ProFri schrapt Frituurwereld Event 2020


Frituurwereld Event 2020 geschrapt

Verenigingsnieuws - Vakvereniging ProFri schrapt dit jaar het Frituurwereld Event. In verband met het oplopende aantal coronabesmettingen wil de belangenvereniging voor profesionele frituurders  geen risico nemen. In plaats van het event komt er nu op maandag 28 september een beperkte afvaardiging bijeen om formele zaken te behandelen.

ProFri vraagt haar leden om met deze gang van zaken in te stemmen. Directeur Frans van Rooij: “Het bestuur heeft overwogen om de vergadering online via livestreaming te organiseren, maar heeft uiteindelijk gekozen voor een praktischer oplossing. Dat is dus een zo klein mogelijke jaarvergadering die zich beperkt tot de formele jaarlijkse zaken.”

Smulgids

Eerder moest ProFri al een geplande jaarvergadering schrappen; deze zou gehouden worden in mei jongstleden. De vakvereniging voor frituurspeciaalzaken vindt het nu evenmin verantwoord in het najaar een grote bijeenkomst te houden. ProFri schrapt daarom ook het Frituurwereld Event 2020, maar presenteert later dit jaar wel de tweede editie van de Nationale Smulgids. De Mystery Guest bezoekers van het Nederlands Frituurcentrum hebben hun werkzaamheden sinds juni weer opgepakt.

Smulscore

Nieuw dit jaar is dat alle ProFri-leden in een apart katern een vermelding krijgen in het boekje, maar ze zijn nu al online te vinden op Smulgids.nl. Frituurspeciaalzaken kunnen vanaf de komende editie ook een positie verwerven als een representatief aantal klanten het bedrijf beloont met een hoge Smulscore of wordt voorgedragen door collega’s en branchedeskundigen. Een Mystery Guest bezoeker komt in deze gevallen, net zoals bij de houders van de keurmerken Goed Gefrituurd en Met Goud Bekroond, nog wel een kijkje nemen in de keuken.

ProFri in 2021

Van Rooij hoopt dat de algemene ledenvergadering en het Frituurwereld Event in 2021 weer op een normale manier doorgang kunnen vinden.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Keurmerk Goed Gefrituurd voor Lekkerrr en De Daltons

Erkenning - Het vakmanschap en bakmanschap van Jan-Willem Voet is bekroond met het keurmerk Goed Gefrituurd van brancheorganisatie ProFri, de vakvereniging voor professionele frituurders. Voets bedrijf Lekkerrr Hoogzandveld in het gelijknamige winkelcentrum in Nieuwegein mag het bijbehorende keurmerkschildje nu uitdragen. Net als Robbert Jan de Veen van de Daltons in Voorthuizen.

Lees bericht


Smulgids zet beste frietzaken van Nederland op de kaart

Fastservice - Afgelopen maandag 30 september werd in Hotel Van der Valk in Houten, tijdens de jaarbijeenkomst van ProFri, de eerste editie van de Smulgids uitgereikt. In deze ‘Michelingids’ van Nederlandse frituurzaken staan de cafetaria’s genoemd die 'de moeite waard zijn om voor om te rijden'. De gids vormt de opmaat tot een sterrengids voor cafetaria’s, snackbars en frituren...

Lees bericht

Eerste Nationale Smulgids ter gelegenheid van 150 jaar friet in Nederland

Viering – Zo’n 5.700 Nederlandse frituurspeciaalzaken vieren maandag 30 september het 150-jarig bestaan van hun branche. Tijdens de ledenvergadering van de vereniging voor professionele frituurders (ProFri) wordt stil gestaan bij het jubileum en wordt de eerste Nederlandse Sterrengids met frituurspeciaalzaken in Nederland uitgereikt; de Nationale Smulgids. Het is deze periode anderhalve eeuw geleden dat in ons land de eerste frietverkoper zijn lekkernij...

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid