ProFri start onderzoek naar corona-effecten cafetaria’s
Onderzoek – ProFri start een groot onderzoek naar de coronamaatregelen onder frituurspeciaalzaken. De vakvereniging wil op deze wijze inzicht krijgen welke effecten de lockdown heeft gehad voor cafetaria’s, snackbars en frituren in ons land.
Volgens de vakvereniging is het van het grootste belang dat de feiten en cijfers duidelijk worden. “Het geeft ons handvatten om de belangen van de branche bij de overheid en organisaties te kunnen dienen,” zo laat ProFri weten. Alle frituurprofessionals, dus ook niet-leden worden opgeroepen om aan dit onderzoek mee te werken.
Nu per 1 juni weer eters ter plekke welkom zijn, vindt ProFri de tijd rijp om de gevolgen van én omgang met de corona-lockdown in kaart te brengen. In het onderzoek wordt de ondernemers gevraagd welke maatregelen ze hebben getroffen. Ook komt de omgang met medewerkers, gasten en leveranciers aan bod. Verder wordt gevraagd naar de omzetderving als gevolg van de lockdown.
20 vragen
Het onderzoek vindt helemaal online plaats; er worden 20 vragen gesteld die grotendeels door het zetten van vinkjes kunnen worden beantwoord. Het invullen van het onderzoek kost 8 tot 10 minuten. Ondernemers die meedoen, blijven in principe anoniem, tenzij ze aangeven hun antwoorden indien nodig te willen toelichten. ProFri benadrukt het belang van het onderzoek, juist omdat het de resultaten wil delen met het ministerie van economische zaken en klimaat en de verschillende overlegorganen.
Meedoen aan het onderzoek kan via: www.profri.nl/onderzoek
Bron: @FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
300 extra ProFri-certificaten met 6% rendement
Certificaten - ProFri, de vakvereniging voor professionele frituurders, geeft 300 extra certificaten uit met 6% rendement. Geïnteresseerden kunnen de certificaten voor 500 euro per stuk aanschaffen. Dat laat ProFri-voorzitter Alide van Toor weten.
Lees berichtFSIN: ‘Foodbedrijven worstelen met hun verdienmodel’
Analyse – “Bedrijven in food worstelen met hun verdienmodel. Krimpende marges, personeelstekorten en schaalproblemen baren grote zorgen. Het maakt ondernemen in de foodbranche een steeds ingewikkelder puzzel. Elk stukje moet op z’n plaats vallen, anders valt er een gapend gat in het verdienmodel”. Dat schrijft het FoodService Instituut Nederland (FSIN) ter gelegenheid van het verschijnen van de FSIN Food500 2024, een...
Lees berichtCafetaria-omzetgroei tot en met mei op +1,7%
Analyse - De eerste 5 maanden van 2024 liggen vrijwel op hetzelfde niveau als de omzet van 2023. Deze omzet is vooral te danken aan de online omzet die tot en met mei is gestegen met 8,8%.
Lees berichtProFri-leden benoemen Alide van Toor tot opvolger Frans van Rooij
Benoeming - Alide van Toor (1965) wordt de opvolger van Frans van Rooij (1959) bij brancheorganisatie ProFri. Van Rooij richtte ProFri op en was twaalf jaar lang het boegbeeld.
Lees berichtAlide van Toor beoogd opvolger Frans van Rooij bij Profri
Benoeming – Alida van Toor (1965) is voorgedragen als beoogd voorzitter van Vereniging Professionele Frituurders (ProFri). Zij volgt daarmee Frans van Rooij op die terugtreedt als voorman van de vakvereniging. Van Toor was van 2006 tot eind 2022 eigenaresse van cafetaria De Halte in Meerkerk.
Lees berichtCafetariaomzet groeit in februari met 2,4%
Cafetaria – De omzetten in de cafetariasector zijn in januari en februari dit jaar enigszins toegenomen ten opzichte van dezelfde maanden vorig jaar, met 2,8% in totaal. In de maand februari nam de omzet met 2,4% toe in vergelijking met dezelfde maand in 2023.
Lees bericht