PLNT introduceert kant & klare Vegan Beef Wellington
_1022_768_90.jpg)
Introductie - PLNT heeft speciaal voor het Paas-assortiment de eerste kant-en-klare Vegan Beef Wellington in Nederland ontwikkeld. Volgens producent Future Food Group in Veenendaal zijn er meerdere initiatieven geweest, maar is er nu een Vegan Beef Wellington die net zo sappig en lekker is als het origineel.
PLNT loopt graag voorop in het bieden van innovaties in deze plantaardige markt en ontwikkelt regelmatig producten voor partners die in willen spelen op de steeds grotere vraag naar plantaardige gerechten. De Vegan Beef Wellington past in die ontwikkeling.
Beef Wellington is een gerecht dat is bedacht door een van de koks van veldheer en staatsman Arthur Wellesly, volgens PLNT. Als hertog van Wellington versloeg hij Napoleon in 1815 tijdens de slag om Waterloo. Om hem te eren bereidde de kok dit gerecht met runderossenhaas en werd het ook naar hem vernoemd. Inmiddels is het een klassieker die voornamelijk gemaakt en gegeten wordt rond de feestdagen.
Crisp
Pasen is dus bij uitstek geschikt voor de introductie, omdat er dan vaak gegeten wordt in familiekring met vleeseters en niet-vleeseters. Vanuit deze gedachte heeft PLNT deze vegan variant van Beef Wellington ontwikkeld. Het gerecht is verkrijgbaar bij online supermarkt Crisp en later dit jaar ook bij andere bedrijven.
Bron: @FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Supermarkt-app Crisp slaat vleugels uit naar België
Bezorgservice – Supermarkt-app Crisp steekt de landsgrens over met België. Voortaan voorziet het bedrijf vanuit een hoofdvestiging in Antwerpen en een gloednieuw distributiecentrum van 15.000 m2 in Bornem Vlaanderen van een ruim aanbod aan Belgische streekproducten. Deze internationalisering betekent een uitbreiding van Crisps markt met 40%.
Lees berichtPLNT komt met plantaardige Tonijn
Introductie – PLNT had al een plantaardige Beef Wellington en komt nu met de plantaardige tonijn. Viskenners konden op de vakbeurs Tavola in België enige tijd geleden al kennismaken met het product, maar wordt nu breed in Nederland geïntroduceerd.
Lees berichtWijnSpijs start met 100% vegan WijnWandelingen
Wijn – Culinair platform WijnSpijs, de organisatie die onder andere wijnwandelingen in de benelux verzorgt, heeft nu ook wandeling waarbij de wijn wordt gecombineerd met veganistische gerechten. In eerste instantie gaat het om wandelingen in Utrecht en Amsterdam.
Lees berichtMeer foodconcepten bij vernieuwde AH Gelderlandplein
Formulenieuws – De vernieuwde Albert Heijn XL Gelderlandplein in Amsterdam heeft na een verbouwing de allernieuwste foodconcepten gekregen en tevens het grootste biologisch en glutenvrij assortiment. De supermarktketen zet hiermee de volgende stap op het gebied van vers, gemak en gezond. Klanten vinden er de Allerhande Keuken met Babacous, een sushibar die is uitgebreid met Aziatisch streetfood en een groot vega...
Lees berichtNieuwe campagne Crisp zet eigen telers en kwekers centraal
Campagne – Crisp, de supermarkt-app voor vers eten, start een nieuwe campagne, waarin de eigen Nederlandse boeren, telers en kwekers van Crisp centraal staan. Het merk wil met de campagne laten zien dat Crisp voor een voedselsysteem staat waarin lokaal eten en drinken belangrijk is.
Lees berichtSTACH opent twee locaties op Schiphol
Formulenieuws - STACH heeft twee nieuwe winkels op Schiphol geopend. De locaties zijn gevestigd op Schiphol Plaza en in Lounge 4.
Lees bericht