PLNT komt met plantaardige Tonijn


Naast vleesopvolger Beef Wellington bij PLNT nu ook Tonijn als visopvolger

Introductie – PLNT had al een plantaardige Beef Wellington en komt nu met de plantaardige tonijn. Viskenners konden op de vakbeurs Tavola in België enige tijd geleden al kennismaken met het product, maar wordt nu breed in Nederland geïntroduceerd.

De plantaardige Tonijn van is zowel op smaak als structuur nauwelijks van echte vis te onderscheiden is. De ‘visopvolgers’ van PLNT worden zodanig samengesteld, dat het originele product zo dicht mogelijk wordt benaderd. Daarnaast is het product arm aan verzadigde vetten en rijk aan plantaardig eiwit. 

Met de nieuwe visopvolger wil PLNT mensen onbezorgd laten genieten van eten en bijdragen aan het tegengaan van overbevissing, waarvan sprake is bij tonijn. "Vleesopvolgers zijn al niet meer weg te denken maar visopvolgers zijn nog niet zo bekend. Maar ook hierin willen we graag laten zien hoe innovatief we zijn. Onze PLNT Tonijn lijkt op het origineel en is net zo makkelijk te gebruiken in heerlijke recepten maar dan zónder overbevissing”, aldus Marleen Kolijn, Brand Manager PLNT.

Bron: PLNT/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

PLNT introduceert kant & klare Vegan Beef Wellington

Introductie - PLNT heeft speciaal voor het Paas-assortiment de eerste kant-en-klare Vegan Beef Wellington in Nederland ontwikkeld. Volgens producent Future Food Group in Veenendaal zijn er meerdere initiatieven geweest, maar is er nu een Vegan Beef Wellington die net zo sappig en lekker is als het origineel.

Lees bericht


Schouten Europe bij top innovatieve MKB-foodbedrijven in Nederland

Verkiezing - Schouten Europe heeft een tweede plaats behaald in de prestigieuze KVK Innovatie Top 100. Het Brabantse familiebedrijf mag zich daarmee het meeste innovatieve MKB-foodbedrijf van Nederland noemen. Schouten ontwikkelt en produceert vlees- en visvervangers en behaalde de toppositie met haar plantaardige tonijn. De eerste plaats was voor Grown.bio dat een duurzaam alternatief voor piepschuim ontwikkelde.

Lees bericht

Taco Mundo viert jubileum met Vegan Chili con Carne

Formulenieuws  - Taco Mundo slaat ter ere van het 20-jarige bestaan de handen ineen met PLNT, het Nederlandse merk dat plantaardige vleesopvolgers biedt. Om dit jubileum te vieren biedt de formule tijdelijk een plantaardige variant op de bestseller Chili con Carne aan, de Vegan Chili con Carne.

Lees bericht

Future Food Group lanceert merk PLNT

Introductie - Future Food Group in Oss heeft een eigen merk ontwikkeld. Het bedrijf zet onder de naam PLNT een uitgebreide lijn vleesvervangers op de markt. De producten variëren van vegetarische kipreepjes tot plantaardig broodbeleg en zijn zowel in bulk als in stuks verpakking beschikbaar.

Lees bericht
© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid