Recordaantal high tea reserveringen voor Moederdag


Verwachting is dat er op Moederdag 35% meer reserveringen zullen zijn voor high tea bij de horeca dan vorig jaar

Moederdag – Voor Moederdag 2023 zijn er meer high tea reserveringen binnengekomen, dan voor Moederdag vorig jaar. Nu al zijn er 25% meer reserveringen gemaakt fan in 2022. Dat blijkt uit een enquête onder verschillende restaurants en de reserveringsdata van HighTea.nl.

Het lijkt er dus op dat de Nederlandse restaurants een drukke Moederdag 2023 voor de boeg hebben, waarbij vooral een high tea als arrangement populair is. Het heropenen van de horeca en de toenemende populariteit van high tea worden genoemd als belangrijkste redenen voor deze toename. De verwachting is dat, met nog twee dagen te gaan, op 14 mei uiteindelijk zo’n 35% meer reserveringen zullen zijn ten opzichte van 2022.

Coronamaatregelen

Door de coronamaatregelen waren in in 2020 de horecagelegenheden dicht waardoor Moederdag niet in restaurants gevierd kon worden. In 2021 waren rond Moederdag alleen de terrassen geopend. Vanaf 2022 was het weer mogelijk om Moederdag in horecagelegenheden te vieren.

Inflatie

Inflatie en hogere prijzen in d horeca zijn geen belemmering gebleken om Moederdag met een high tea te vieren. Uit reserveringsdata van High Tea.nl blijkt dat de gemiddelde prijs voor een high tea op dit moment ruim 26 euro per persoon bedraagt. 14% van de horecagelegenheden hebben voor dit jaar zelfs een speciaal arrangement voor Moederdag gemaakt. Maar niet alleen wordt er meer aandacht besteed aan het arrangement ook de verkoop van cadeaubonnen is toegenomen. Dit jaar zelfs twee keer zoveel als vorig jaar.

Bron: HighTea/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

ING voorspelt uitdagend jaar voor de horeca

Analyse – Ondanks een laag consumentenvertrouwen, maakt de horeca een goede start in 2023. Consumenten gaven in het eerste kwartaal maar liefst 7% meer uit dan een jaar geleden. Maar voor heel 2023 verwacht ING Research toch problemen en voorziet de bank een uitdagend jaar.

Lees bericht


Appèl nieuwe cateraar van Technische Universiteit Delft

Catering - Appèl is vanaf deze zomer de nieuwe cateraar van de Technische Universiteit Delft. Het gaat om meer dan 20 restaurants, koffiecorners en andere cateringlocaties en de op het terrein aanwezige foodtrucks. Ook de banqueting gaat Appèl verzorgen. Bij de aanbesteding stonden een duurzaam, internationaal en uitgebreid vegetarisch assortiment centraal.

Lees bericht

Het Laatste Tafeltje nu als Do It Yourself (DIY) platform

Techniek - Sinds 2017 brengt Het Laatste Tafeltje horecazaken en gasten bij elkaar. Het platform telt ruim 100.000 gebruikers en zorgt hiermee voor extra gasten op de minder drukke dagen en specifieke tijden. Nu introduceert Het Laatste Tafeltje een Do It Yourself (DIY)  horeca marketingconcept waarbij algehele vrijheid en gebruiksgemak voor zakelijke klanten centraal staan.

Lees bericht

Weelderig kleurrijk jaren ’70 design bij La Nostra Gigi

Horecaconcept – Pesca, Skylounge Ventuno, MaMa Kelly, het zijn stuk horecaconcepten waar naast goed eten het interieur een belangrijke rol speelt. Zo ook bij La Nostra Gigi aan het Marie Heinekenplein in de Amsterdamse Pijp. Een nieuw horecaconcept dat veel ruimte biedt voor Italiaans shared dining en een borrel; een weelderig en kleurrijke trattoria, cocktailbar en lounge in één.

Lees bericht


© 2023 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid