Plantaardige food-startup Greenforce haalt 15 miljoen op


De haverdrink van Greenforce

Plantaardig – De Duitse food-startup Greenforce heeft een investering opgehaald van 15 miljoen euro. Het bedrijf bestaat twee jaar en  maakt plantaardige vlees- vis- en zuivelvervangers in poedervorm.

Greenforce wil de eiwittransitie in Europa versnellen met het geld. door het assortiment uit te breiden, nieuwe markten te betreden en het onderzoekscentrum in München verder ontwikkelen. De poedermixen van Greenforce – onder andere ter bereiding van plantaardige gehaktballen, viskoekjes, haverdrink en vegan omelet – zijn naast de webshop sinds deze maand ook te koop bij verpakkingsvrije online supermarkt Pieter Pot. Verdere toetreding tot het Nederlandse supermarktlandschap is onderdeel van de ambitieuze groeiplannen.

De oprichters van Greenforce deden jarenlang onderzoek naar alternatieven voor plantaardige eiwitten. De beste oplossing ligt volgens Thomas Isermann, één van de oprichters, in plantaardige vlees- vis- en zuivelvervangers in poedervorm: “Producten in poedervorm zijn licht in gewicht, hoeven niet gekoeld bewaard te worden en de porties kunnen altijd exact worden afgestemd. Dat betekent minder CO2-uitstoot bij het transport en de opslag en minder food waste.”

Greenforce ontwikkelde de afgelopen jaren poedermixen voor onder meer plantaardige hamburgers, viskoekjes, köfte, haverdrink en ei. De producten zijn via 8500 verkooppunten verkrijgbaar, waarvan de eigen webshop veruit de meeste verkopen telt.

Bron: Greenforce/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsHorecaNetwerk MeetUp paviljoen op Gastvrij Rotterdam platform voor startups

Beurzen - Gastvrij Rotterdam en Horecaplatform HorecaNetwerk.nl hebben voor de tweede keer de krachten gebundeld en komen met het Horeca Netwerk MeetUp Paviljoen. Dit paviljoen biedt startups, scale-ups en andere aanbieders van een podium zich te laten zien bij de foodprofessionals die het driedaagse horecaevent in Rotterdam Ahoy komen bezoeken. Bij de vorige editie werd het platform voor het...

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid