PLUS en COOP als één coöperatie verder onder de naam PLUS


Fusie – De supermarktorganisaties PLUS en COOP hebben overeenstemming bereikt over voorgenomen fusie en willen gezamenlijk verder onder de naam PLUS. Dor de voorgenomen fusie ontstaat de op twee na grootste servicesupermarkt van Nederland met circa 550 winkels en een marktaandeel van ruim 10%.

Het samengaan van de twee coöperatieve supermarktorganisaties wacht nog op advies van de ondernemersraden en moet nog worden voorgelegd aan de leden. Ook de mededingingsautoriteit moet nog goedkeuring geven. Naar verwachting wordt de transactie begin 2022 afgerond

Het samengaan van de twee formules betekent dat zich naast Albert Hein en Jumbo de derde grote partij zich nestelt in de Nederlandse markt. De combinatie zorgt voor een goed verspreid, landelijk netwerk van 550 winkels met een gezamenlijke consumentenomzet van circa 5 miljard euro. De gecombineerde organisatie biedt volgens een perstoelichting werk aan ruim 40.000 medewerkers en bedient elke week meer dan 4,5 miljoen klanten.

Combinatievoordeel

De combinatie biedt een uitstekend perspectief voor de lange termijn in de competitieve food retail markt, volgens de gezamenlijke verklaring, zowel voor de coöperatie als haar leden. PLUS en COOP hebben sterk overeenkomende kernwaarden en passen uitstekend bij elkaar. Zij hebben beide een sterke focus op klanttevredenheid, duurzaamheid en maatschappelijke impact. De samenvoeging levert op termijn naar verwachting jaarlijks 50 miljoen euro aan combinatievoordelen op.

Fred Bosch, algemeen directeur COOP: "In deze sterk concurrerende en consoliderende markt biedt schaalvergroting meer slagkracht voor beide ondernemingen. Wij zijn ervan overtuigd dat we onze ambities samen optimaal kunnen realiseren vóór en met onze leden: zelfstandig ondernemers én consumenten.”

Duncan Hoy, algemeen directeur PLUS: “Als coöperaties staan PLUS en COOP dicht bij hun klanten. En we zijn ook dé plek waar ondernemende retailers zich thuis voelen. Door samen op te trekken borgen we dat onze ondernemers ook in de toekomst in hun lokale marktgebied klanten succesvol kunnen bedienen, met nog meer focus op gemak, inspiratie en kwaliteit.”

Nieuwe coöperatie

Het fusiebedrijf krijgt één geïntegreerd servicekantoor in Utrecht. In de nieuwe combinatie wordt de statutaire directie gevormd door Duncan Hoy (algemeen directeur), Fred Bosch (financieel directeur) en Mayte Oosterveld (operationeel directeur). De raad van commissarissen (RvC) van de combinatie zal een evenwichtige samenstelling krijgen met afvaardiging vanuit beide organisaties, waarbij Harry Bruijniks de beoogd voorzitter van de RvC is. De coöperatie kent zowel ondernemersleden als consumentenleden.

Bron: COOP/@FoodClicks

PLUS wil zich graag profileren als de supermarkt voor goed en vers eten

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Introductie weiderund bij Jumbo dient ‘dubbeldoel’

Supermarkt - Jumbo introduceert als eerste Nederlandse supermarktketen een assortiment rundvleesproducten afkomstig van zogeheten weiderunderen. De koeien grazen ten minste 120 dagen per jaar en zes uur per dag op de Nederlandse weides. De melk van deze koeien is tevens de basis van de weidezuivel, dat verwerkt wordt in onder meer (karne)melk, vla en yoghurt. De dieren dienen op die...

Lees bericht
Uitrol locaties AH to go en bp eindelijk van start

Petrol – De samenwerking was al aangekondigd en de uitbreidingsplannen ook, maar met de opening van een AH to go in bp Vliete aan de A58 bij Krabbendijke (Zeeland) gaat de samenwerking tussen beide partijen nu eindelijk van start. Het plan is om dit jaar nog eens 14 bp tankstations om te bouwen, gevolgd door ruim 80 bp tankstations in 2022. Hiermee breiden Albert...

Lees bericht


Jumbo start in december in België met Jumbo City

Formulenieuws - Jumbo brengt haar binnenstedelijke winkelconcept Jumbo City naar België. De eerste winkel gaat op woensdag 15 december open. De eerste gemakswinkel van de supermarktketen uit Veghel komt aan de Teniersplaats 5 in het centrum van Antwerpen.

Lees bericht
© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid