Rabobank verrast met Brasserie 2050 opnieuw op Lowlands
Festivals - Rabobank is met Brasserie 2050, dat samen met The Food Line-up wordt opgezet, voor de tweede keer te vinden op Lowlands in Biddinghuizen. Het restaurant-initiatief op het festival, dat mensen moet aanzetten om na te denken over voeding en de productie daarvan, verrast ditmaal opnieuw. Tijdens een presentatie voorafgaand aan het festival kon een aantal in voeding geïnteresseerde genodigden kennismaken met het menu voor deze tweede editie. Naast een eigen frisdrank op basis van Oolong thee en ingrediënten uit het voedselbos, Kombucha geheten, was er ook aandacht voor gefermenteerde groenten van rode biet, koolrabi en rettich. De groente waren voorzien van een door chef-kok Gilbert Kolff ontwikkelde schimmel die de groente de uitstraling gaf van Franse kaasjes. En zo smaakten ze ook op de geserveerde borrelplank. Verder ook op het menu de plastic soep, een soep gebaseerd op een plantaardige bouillabaisse van zeewier, venkel, tomaat en saffraan. In de soep een eetbaar zakje met croutons en zeewier. Twee kippen Maar het menu bood meer: een huzarensalade met ingrediënten uit alle provincies, bloemkool van het spit en kip in wijn waar de gasten de keuze hadden tussen een Oranje hoen of de Kemper kip. De keuze tussen deze twee kipsoorten staat synoniem voor het dilemma in duurzaamheid. De Kemper kip beantwoordt meer aan dierenwelzijn, terwijl de Oranjehoen een lagere CO2-uitstoot heeft. De Oranjehoen is namelijk een kringloopkip die leeft op een energieneutrale boerderij, zit een heel leven binnen, maar produceert wel minder CO2. Verrassen Rabobank en The Food Line-up wisten met de menukeuzes en de smaakvariaties opnieuw te verrassen. Dat gebeurde ook met het slimme toilet, waar de gebruiker op basis van de analyse van de ‘eigen boodschappen’ een menusuggestie ontving. De toiletten die door het Nederlandse bedrijf imec zijn ontwikkeld, zijn voorzien van talloze sensoren die onder meer urine, hartslag, bloeddruk en zoutgehalte meten en op basis van die gegevens met een voedingsadvies komen. Bron: @FoodClicks Festivals - Rabobank is met Brasserie 2050, dat samen met The Food Line-up wordt opgezet, voor de tweede keer te vinden op Lowlands in Biddinghuizen. Het restaurant-initiatief op het festival, dat mensen moet aanzetten om na te denken over voeding en de productie daarvan, verrast ditmaal opnieuw. Tijdens een presentatie voorafgaand aan het festival kon een aantal in voeding geïnteresseerde genodigden kennismaken met het menu voor deze tweede editie. Naast een eigen frisdrank op basis van Oolong thee en ingrediënten uit het voedselbos, Kombucha geheten, was er ook aandacht voor gefermenteerde groenten van rode biet, koolrabi en rettich. De groente waren voorzien van een door chef-kok Gilbert Kolff ontwikkelde schimmel die de groente de uitstraling gaf van Franse kaasjes. En zo smaakten ze ook op de geserveerde borrelplank. Verder ook op het menu de plastic soep, een soep gebaseerd op een plantaardige bouillabaisse van zeewier, venkel, tomaat en saffraan. In de soep een eetbaar zakje met croutons en zeewier. Twee kippen Maar het menu bood meer: een huzarensalade met ingrediënten uit alle provincies, bloemkool van het spit en kip in wijn waar de gasten de keuze hadden tussen een Oranje hoen of de Kemper kip. De keuze tussen deze twee kipsoorten staat synoniem voor het dilemma in duurzaamheid. De Kemper kip beantwoordt meer aan dierenwelzijn, terwijl de Oranjehoen een lagere CO2-uitstoot heeft. De Oranjehoen is namelijk een kringloopkip die leeft op een energieneutrale boerderij, zit een heel leven binnen, maar produceert wel minder CO2. Verrassen Rabobank en The Food Line-up wisten met de menukeuzes en de smaakvariaties opnieuw te verrassen. Dat gebeurde ook met het slimme toilet, waar de gebruiker op basis van de analyse van de ‘eigen boodschappen’ een menusuggestie ontving. De toiletten die door het Nederlandse bedrijf imec zijn ontwikkeld, zijn voorzien van talloze sensoren die onder meer urine, hartslag, bloeddruk en zoutgehalte meten en op basis van die gegevens met een voedingsadvies komen. Bron: @FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Caroline Oosterbaan vertrekt als commissaris bij SPAR Holding
Wijziging - De Raad van Commissarissen van SPAR Holding B.V. maakt bekend dat Caroline Oosterbaan met ingang van 1 november zal terugtreden als voorzitter van de RVC.
Lees berichtKarma Kebab opent vestiging in Amsterdam
Formulenieuws – Wat ooit als experiment op festival Lowlands begon in 2018 is nu uitgegroeid tot echte foodformule. Naast de grote flagship-locatie in Utrecht is er nu een nieuw restaurant in Amsterdam geopend. En stappen naar het openen van meer locaties de komende jaren worden gezet.
Lees berichtAftrap Groentecoalitie op basisschool in Amsterdam
Actie - Alle gemeenten moeten vanaf januari 2025 een aanpak hebben tegen overgewicht bij kinderen, zoals vastgelegd in het Gezond en Actief Leven Akkoord. In Amsterdam hebben TommyTomato (leverancier van warme schoollunches en voedseleducatie op basisscholen) en Rabobank de handen ineen geslagen. Zij zijn gestart met de Groentecoalitie. Afgelopen week was de aftrap op basisschool De Polsstok in Amsterdam Zuid-Oost.
Lees berichtStrategische partnership Yespers en FruitMasters Ingredients
Samenwerking - Ontbijtproductenmerk Yespers en FruitMasters Ingredients kondigen tijdens de Verspillingsvrije Week een strategisch partnership aan. Het gaat om de realisatie van de eerste Total Value Fabriek ter wereld waar voedselverspilling wordt verminderd en sociale impact wordt vergroot.
Lees berichtNieuw festivalconcept DE TAAFEL van The Food Line-up
Festivalcatering – Zó vanuit je tentje ontbijten op twee bijzondere plekken in de natuur van Vlieland: zo’n 250 Into The Great Wide Open festivalgangers mochten dit weekend voor de eerste keer aanschuiven bij het nieuwe festivalconcept DE TAAFEL van impact cateraar The Food Line-up.
Lees berichtHeineken en MOJO verlengen partnership voor 7 jaar
Samenwerking - Heineken en festivalorganisator MOJO hebben op Lowlands hun samenwerking met zeven jaar verlengd. Een opmerkelijk lange verlenging, gezien deze partnerships doorgaans met drie jaar worden voortgezet. De langere termijn moet benadrukken dat de verstandhouding tussen beide partijen goed is.
Lees bericht