Qalkoen-initiatief om zieke kinderen te steunen en de horeca


de chef-koks Peter Lute (l) en Herman den Blijker ondersteunen het Qalkoen-initiatief

Kerstinitiatief – Vleeschmeester en verschillende lokale horecazaken hebben de handen in een geslagen en zijn een nieuw kerstinitiatief gestart om de ziekenkinderen in vier kinderziekenhuizen te steunen. Voor iedere verkochte kwaliteitskalkoen - ‘de Qalkoen’ - wordt namelijk €10,- gedoneerd aan de stichtingen van deze kinderziekenhuizen.

De initiatiefnemers willen duidelijk maken dat het vieren van kerst niet voor iedereen vanzelfsprekend is. Zeker niet voor de zieke kinderen in het Emma Kinderziekenhuis, Prinses Máxima Centrum, Sophia Kinderziekenhuis en Wilhelmina Kinderziekenhuis. “Met de aankoop van het kwaliteitsproduct steun je dus zowel de horeca als de kinderziekenhuizen”, aldus de initiatiefnemers en horecaondernemers Ernst Hoogenboom en Dennis Rens. “Zo creëer je niet alleen een kerstgevoel voor jezelf, maar ook voor een familie die het kan gebruiken.” Het doel is om ten minste 10.000 Qalkoenen te verkopen.

Alle scharrelkalkoenen die Vleeschmeester selecteert zijn afkomstig uit Frankrijk. Er zijn vier pakketten. De Qalkoenen zijn gevuld met een farce van kalfsgehakt, pruimen, abrikoos, cranberries, walnootjes, pistachenootjes en een kruidenmix van de Vleeschmeester. Daanaast worden de pakketten feestelijk verpakt, bezorgd tot aan de voordeur en voorzien van duidelijke bereidingsinstructies van topchef Peter Lute. Ook topchef Herman den Blijker heeft zich aan het initiatief verbonden.

Zeker in coronatijd kunnen de zieke kinderen in de ziekenhuizen nauwelijks bezoek ontvangen. Omdat ieder kind een zo feestelijke mogelijke kerst verdient – en dus ook de zieke kinderen in het ziekenhuis - is Qalkoen in het leven geroepen (waarin de Q staat voor quarantaine).

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Vegetarische Restaurantweek van start met 940 restaurants

Actieweek – De derde editie van De Vegetarische Restaurantweek is vandaag van start gegaan met 940 restaurants door het hele land. De week is onderdeel van de Nationale Week Zonder Vlees die eveneens vandaag is begonnen en Nederlanders uitdaagt een hele week geen vlees te eten, zowel thuis als uit.

Lees bericht


Thérèse Boer en Herman den Blijker openen Gastvrij Rotterdam

Beurzen – De horecabeurs Gastvrij Rotterdam wordt op maandag 23 september om 11.30 uur door Thérèse Boer, driesterren gastvrouw en sommelier van De Librije, en Herman den Blijker, chef-kok en presentator, geopend. De zevende editie kent drie dagen lang een programma volledig gericht op de foodprofessional. De beurs opent maandag 23 september rondom het thema talent en talentontwikkeling met o.a. een...

Lees bericht

BBB Maastricht presenteert divers programma

Beurzen – Vandaag is de 64ste editie van BBB Maastricht van start gegaan met een zeer divers programma. Nieuw dit jaar is onder andere de innovatieve netwerkapp Grip die bezoekers en exposanten op basis profielen aan elkaar koppelt tijdens de beurs. In samenwerking met Hotel Management School Maastricht organiseert de BBB-beurs op dinsdag een gastronomisch congres met als thema Vital Food....

Lees bericht

Rotterdammertjes-ijs voor Sophia Kinderziekenhuis

Actie – Rotterdammertjes, het Rotterdamse snoepje en de IJsmakers hebben een samen een ijsje ontwikkeld waarvan de opbrengst naar het Sophia Kinderziekenhuis gaat. Van elke bol die er wordt verkocht, krijgen kindjes in het Sophia Kinderziekenhuis een bol cadeau. Daarnaast wordt de gehele opbrengst geschonken aan de Vrienden van Sophia voor de aanschaf van apparatuur voor Sophia TV. Het ijsje met...

Lees bericht


Prinses Máxima Centrum kiest voor voedingsconcept van Hutten

Catering  - Het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie gaat in het nieuw te openen centrum in Utrecht samenwerken met Hutten. Hutten ontwikkelde een voedings- en gastvrijheidsconcept dat het beste aansloot op de visie van het oncologisch centrum. Het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie opent in het voorjaar van 2018 haar deuren. Vanaf dat moment wordt alle kinderoncologische zorg in...

Lees bericht

Herman den Blijker bakt bonenburgers in eerste plantaardige drive-in

Actie - Op Internationale Hamburgerdag staat Herman den Blijker achter de pannen van de eerste volledige plantaardige drive-in van Nederland in Hoogmade. Bezoekers kunnen op zondag 28 mei 2017 van 11.00-16.00 uur naar de eenmalige ‘HAK-drive’, langs de Rijksweg A4 bij afslag 6 aan de Doespolderweg in Hoogmade, waar de topkok hoogstpersoonlijk de nieuwe bonenburgers en –worst van het merk serveert. Groente- en...

Lees bericht



© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid