ProFri start onderzoek naar corona-effecten cafetaria’s


Onderzoek – ProFri start een groot onderzoek naar de coronamaatregelen onder frituurspeciaalzaken. De vakvereniging wil op deze wijze inzicht krijgen welke effecten de lockdown heeft gehad voor cafetaria’s, snackbars en frituren in ons land.

Volgens de vakvereniging is het van het grootste belang dat de feiten en cijfers duidelijk worden. “Het geeft ons handvatten om de belangen van de branche bij de overheid en organisaties te kunnen dienen,” zo laat ProFri weten. Alle frituurprofessionals, dus ook niet-leden worden opgeroepen om aan dit onderzoek mee te werken.

Nu per 1 juni weer eters ter plekke welkom zijn, vindt ProFri de tijd rijp om de gevolgen van én omgang met de corona-lockdown in kaart te brengen. In het onderzoek wordt de ondernemers gevraagd welke maatregelen ze hebben getroffen. Ook komt de omgang met medewerkers, gasten en leveranciers aan bod. Verder wordt gevraagd naar de omzetderving als gevolg van de lockdown.

20 vragen

Het onderzoek vindt helemaal online plaats; er worden 20 vragen gesteld die grotendeels door het zetten van vinkjes kunnen worden beantwoord. Het invullen van het onderzoek kost 8 tot 10 minuten. Ondernemers die meedoen, blijven in principe anoniem, tenzij ze aangeven hun antwoorden indien nodig te willen toelichten. ProFri benadrukt het belang van het onderzoek, juist omdat het de resultaten wil delen met het ministerie van economische zaken en klimaat en de verschillende overlegorganen.

Meedoen aan het onderzoek kan via: www.profri.nl/onderzoek

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

ProFri wil overgangstermijn verbod 15-jarige maaltijdbezorgers

Politiek – ProFri, de belangenvereniging voor professionele frituurders, verzoekt staatssecretaris Tamara van Ark van Sociale Zaken en Werkgelegenheid een overgangstermijn in te stellen voor bezorgers van 15 jaar. Gisteren werd bekend gemaakt dat het frituurspeciaalzaken, bezorgrestaurants en andere maaltijdbezorgers vanaf 1 juli niet langer is toegestaan medewerkers jonger dan 16 jaar in te zetten voor commerciële maaltijdbezorging.

Lees bericht


‘Branches zien onduidelijkheden bij noodverordeningen’

Coronamaatregelen – De brancheorganisaties Vereniging Chinees-Aziatische Horeca Ondernemers (VCHO), vakvereniging Professionele Frituurders (ProFri) en Nederlands Horeca Gilde (NHG) luiden de noodklok omdat er zoveel onduidelijkheid bestaat over de begrippen ‘zelfstandige functie’ en of ‘afzonderlijke ruimtes’ in horecabedrijven, dat de regels overal verschillend worden uitgelegd.

Lees bericht

Patrick Nieuwveld in dienst van Bidfood

Benoeming – Voormalig cafetariaondernemer Patrick Nieuwveld treeft per 31 augustus in dienst van Bidfood. Vanuit de vestiging in Schiedam gaat hij fastserviceondernemers adviseren en zorgen voor ‘new business’.

Lees bericht


4000 online triages op eerste dag gezondheidscheck

Coronamaatregelen – De gratis online gezondheidscheck van de brancheorganisaties VCHO, NHG en ProFri beleefde met ruim 4.000 triage een succesvolle eerste dag. De gezondheidscheck maakt het ondernemers gemakkelijk om de verplichte gezondheidsvragen te stellen aan hun gasten.

Lees bericht

‘Geen 30 gasten per gebouw, maar per ruimte’

Coronamaatregelen - Voor horecagelegenheden met meerdere ruimtes onder één dak is er goed nieuws. Elke zelfstandige horecaruimte mag volgens het nieuwe landelijke model van de noodverordening vanaf 1 juni gebruikt worden om 30 gasten te ontvangen mits voldaan wordt aan alle geldende coronaregels, zoals de 1,5 meter maatregel.

Lees bericht© 2020 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid