ProFri start onderzoek naar corona-effecten cafetaria’s


Onderzoek – ProFri start een groot onderzoek naar de coronamaatregelen onder frituurspeciaalzaken. De vakvereniging wil op deze wijze inzicht krijgen welke effecten de lockdown heeft gehad voor cafetaria’s, snackbars en frituren in ons land.

Volgens de vakvereniging is het van het grootste belang dat de feiten en cijfers duidelijk worden. “Het geeft ons handvatten om de belangen van de branche bij de overheid en organisaties te kunnen dienen,” zo laat ProFri weten. Alle frituurprofessionals, dus ook niet-leden worden opgeroepen om aan dit onderzoek mee te werken.

Nu per 1 juni weer eters ter plekke welkom zijn, vindt ProFri de tijd rijp om de gevolgen van én omgang met de corona-lockdown in kaart te brengen. In het onderzoek wordt de ondernemers gevraagd welke maatregelen ze hebben getroffen. Ook komt de omgang met medewerkers, gasten en leveranciers aan bod. Verder wordt gevraagd naar de omzetderving als gevolg van de lockdown.

20 vragen

Het onderzoek vindt helemaal online plaats; er worden 20 vragen gesteld die grotendeels door het zetten van vinkjes kunnen worden beantwoord. Het invullen van het onderzoek kost 8 tot 10 minuten. Ondernemers die meedoen, blijven in principe anoniem, tenzij ze aangeven hun antwoorden indien nodig te willen toelichten. ProFri benadrukt het belang van het onderzoek, juist omdat het de resultaten wil delen met het ministerie van economische zaken en klimaat en de verschillende overlegorganen.

Meedoen aan het onderzoek kan via: www.profri.nl/onderzoek

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Restaria roept formules op tot vereniging bij ProFri

Cafetaria – “De cafetariabranche moet gezamenlijk de handschoen oppakken om de sector toekomstbestendig te maken,” dat zegt Hans van Ballegooijen, formulemanager van Restaria. De formule verlengde het collectieve lidmaatschap bij de Vereniging Professionele Frituurders (ProFri) en roept andere formules op Restaria te volgen.

Lees bericht


ProFri Keurmerk voor Snackpoint De Passage in Wolvega

Cafetaria – ProFri-bestuurslid Marcel van Veen heeft onlangs het Goed Gefrituurd Keurmerk uitgereikt van de vakvereniging aan zijn collega Menno de Koe van Snackpoint de Passage in het Friese Wolvega. ProFri was in De Koe’s bedrijf te gast vanwege een regionale ledenbijeenkomst.

Lees bericht

ProFri luidt noodklok over hoge energierekening frituurders

Cafetaria - De frituurbranche luidt de noodklok vanwege de hoge energiekosten, die door de oorlog in Oekraïne nog verder stijgen. “De rekening is inmiddels onbetaalbaar geworden waardoor veel ondernemers in de problemen komen,” laat de Vereniging Professionele Frituurders (ProFri) weten. De vereniging roept het Ministerie van Economische Zaken daarom op met steunmaatregelen te komen.

Lees berichtHoreca vraagt in spoedoverleg nogmaals om versoepelingen

Actie - Brancheorganisaties in de horeca hebben tijdens een spoedoverleg met minister van Economische Zaken Micky Adriaansens grote zorgen geuit over de situatie die nu ontstaat in de samenleving. Horecaondernemers zijn woedend dat de maatregelen voor onder meer winkels waarschijnlijk worden versoepeld, maar voor horeca niet.

Lees bericht

Nederlands Frituurcentrum zoekt mystery guests

Cafetaria - Voor de Nationale Smulgids en de keurmerken voor professionele frituurders is het Nederlands Frituurcentrum op zoek naar extra mystery guests. Wie werkzaam is in of bekend is met de frituurbranche – en dol is op gefrituurde lekkernijen en specialiteiten – wordt aangemoedigd zich te melden.

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid