ProVeg Incubator zoekt startups in plantaardig en gekweekt voedsel


Dylan Duinmaijer en Stephanie de Jong van The Fast Good Company

Startups - De ProVeg Incubator roept innovatieve startups op om zich aan te melden voor haar wereldwijde accelerator programma en de toekomst van ons voedsel vorm te geven. De deadline voor aanvragen is zondag 7 februari 2021.

Gezocht worden baanbrekende food-tech bedrijven, die plantaardige en gekweekte alternatieven voor dierlijke producten en ingrediënten ontwikkelen. Startups die geselecteerd worden voor de ProVeg Incubator, krijgen ondersteuning met een op maat gemaakt programma, financiering tot €200.000, individuele begeleiding door experts en toegang tot het investeerdersnetwerk van de ProVeg Incubator. Veerle Vrindts, directeur van ProVeg Nederland: “Nederland is voorloper op het gebied van plantaardige- en cell-based alternatieven voor vlees en zuivel. De steun vanuit de Nederlandse overheid laat te wensen over. Daarom hopen we met de ProVeg Incubator ook bij deze editie veelbelovende Nederlandse startups te mogen ondersteunen om met hun vernieuwende producten bij te dragen aan de eiwittransitie. We zoeken naar een sterk ondernemend team, innovaties die impactvol en schaalbaar zijn en bedrijven die verdedigbaar zijn - wat betekent dat ze hun producten en concepten kunnen beschermen tegen de concurrentie."

Investeringen

Sinds de lancering in 2018 heeft de ProVeg Incubator samengewerkt met meer dan 45 startups van over de hele wereld. Samen hebben ze meer dan 22 miljoen euro opgehaald en meer dan 40 producten gelanceerd. De ProVeg Incubator werkt samen met een aantal investeerders en andere partners, waaronder Atlantic Food Labs, Beyond Advisors, Blue Horizon, European Institute of Innovation and Technology (EIT Food), Good Seed Ventures, Katjesgreenfood, New Crop Capital, NX-Food, Purple Orange Ventures en Veginvest.

Incubator-alumni

ProVeg Incubator-alumni zijn onder meer Meet Jack, Zweetz, Better Nature, Vly Foods, Mondarella, Greenwise, Plantcraft, Cellular Agriculture en The nu company. The Fast Good Company, een bedrijf in plantaardige kant-en-klaarmaaltijden, vertegenwoordigde Nederland in de meeste recente groep startups.

Bron: ProVeg

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws
Donny Craves koeken voortaan vegan

Introductie - De koeken van Donny Craves, onder meer te vinden bij AH To Go, zijn vanaf nu vegan - met assistentie van ProVeg. De nieuwe koeken zijn te krijgen in 3 smaken: pecan karamel zeezout, appeltaart en chocolade stukjes.

Lees bericht

ProVeg petitie tegen vegaburgerverbod 100.000 getekend

Actie – De ProVeg petitie tegen het vegaburgerverbod heeft afgelopen zondag de mijlpaal van 100.000 handtekeningen gehaald. Doel van de petitie is het voorkomen dat namen voor vleesvervangers zoals ‘kipstuckjes’ of ‘vegan schnitzel’ niet meer mogen. Een nieuwe EU-wet wil die namen verbieden omdat ze verwarrend zijn met de namen voor echt vlees.

Lees bericht


Alcoholaanbod steeds vaker vegan

Verduurzamen – Wijn, bier en sterke drank zijn steeds vaker vegan, hoewel dat niet altijd wordt vermeld op het etiket op de fles . Volgens ProVeg is bij het grote publiek ook vaak niet bekend dat alcoholische dranken niet altijd vegan zijn. Dierlijke producten worden vooral ingezet om de drank te filteren.

Lees bericht

‘Vegan pizza is overal booming’

Vegan – De plantaardige pizza verkoopt overal geweldig goed; 'de verkoop is booming'. Dat zegt althans Veerle Vrindts, directeur ProVeg Nederland, de stichting die die de omslag naar meer veganistisch voedsel wil versnellen in Nederland. Deze week konden ook de klanten van de Jumbo supermarkten terecht voor een volledig plantaardige diepvriespizza met vegan kaas. De vegan kaaspizza’s waren al eerder...

Lees bericht© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid