Problemen Maison van den Boer nog niet voorbij


Catering – De problemen voor cateraar Maison van den Boer zijn nog niet voorbij. Volgens een eerder bericht in het Brabants Dagblad werken 45 schuldeisers niet mee aan een reddingsplan, waardoor een faillissement van het bedrijf alsnog dreigt.

De directie van Maison van den Boer zou een dringend beroep hebben gedaan op de schuldeisers om akkoord te gaan met het reddingsplan zoals het er ligt. De regeling voor de schuldeisers gaat in het plan uit dat zij 20 procent betaald krijgen en 80 van het bedrag opofferen.

Volgens het bericht hebben 226 van de 271 crediteuren inmiddels ingestemd. Woordvoerder Marcel Paapst van de cateraar is blij met die tachtig procent, maar de voorwaarde van het reddingsplan is dat iedereen instemt.

Mochten de schuldeisers niet tot een gezamenlijke oplossing komen, dan heeft dit grote gevolgen voor het bedrijf en de medewerkers. Het bedrijf heeft al eerder aangegeven in afgeslankte vorm verder te willen. Het bedrijf zou een verlies hebben van meer dan 5 miljoen euro.

Bron: BD/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws
‘Comeback’ INTERNORGA 2021 in nieuwe opzet

Beurzen – Na de Keulse zoetwarenbeurs ISM laat ook de INTERNORGA weten volgend voorjaar terug te keren. De internationale vakbeurs voor de foodservice- en horecamarkt heeft als thema ‘Laten we doorgaan’ gekozen voor haar comeback in een volledig nieuwe opzet. Dit jaar kon de vakbeurs niet doorgaan als gevolg van de coronamaatregelen.

Lees bericht‘Ondanks min 2 miljard euro omzet in Q2 kan 2020 nog wat worden’

Analyse – In tweede kwartaal bedroeg de totale omzetdaling in de foodsevicesector ruim 2 miljard euro. Dat betekent dat slechts de helft van de normale bestedingen in horeca, catering en gemak hebben plaatsgevonden. Maar lichtpuntje is dat mocht de omzet in het tweede en derde kwartaal op hetzelfde niveau uitkomen als in 2019 dan komt de totale omzet van alle sectoren uit op 80%...

Lees bericht

Thuisbezorging gaat in aantallen ‘uit eten’ voorbij

Marktcijfers – De gevolgen van corona hebben nog altijd een stevig effect op de omzet in de out-of-homesector. Catering, horeca en vervoer liggen tezamen -42% lager in de laatste 4 weken ten opzichte van 2019. Mede door de heropening van de restaurants is de omzet in deze sector van min 80% teruggelopen naar -30%. Thuisbezorging doet het goed en gaat in aantal avondmaaltijden naar...

Lees bericht© 2020 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid