Previcus helpt Sligro-klanten met juiste WOZ-waarde


Diensten - Veel ondernemers en particulieren betalen te veel belasting, omdat de WOZ-waarde van hun pand(en) te hoog is vastgesteld. Sligro gaat daar samen met Previcus Vastgoed wat aan doen. Ondernemers die twijfelen over de juistheid van hun aanslag kunnen met de adviesdienst samen optrekken en bezwaar aan tekenen.

Gemeenten zijn vaak ondoorzichtig met hun WOZ-bepaling, volgens Antonio Gracia Alanis van Previcus Vastgoed, de partij die Sligro in de arm heeft genomen om hulp te bieden aan klanten die over hun WOZ vragen hebben. Dat komt volgens de adviseur omdat meestal niet duidelijk is hoe het taxatieverslag is opgebouwd. Gemeenten kijken vaak naar vergelijkbare panden voor hun taxatie, maar eenvoudig is dat niet. Elk pand is toch specifiek.

Grondslag

Vorig jaar wist Previcus Vastgoed in meer dan 40 procent van de gevallen met succes bezwaar aan te tekenen tegen de vastgestelde WOZ-waarde. En dat scheelt geld. Want de waarde telt niet alleen mee voor de gemeentelijke belastingen, maar is ook de grondslag voor andere belastingen zoals bijvoorbeeld de riool- en oppervlakewaterbelasting en onroerendzaakbelasting (OZB), maar ook bijvoorbeeld vermogensbelasting. Een verlaging van de WOZ telt wat dat betreft op veel meer terreinen door.

Previcus Vastgoed werkt al twee jaar voor de eigen panden van Sligro, maar dit jaar is de samenwerking verbreed naar ondernemers die gebruik van de expertise willen maken. Op die manier worden zij door Sligro geholpen de kosten in coronatijd laag te houden. Dat Previcus Vastgoed weet waarover zij het heeft als het gaat om de WOZ-waarde mag ook blijken uit het feit dat zij werken voor verschillende grote fastfoodketen, zoals Burger King en McDonald’s.

No cure, no pay

Volgens Antonio Gracia Alanis ligt het slagingspercentage bij bezwaar op zo’n 40% en kunnen in veel gevallen ondernemers een gemiddelde besparing van zo’n 385 euro per jaar verwachten. Omdat er gewerkt wordt op ‘no cure, no pay’-basis lopen ondernemers ook nog eens geen risico.

Sligro heeft in het kader meer dienstverlening aan de horecaondernemers tal van collectieve diensten opgezet, waar gebruik van gemaakt kan worden door afnemers. Deze diensten worden aangeboden door Sligro Solutions, een afdeling die de toegevoegde waarde van de groothandel uit Veghel meer wil benadrukken.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Burger King komt met ‘voordring app’

Formulenieuws - Als eerste fastserviceketen in Nederland introduceert Burger King een app waarmee je als gast zelf kunt bestellen. Met de app kies je het restaurant, plaats je de bestelling, betaal je via iDeal en laat je weten dat je er bent om je bestelling mee te nemen. Omdat je op die manier met niemand rekening hoeft te houden krijgt...

Lees bericht
Sligro helpt ondernemers ook belasting besparen

Groothandel – Sligro is een samenwerking gestart met Previcus Vastgoed en gaat ondernemers helpen bij het verlagen van hun WOZ-waarde(n). Wanneer deze waarde te hoog is vastgesteld, betalen ondernemers teveel belasting. Ondernemers nemen deel op basis van ‘no cure, no pay’.

Lees bericht


‘Sligro heeft last van COVID-19, maar ziet ook overnamekansen’

Groothandel - Sligro verwacht nog een belangrijk deel van 2021 last te hebben van de gevolgen van COVID-19. Herstel ziet het bedrijf pas in de tweede helft van het jaar. De huidige situatie biedt de groothandel ook kansen, zo blijkt uit een toelichting in het FD vanmorgen op de jaarcijfers van CEO Koen Slippens. Voor dit jaar houdt de topman rekening...

Lees bericht

Burger King krijgt nieuwe merkidentiteit

Formulenieuws – Burger King heeft voor het eerst in 20 jaar een volledige rebranding ondergaan. Voor de nieuwe visuele identiteit is gekozen omdat het merk de ambitie heeft om het gehele assortiment aan te bieden zonder kunstmatige kleur- en smaakstoffen en conserveringsmiddelen. De komende periode wordt de nieuwe identiteit zichtbaar in de restaurants en in de uitingen.

Lees bericht© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid