PLUS supermarkten starten met verkoop brood van gisteren


De bakkerij-afdeling van Plus Noorden

Supermarkt - PLUS zet een volgende stap in de strijd tegen voedselverspilling en start met de verkoop van brood van gisteren. Brood van de versafdeling dat niet op de dag zelf verkocht wordt, kost een dag later 25 cent, 50 cent of 75 cent. Brood van gisteren, is duidelijkherkenbaar door stickers en speciale borden en de volgende dag tot 11.00 uur te koop.

Klanten betalen voor Brood van gisteren 25 cent voor een half dagvers brood. Een dagvers heel brood, dagverse broodjes en halve Korenlanders kosten 50 cent. Hele Korenlanders broden krijgen met brood van gisteren een prijskaartje van 75 cent. Joris Bons, unit manager bij PLUS: “We ambiëren in 2030 om 50% minder te verspillen dan in 2015. Voorkomen, verminderen en verwaarden zijn daarbij de sleutelwoorden. Daarmee willen we ons dervingspercentage verder verlagen. De introductie van brood van gisteren draagt hieraan bij. Brood van een dag eerder is ook vandaag nog steeds goed”.

Minder verspilling

Brood is een van de meest verspilde producten, blijkt uit onderzoek van Wageningen University & Research (WUR). Relatief worden er elke dag te veel broden gebakken en daarmee verspild, omdat ze niet allemaal verkocht worden. Bovendien gooien consumenten thuis ook brood weg. De introductie van brood van gisteren is daarom een belangrijke volgende stap om zo min mogelijk voedsel te verspillen.

De supermarktorganisatie is sinds 2020 partner van de Stichting Samen tegen Voedselverspilling en doet sindsdien mee met de landelijke Verspillingsvrije week. Daarnaast werkt PLUS al jaren samen met de app tegen verspilling Too Good To Go. Inmiddels zijn er al 950.000 Magic Boxen opgehaald in de winkels.

Bron: PLUS/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsJumbo test nieuwe servicebalie zonder tabaksverkoop

Supermarkten - Jumbo start in een viertal supermarkten een nieuwe servicebalie, die een antwoord moet geven op het verkoopverbod van tabak in supermarkten volgend jaar. De servicebalie is daarvoor ook op een andere plek geplaatst in de winkel en zit nu voor de kassagroep. Feit is wel dat er geen tabak meer wordt verkocht.

Lees bericht

ISS doneert 1 miljoen kommen soep aan Voedselbanken

Donatie - Facilitair dienstverlener ISS Facility Services is een samenwerking gestart met het sociale soepmerk Soupalicious. Dit partnerschap levert de Nederlandse voedselbanken maar liefst 1 miljoen kommen soep op per jaar. Een prachtige stap om honger door armoede tegen te gaan.

Lees bericht

Winnaars FoodAwards 2023 bekend gemaakt

Verkiezing - Op kasteel Amerongen zijn woensdagavond de jaarlijkse FoodAwards uitgereikt. 12 introducties uit 2022 werden door de jury beloond met een FoodAward. De uitverkiezing van de FoodAwards is een initiatief van FoodPersonality en vond voor de 25e keer plaats.

Lees bericht


Cateringsector gaat voedselverspilling in kaart brengen

Catering – Elf ondernemingen in de cateringsector en twee brancheverenigingen hebben gezamenlijk besloten werk te gaan maken van voedselverspilling en starten met het in kaart brengen van de hoeveelheid voedsel dat wordt verspild. Het gaat om alle sectoren waarin de cateraars actief zijn, dus bedrijfskantines, zorginstellingen en schoolkantines.

Lees bericht

Vitam start met ‘No Time to Waste Wall’

Catering – In de strijd tegen voedselverspilling is cateraar Vitam op een van de locaties van CFD (Belastingdienst) gestart met een ‘No Time to Waste Wall’. In deze automaat zijn diverse samengestelde producten te vinden die zijn gemaakt van ingrediënten die anders zouden worden weggegooid.

Lees bericht© 2023 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid