PlantLab haalt €20 miljoen op voor ‘vertical farming’


Van links naar rechts, het team van PlantLab: Leon van Duijn (oprichter), Marcel Kers (oprichter), Michiel Peters (CEO), John van Gemert (oprichter) en Frank Roerink (CFO)

Investering - PlantLab heeft €20 miljoen groeigeld opgehaald bij De Hoge Dennen Capital. PlantLab ontwikkelde een wereldwijd gepatenteerde technologie voor ‘vertical farming’, het op zeer efficiënte wijze verbouwen van groente en fruit.

Met de investering gaat de scale-up indoor productielocaties openen in onder meer Nederland, de Verenigde Staten en op de Bahama’s. De Hoge Dennen is onderdeel van de beleggings- en investeringsmaatschappij van de familie De Rijcke, de voormalige eigenaren van Kruidvat. Het investeerde eerder in online supermarkt Picnic, saladeproducent De Menken Keuken en in elektrische fietsenmerk QWIC.

Innovatief

PlantLab realiseerde in de afgelopen tien jaar een doorbraak met haar efficiënte technologie voor innovatieve stadslandbouw, die inmiddels wordt toegepast in een commerciële productielocatie in Amsterdam. Hierdoor kunnen op grote schaal groenten verbouwd worden, zonder gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen en dichtbij de consument. In een ruimte met een oppervlakte van slechts twee voetbalvelden kan genoeg geproduceerd worden om een stad van honderdduizend inwoners dagelijks van 200 gram groente te voorzien.

De productielocaties van PlantLab kunnen overal ter wereld staan, zelfs op onvruchtbare grond of midden in stedelijke gebieden. De gewassen groeien dankzij temperatuur-, vocht- en lichtregulatie, terwijl er 95 procent minder water nodig is. Licht komt van speciaal ontwikkelde LED’s, die de specifieke kleur licht geven die de plant nodig heeft voor fotosynthese.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Van Gelder en PlantLab samen in verticale teelt

Samenwerking - AGF-leverancier Van Gelder groente & fruit en verticale teeltspecialist PlantLab zijn een samenwerking aangegaan. In het nieuwe bedrijfspand van Van Gelder komen twee volledig gecontroleerde Plant Productie Units (PPU’s) waar diverse verse groenten worden geproduceerd. Daarnaast zal PlantLab ook op haar eigen productielocatie op grote schaal groenten produceren waarmee chef-koks uit de klantenkring van Van Gelder hun gasten...

Lees bericht© 2020 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid