Recordbedrag van 3,4 miljard euro via Tikkie in 2020


Betalingen – In 2020 is er in Nederland voor maar liefst 3,4 miljard euro aan Tikkies betaald, 800 miljoen euro méér dan in 2019. Alles bij elkaar opgeteld, is er sinds de oprichting al zo’n 7,8 miljard euro afgetikt. Het betaalsysteem, een initiatief van ABN Amro, telt inmiddels 6 miljoen gebruikers.

Op het hoogtepunt van dit jaar zijn 193 Tikkies per minuut betaald, 43 per minuut méér dan de piek in 2019. In 2020 is 66% van de Tikkies binnen een uur betaald, en 38% zelfs binnen 5 minuten. De dienst is het afgelopen jaar ok uitgebreid met extra diensten, zoals Tikkie Check en Tikkie Terug.

Tikkie wordt vooral gebruikt bij sociale activiteiten. Corona zorgde voor en verandering daarin. Dat is terug te zien in de omschrijvingen van de betaalverzoeken. “Zodra de terrassen weer open mochten, zagen we een enorme stijging in het aantal betaalverzoeken dat daaraan verbonden was”, aldus Moreno Kensmil, hoofd Marketing van Tikkie. “Toen de regels weer strenger werden, zagen we een verschuiving in samen thuis genieten van een bezorgmaaltijd en een toename in de verzoekjes voor boodschappen”. Er werden ook opvallende omschrijvingen als betaalverzoek gesignaleerd, zoals puzzels, planten en mondkapjes.

Horeca

Ook horecaondernemers maakten gebruik van Tikkie, volgens Kensmil: “Veel horecazaken gingen snel over op afhalen of bezorgen. Dan is het makkelijk om je gasten via Tikkie te laten betalen”. Ook voedselbanken schakelden over op Tikkie, door met een QR-code contactloos op afstand geld op te halen en retailers zonder webshops gebruikten Tikkie in combinatie met bestellingen via Facebook en Instagram.

Nieuwe initiatieven

Om het vierjarig bestaan te vieren, is deze zomer gestart met een actie Tikkie terug in samenwerking met HEMA, waarbij gebruikers  getrakteerd werden op een Tompouce. Tikkie gaat volgens Kensmil met meerdere partijen acties opzetten om de app leuker te maken voor onze gebruikers. Gedacht moet worden aan winacties of korting op producten die passen bij de gebruikers van Tikkie.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Sfeervolle Belgische Tavola laat bezoekers echt genieten

Vakbeurs – Aan culinaire hoogtepuntjes geen gebrek op de Belgische vakbeurs Tavola in Kortrijk. Dit driedaagse horecaevenement trekt traditioneel ook altijd veel Nederlandse vakbezoekers. Belangrijkste reden is dat de horecabeurs veel specialiteiten laat zien en de foodprofessional ook echt kan genieten van de kwaliteit van de producten.

Lees bericht


Eerste van 100 24-uurs inleverlocaties statiegeld geopend

Statiegeld - Een primeur in Nederland: In Bunschoten-Spakenburg staat de eerste openbare statiegeldmachine waar je 24 uur per dag, 7 dagen in de week, oneindig veel statiegeldflesjes en -blikjes in één keer kan inleveren. Deze locatie is de eerste van de 100 die er in Nederland worden geopend in de buitenruimte.

Lees bericht


Minder bestellingen, maar beter resultaat bij Just Eat Takeaway

Bezorgdienst - Minder bestellingen, maar toch een beter resultaat. Dat is de kern van de jaarcijfers van moederbedrijf Just Eat Takeaway van het Nederlandse Thuisbezorgd. Het betere resultaat werd vooral geboekt omdat ondernemers meer betaalden aan de maaltijdenbezorgdienst. Het bedrijf wist te melden dat het operationeel resultaat in 2023 naar 324 miljoen euro steeg.

Lees bericht


ABN AMRO: ‘grootste crises voor foodsector lijkt voorbij’

Analyse – Een lichte stijging van het volume van zo’n 0,5 procent in 2024, maar met oplopende personeelskosten, grondstoffen en energie, zorgen gezamenlijk voor verdere druk op de marges in de foodsector. Toch lijkt daarmee de grootste crises voorbij, aldus een analyse van ABN AMRO. De bank heeft de verwachting dat het in de foodsector in de tweede helft van 2024 allemaal wat...

Lees bericht

Tomra introduceert de ‘slimme prullenbak’ SmartBin

Introductie – Emballagefabrikant Tomra en Tikkie introduceren op de Horecava de SmartBin. Bij deze ‘slimme prullenbak’ kunnen gasten van horeca- en fastfoodketens zelf hun herbruikbare bekers inleveren en het betaalde statiegeld via een Tikkie QR-code direct op hun rekening laten storten.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid