Rabobank helpt getroffen mkb’ers met aangepaste pintarieven


Actie - Rabobank gaat mkb’ers, die zijn getroffen door de lockdown  helpen met een alternatieve tarifering voor de pinbundel. Klanten met een pinbundel van 100 tot en met 10.000 transacties in Rabo OmniKassa en klanten met een Rabo PinTegoed, betalen tijdelijk geen kosten. In ieder geval tot en met maart 2021 betaalt een ondernemer enkel voor losse transacties tegen het vaste transactietarief van € 0,04 per transactie.

Sinds de sluiting van de scholen en de non-foodwinkels op 15 december 2020 daalde het aantal pinbetalingen met 28 procent ten opzichte van de maanden juni tot oktober in hetzelfde jaar. Dat blijkt uit het aantal pintransacties van de ongeveer negentigduizend Rabobankklanten die pinbetalingen aanbieden. Restaurants, bloemenwinkels, bouwmarkten, sportspeciaalzaken en sigarenwinkels zagen hun pintransacties dalen met zo’n 50 tot 75 procent.

Minder transacties, minder kosten

Om ondernemers tegemoet te komen, berekent Rabobank vanaf 1 januari 2021 af per pintransactie in plaats van de gebruikelijke pinbundel. Ondernemers betalen dus tijdelijk géén kosten voor hun pinbundel. Voor alle klanten met een pinbundel wordt het aantal pintransacties afgerekend tegen het vaste transactietarief van € 0,04. Als een ondernemer door de coronacrisis minder pintransacties heeft, betaalt deze daardoor minder kosten aan de bank. De maatregel geldt in elk geval tot en met maart 2021.

Bron: Rabobank/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

INTERNORGA wil gastronomie naar hoger niveau tillen

Vakbeurzen – De coveniencebeurs INTERNORGA die van 14 tot en met 18 maart 2025 wordt gehouden in Hamburg wil niet alleen de belangrijkste trends signaleren, maar ook de gastronomie naar een hoger niveau brengen. De beurs is bestemd voor foodprofessionals uit de out-of-homemarkt en de retail.

Lees bericht



Drie nieuwe jonge chefs benoemd tot New Chefs on the Block

Event – Tijdens de tiende jubileumeditie van New Chefs on the Block werden drie jonge culinaire talenten in het zonnetje gezet. De New Chefs zijn Gijs Kemmeren (restaurant Vannu), Peter Bogema (restaurant Sober) en Luca Carli (restaurant Reverie). Zij werden gekozen vanwege hun innovatieve aanpak, focus op duurzaamheid, innovatie en sterke culinaire visie.

Lees bericht

Bouw nieuwe locatie De Lichtmis en McDonald’s Zwolle gestart

Samenwerking – Vorige week is de eerste paal geslagen en daarmee een start gemaakt met de bouw van een unieke horecacombinatie tussen wegrestaurant De Lichtmis en McDonald’s Zwolle. De combinatie gaat zich vestigen aan de A28, ter hoogte van afslag 22, markeert een nieuw begin voor het familiebedrijf De Lichtmis.

Lees bericht


Foodservice groeide in 2024 met 4,1% door prijsverhogingen

Analyse  - De foodservicemarkt had in 2024 last van een regenachtig voorjaar en een consument die de hand op de knip hield. De omzet van de totale markt voor Foodservice (Klassieke Horeca, Gemak, Catering) kwam daardoor vorig jaar uit op €22.177 miljoen. Feitelijk betkende dat een bescheiden groei van 4,1% ten opzichte van de 12,1% groei in 2023. De omzetgroei was uitsluitend het gevolg van...

Lees bericht




© 2025 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid