Ramzy Group opent healthy foodpoints bij Amsterdamse GVB-stations


Lucas Barsoum, mede-aandeelhouder healthy fastfoodpoints

Metroshops - Op de Amsterdamse metrostations Weesperplein en Burgemeester de Vlugtlaan kunnen reizigers binnenkort bij healthy fastfoodpoint´s een gezonde maaltijd to go halen. Initiatiefnemer is horeca- en vastgoedondernemer Ramez Ramzy (29) van de Ramzy Group.

Met de healthy fastfoodpoints werkt Ramzy met de gemeente Amsterdam en GVB samen aan een gezonder foodaanbod voor de reizigers. De opening van de healthy fastfoodpoints is een pilot. Bij positieve resultaten zal de Ramzy Group in samenwerking met GVB meer Amsterdamse healthy fastfoodpoints openen op de metrostations.

Ramzy Group wil samen met GVD en de gemeente Amsterdam het aanbod aan gezonde voeding vergroten.  Drukbezochte locaties in de stad, zoals metrostations, zijn hiervoor ideaal. Een healthy fastfoodpoint kan zowel een bemande als onbemande locatie zijn. Om beide opties te testen is op het Weesperplein gekozen voor een bemand concept en op de Burgemeester de Vlugtlaan voor een onbemand innovatieve state-of-the-art vending machine.

Met meer dan 30 Amsterdamse horecaondernemingen in haar portefeuille heeft de Ramzy Group het volste vertrouwen in de investering in het innovatieve concept. ‘Onze restaurants, cafés en hotels in het centrum, die als voornaamste doelgroep toeristen hebben zijn zeer rendabel. Nu investeren wij bewust in een concept dat zich focust op gezond eten en drinken voor de Amsterdamse bevolking’, aldus Ramzy.

Centrale productiekeuken

Ook duurzaamheid is leidend in de strategie van de Ramzy Group. Momenteel werkt de onderneming aan de centralisering van de productie. In de skylounge van het Ruby-Emma hotel, een locatie buiten het centrum en dicht bij de afrit van de A10 en de A2, komt een centrale productiekeuken. Leveranciers kunnen daar hun onbewerkte producten afleveren en dit voorkomt belasting van het centrum met zware, vervuilende vrachtwagens. De distributie van de bereide producten naar de ruim 30 vestigingen in het centrum, waaronder de healthy fastfoodpoints, van de Ramzy Group gebeurt met elektrische wagentjes. Dit is beter voor het milieu en veroorzaakt minder verkeersoverlast in de binnenstad en minder schade aan kades en bruggen.

Effectief

De centrale productiekeuken is ook een effectieve oplossing voor het aanhoudende personeelstekort in de horecasector. ‘Met deze centrale keuken kunnen wij de afzonderlijke keukens van onze horecaondernemingen ontlasten. Daar zijn minder medewerkers nodig en bovendien ervaren zij minder werkdruk, ’ aldus Lucas Barsoum (23), mede-aandeelhouder van de healthy fastfoodpoints.

Bron: Ramzy Group/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws
Ondernemer Ramez Ramzy doet opnieuw overname

Overname - De jonge ondernemer Ramez Ramzy (29) doet opnieuw een overname in Amsterdam. Werd eerder de voormalige skylounge-bar van het Ruby-Emma hotel overgenomen, nu gaat het om de overname van de historische en bekende cafés ‘De Bekeerde Suster’ en ‘De Zotte’.

Lees bericht

Test Last Mile Box van Leen Menken levert geen CO2-uitstoot op

Proef – Een proef met leveringen van gekoelde producten met de mobiele ‘Last Mile Koelbox’ van Leen Menken wijst uit dat er geen CO2-uitstoot plaatsvindt. De testleveringen vonden plaats in Amsterdam Zuid met één koelbox, met elektrisch fietsvervoer.  Ook blijkt door deze wijze van leveren het aantal vervoersbewegingen te verminderen.

Lees bericht


Getir moet supermarkt van gemeente Amsterdam sluiten

Flitsbezorging - Amsterdam wil dat Getir de tot supermarkt omgebouwde darkstore in de Eerste Jacob van Campenstraat toch sluit. De flitsbezorger bouwde de locatie in juli om in een zaak waar je als consument ook boodschappen kunt doen, om zodoende aan de gemeentelijke eisen te voldoen. Maar de gemeente blijft van mening dat de vestiging geen echte supermarkt is.

Lees bericht

Tweede themadag over behoud van personeel

Personeel – Koninklijke Horeca Nederland (KHN Amsterdam), House of Hospitality, SVH (Stichting Vakbekwaamheid Horeca), Horecava en de Gemeente Amsterdam hebben de handen ineen geslagen en organiseren, na een geslaagde eerste editie, een tweede themadag op maandag 2 maart a.s. in de Rai te Amsterdam.

Lees bericht© 2023 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid