Problemen Maison van den Boer nog niet voorbij


Catering – De problemen voor cateraar Maison van den Boer zijn nog niet voorbij. Volgens een eerder bericht in het Brabants Dagblad werken 45 schuldeisers niet mee aan een reddingsplan, waardoor een faillissement van het bedrijf alsnog dreigt.

De directie van Maison van den Boer zou een dringend beroep hebben gedaan op de schuldeisers om akkoord te gaan met het reddingsplan zoals het er ligt. De regeling voor de schuldeisers gaat in het plan uit dat zij 20 procent betaald krijgen en 80 van het bedrag opofferen.

Volgens het bericht hebben 226 van de 271 crediteuren inmiddels ingestemd. Woordvoerder Marcel Paapst van de cateraar is blij met die tachtig procent, maar de voorwaarde van het reddingsplan is dat iedereen instemt.

Mochten de schuldeisers niet tot een gezamenlijke oplossing komen, dan heeft dit grote gevolgen voor het bedrijf en de medewerkers. Het bedrijf heeft al eerder aangegeven in afgeslankte vorm verder te willen. Het bedrijf zou een verlies hebben van meer dan 5 miljoen euro.

Bron: BD/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Join Program wint contract campus Booking.com

Catering - Booking.com kiest voor cateringvernieuwer Join Program om het complete voedsel- en drank aanbod te produceren en faciliteren voor het nieuwe kantoor. Booking.com verhuist in 2023 naar een nieuwe campus en heeft in Join Program de partner gevonden om ervoor te zorgen dat alle HQ-medewerkers zich thuis gan voelen.

Lees bericht


Fors verlies van banen verwacht in facilitaire sector

Catering – Geert van de Laar verwacht als voorzitter van de Code Verantwoordelijk Marktgedrag (Code VM) een fors verlies van banen in de facilitaire sector. De facilitaire sector (branches beveiliging, catering, projectverhuizing, schoonmaak, samen goed voor € 8,7 miljard omzet) kent meer dan 250.000 medewerkers.

Lees bericht


Markies en Summa College zetten stappen in verduurzaming schoolkantines

Schoolcatering – Een duurzaam en gezond voedselaanbod, intensief hergebruik van overgebleven producten en het doneren van reststromen aan stadsboerderijen in Zuidoost-Brabant. Dit zijn enkele opvallende ingrediënten van de samenwerking van het Summa College en Markies Catering bij de exploitatie van schoolkantines, die in september ingaat.

Lees berichtVitam opent ‘dark kitchen’ Chef by Vitam

Catering – Vitam opent een ‘dark kitchen’ in Amstelveen, genaamd Chef by Vitam. Hiermee speelt de facilitaire horecadienstverlener in op de veranderende wensen van medewerkers van de Rijksoverheid die hybride werken. Gerechten worden in een centrale keuken voorbereid, die vervolgens worden afgemaakt op de betreffende locatie worden afgemaakt. Hierdoor is het voor Vitam mogelijk om een breder assortiment aan te bieden,...

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid