PLNT introduceert kant & klare Vegan Beef Wellington


De vegan Beef Wellington van PLNT

Introductie - PLNT heeft speciaal voor het Paas-assortiment de eerste kant-en-klare Vegan Beef Wellington in Nederland ontwikkeld. Volgens producent Future Food Group in Veenendaal zijn er meerdere initiatieven geweest, maar is er nu een Vegan Beef Wellington die net zo sappig en lekker is als het origineel.

PLNT loopt graag voorop in het bieden van innovaties in deze plantaardige markt en ontwikkelt regelmatig producten voor partners die in willen spelen op de steeds grotere vraag naar plantaardige gerechten. De Vegan Beef Wellington past in die ontwikkeling.

Beef Wellington is een gerecht dat is bedacht door een van de koks van veldheer en staatsman Arthur Wellesly, volgens PLNT. Als hertog van Wellington versloeg hij Napoleon in 1815 tijdens de slag om Waterloo. Om hem te eren bereidde de kok dit gerecht met runderossenhaas en werd het ook naar hem vernoemd. Inmiddels is het een klassieker die voornamelijk gemaakt en gegeten wordt rond de feestdagen.

Crisp

Pasen is dus bij uitstek geschikt voor de introductie, omdat er dan vaak gegeten wordt in familiekring met vleeseters en niet-vleeseters. Vanuit deze gedachte heeft PLNT deze vegan variant van Beef Wellington ontwikkeld. Het gerecht is verkrijgbaar bij online supermarkt Crisp en later dit jaar ook bij andere bedrijven.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Supermarkt-app Crisp slaat vleugels uit naar België

Bezorgservice – Supermarkt-app Crisp steekt de landsgrens over met België. Voortaan voorziet het bedrijf vanuit een hoofdvestiging in Antwerpen en een gloednieuw distributiecentrum van 15.000 m2 in Bornem Vlaanderen van een ruim aanbod aan Belgische streekproducten. Deze internationalisering betekent een uitbreiding van Crisps markt met 40%.

Lees bericht


PLNT komt met plantaardige Tonijn

Introductie – PLNT had al een plantaardige Beef Wellington en komt nu met de plantaardige tonijn. Viskenners konden op de vakbeurs Tavola in België enige tijd geleden al kennismaken met het product, maar wordt nu breed in Nederland geïntroduceerd.

Lees bericht

WijnSpijs start met 100% vegan WijnWandelingen

Wijn – Culinair platform WijnSpijs, de organisatie die onder andere wijnwandelingen in de benelux verzorgt, heeft nu ook wandeling waarbij de wijn wordt gecombineerd met veganistische gerechten. In eerste instantie gaat het om wandelingen in Utrecht en Amsterdam.

Lees bericht

Meer foodconcepten bij vernieuwde AH Gelderlandplein

Formulenieuws – De vernieuwde Albert Heijn XL Gelderlandplein in Amsterdam heeft na een verbouwing de allernieuwste foodconcepten gekregen en tevens het grootste biologisch en glutenvrij assortiment. De supermarktketen zet hiermee de volgende stap op het gebied van vers, gemak en gezond. Klanten vinden er de Allerhande Keuken met Babacous, een sushibar die is uitgebreid met Aziatisch streetfood en een groot vega...

Lees bericht


© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid