Qalkoen-initiatief om zieke kinderen te steunen en de horeca


de chef-koks Peter Lute (l) en Herman den Blijker ondersteunen het Qalkoen-initiatief

Kerstinitiatief – Vleeschmeester en verschillende lokale horecazaken hebben de handen in een geslagen en zijn een nieuw kerstinitiatief gestart om de ziekenkinderen in vier kinderziekenhuizen te steunen. Voor iedere verkochte kwaliteitskalkoen - ‘de Qalkoen’ - wordt namelijk €10,- gedoneerd aan de stichtingen van deze kinderziekenhuizen.

De initiatiefnemers willen duidelijk maken dat het vieren van kerst niet voor iedereen vanzelfsprekend is. Zeker niet voor de zieke kinderen in het Emma Kinderziekenhuis, Prinses Máxima Centrum, Sophia Kinderziekenhuis en Wilhelmina Kinderziekenhuis. “Met de aankoop van het kwaliteitsproduct steun je dus zowel de horeca als de kinderziekenhuizen”, aldus de initiatiefnemers en horecaondernemers Ernst Hoogenboom en Dennis Rens. “Zo creëer je niet alleen een kerstgevoel voor jezelf, maar ook voor een familie die het kan gebruiken.” Het doel is om ten minste 10.000 Qalkoenen te verkopen.

Alle scharrelkalkoenen die Vleeschmeester selecteert zijn afkomstig uit Frankrijk. Er zijn vier pakketten. De Qalkoenen zijn gevuld met een farce van kalfsgehakt, pruimen, abrikoos, cranberries, walnootjes, pistachenootjes en een kruidenmix van de Vleeschmeester. Daanaast worden de pakketten feestelijk verpakt, bezorgd tot aan de voordeur en voorzien van duidelijke bereidingsinstructies van topchef Peter Lute. Ook topchef Herman den Blijker heeft zich aan het initiatief verbonden.

Zeker in coronatijd kunnen de zieke kinderen in de ziekenhuizen nauwelijks bezoek ontvangen. Omdat ieder kind een zo feestelijke mogelijke kerst verdient – en dus ook de zieke kinderen in het ziekenhuis - is Qalkoen in het leven geroepen (waarin de Q staat voor quarantaine).

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Chef Dick Middelweerd zet Aziatische keuken centraal bij Shell

Tankstation - Het thema ‘Proef de wereldkeuken’ is weer terug bij Shell Café. Eerder dit jaar waren er succesvolle samenwerkingen tussen Shell en twee-sterren chef Soenil Bahadoer en Herman den Blijker. Vanaf deze week gaat Shell met drie Aziatische gerechten de samenwerking aan met twee-sterren chef Dick Middelweerd van restaurant De Treeswijkhoeve.

Lees bericht



Prinses Máxima Centrum verlengt samenwerking met Hutten

Catering - Het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie en Hutten hebben hun samenwerking verlengd. De komende jaren blijft Hutten de cateringactiviteiten verzorgen binnen dit speciale centrum. “Onze missie blijft om met voeding toegevoegde waarde te bieden aan het herstel van kinderen met kanker én om bij te dragen aan een zo prettig mogelijk verblijf,” aldus Jan Loeff, directeur Care &...

Lees bericht



Platform Pizza Profs wil pizzaprofessionals verbinden en inspireren

Platform – Marcel Losekoot, eigenaar van de Pizza Academy in Utrecht, is samen met verschillende partners uit de horecabranche, vandaar gestart met het landelijke platform Pizza Profs. Doel is om alle pizzaprofessionals online met elkaar te verbinden, te inspireren en te voeden met vakkennis en tevens het product pizza als voedzaam culinair product  op de kaart te zetten.

Lees bericht

Vegetarische Restaurantweek van start met 940 restaurants

Actieweek – De derde editie van De Vegetarische Restaurantweek is vandaag van start gegaan met 940 restaurants door het hele land. De week is onderdeel van de Nationale Week Zonder Vlees die eveneens vandaag is begonnen en Nederlanders uitdaagt een hele week geen vlees te eten, zowel thuis als uit.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid