Pulitzer ontvangt Bidfood-bestelling als proef over water


Distributie –Hotel Pulitzer in Amsterdam heeft op 7 januari een bestelling eten en drinken van Bidfood ontvangen, die was aangeleverd via een boot. Het betreft een proef van de groothandel om het vrachtverkeer in de binnenstad te verminderen. Groothandel Bidfood onderzoekt met de poef of leveren van ongekoelde producten over het water toekomst heeft. De eisen die gemeenten stellen aan vrachtverkeer worden immers steeds strenger en zeker in steden waar voldoende grachten zijn, is vervoer over water wellicht een goed alternatief. Elektrisch De bestelling voor Pulitzer werd vanaf de groothandel op het Amsterdamse Food Center naar de kade vervoerd door een elektrische vrachtwagen. Daar is de bestelling overgeheveld naar een - eveneens elektrische - boot van Zoev City, een van de partners waarmee Bidfood logistieke oplossingen bekijkt. Met de bestelling voor Pulitzer ging ook een bestelling mee voor koffiebar Brandstof. Omdat die locatie niet aan de kade ligt werd deze bestelling vanaf de boot verder gedistribueerd door bezorgnetwerk Tring Tring. Dat laatste stuk werd verrden met een elektrische bakfiets. Minder wagens in de binnenstad Veel horecabedrijven waaraan Bidfood in Amsterdam levert, bevinden zich in het centrum van de stad. De verkeersdrukte is er groot en bruggen en kades lijden onder het gewicht van al het verkeer. “Door ongekoelde producten met een boot te vervoeren, blijft ruimte over in de vrachtwagens. We kunnen daardoor met minder wagens de weg op”, aldus Hessel de Keijzer, vestigingsmanager van Bidfood Amsterdam en Hoofddorp en initiatiefnemer. Bidfood heeft eigen, vastgestelde milieudoelstellingen die het binnen vijf jaar wil realiseren. Bron: Bidfood/@FoodClicks Distributie –Hotel Pulitzer in Amsterdam heeft op 7 januari een bestelling eten en drinken van Bidfood ontvangen, die was aangeleverd via een boot. Het betreft een proef van de groothandel om het vrachtverkeer in de binnenstad te verminderen. Groothandel Bidfood onderzoekt met de poef of leveren van ongekoelde producten over het water toekomst heeft. De eisen die gemeenten stellen aan vrachtverkeer worden immers steeds strenger en zeker in steden waar voldoende grachten zijn, is vervoer over water wellicht een goed alternatief. Elektrisch De bestelling voor Pulitzer werd vanaf de groothandel op het Amsterdamse Food Center naar de kade vervoerd door een elektrische vrachtwagen. Daar is de bestelling overgeheveld naar een - eveneens elektrische - boot van Zoev City, een van de partners waarmee Bidfood logistieke oplossingen bekijkt. Met de bestelling voor Pulitzer ging ook een bestelling mee voor koffiebar Brandstof. Omdat die locatie niet aan de kade ligt werd deze bestelling vanaf de boot verder gedistribueerd door bezorgnetwerk Tring Tring. Dat laatste stuk werd verrden met een elektrische bakfiets. Minder wagens in de binnenstad Veel horecabedrijven waaraan Bidfood in Amsterdam levert, bevinden zich in het centrum van de stad. De verkeersdrukte is er groot en bruggen en kades lijden onder het gewicht van al het verkeer. “Door ongekoelde producten met een boot te vervoeren, blijft ruimte over in de vrachtwagens. We kunnen daardoor met minder wagens de weg op”, aldus Hessel de Keijzer, vestigingsmanager van Bidfood Amsterdam en Hoofddorp en initiatiefnemer. Bidfood heeft eigen, vastgestelde milieudoelstellingen die het binnen vijf jaar wil realiseren. Bron: Bidfood/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

PS in Foodservice lanceert PS Impact Score

Duurzaamheid – Onder grote belangstelling van groothandels en afnemers is afgelopen woensdag de PS Impact Score gepresenteerd in het gebouw van groente- en fruitbedrijf Van Gelder in Ridderkerk. Doel van de bijeenkomst was partijen in de foodservicesector duidelijk maken dat echte stappen zetten in duurzaamheid alleen kan als data met elkaar wordt gedeeld. De gepresenteerde PS Impact Score helpt daarbij.

Lees bericht


Slootweg (Bidfood) ziet nieuwe generatie horeca aankomen

Interview – Het gaat goed met Bidfood. De omzet zit ruim boven de 1 miljard euro en de leveringsgraad ligt boven de 98 procent. Toch zit CEO Dick Slootweg niet stil, want hij ziet ook de veranderingen in de foodservicesector. “Er is een nieuwe generatie ondernemers aan de slag gegaan in foodservice, die om nieuwe standaarden vraagt. Die veranderingen vragen ook aanpassingen van...

Lees bericht


Unilever pakt 43.000 pakketten in voor voedselbank

Actie – Drie dagen lang zijn 570 medewerkers van Unilever vrijwillig bezig met het inpakken van voedselpakketten voor de voedselbank. Op maandag 4, dinsdag 5 en donderdag 7 december pakken zij in Rotterdam Ahoy 43.000 dozen in. De actie wordt mogelijk gemaakt dankzij de hulp van partners Ahoy, NIBC, Upfield, Riedel, Dr. Oetker, Mars en Bidfood.

Lees bericht



10e editie Gastvrij Rotterdam sfeervol van start gegaan

Vakbeurzen – Veel bezoekende foodprofessionals, veel vakwedstrijden en veel evenementen in sfeervol aangeklede beurshallen. Zo is de jubileumeditie van Gastvrij Rotterdam het beste samen te vatten. Deelnemende bedrijven hadden er bij aanvang van de beurs dan ook duidelijk zin in.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid