Recordbedrag van 3,4 miljard euro via Tikkie in 2020


Betalingen – In 2020 is er in Nederland voor maar liefst 3,4 miljard euro aan Tikkies betaald, 800 miljoen euro méér dan in 2019. Alles bij elkaar opgeteld, is er sinds de oprichting al zo’n 7,8 miljard euro afgetikt. Het betaalsysteem, een initiatief van ABN Amro, telt inmiddels 6 miljoen gebruikers.

Op het hoogtepunt van dit jaar zijn 193 Tikkies per minuut betaald, 43 per minuut méér dan de piek in 2019. In 2020 is 66% van de Tikkies binnen een uur betaald, en 38% zelfs binnen 5 minuten. De dienst is het afgelopen jaar ok uitgebreid met extra diensten, zoals Tikkie Check en Tikkie Terug.

Tikkie wordt vooral gebruikt bij sociale activiteiten. Corona zorgde voor en verandering daarin. Dat is terug te zien in de omschrijvingen van de betaalverzoeken. “Zodra de terrassen weer open mochten, zagen we een enorme stijging in het aantal betaalverzoeken dat daaraan verbonden was”, aldus Moreno Kensmil, hoofd Marketing van Tikkie. “Toen de regels weer strenger werden, zagen we een verschuiving in samen thuis genieten van een bezorgmaaltijd en een toename in de verzoekjes voor boodschappen”. Er werden ook opvallende omschrijvingen als betaalverzoek gesignaleerd, zoals puzzels, planten en mondkapjes.

Horeca

Ook horecaondernemers maakten gebruik van Tikkie, volgens Kensmil: “Veel horecazaken gingen snel over op afhalen of bezorgen. Dan is het makkelijk om je gasten via Tikkie te laten betalen”. Ook voedselbanken schakelden over op Tikkie, door met een QR-code contactloos op afstand geld op te halen en retailers zonder webshops gebruikten Tikkie in combinatie met bestellingen via Facebook en Instagram.

Nieuwe initiatieven

Om het vierjarig bestaan te vieren, is deze zomer gestart met een actie Tikkie terug in samenwerking met HEMA, waarbij gebruikers  getrakteerd werden op een Tompouce. Tikkie gaat volgens Kensmil met meerdere partijen acties opzetten om de app leuker te maken voor onze gebruikers. Gedacht moet worden aan winacties of korting op producten die passen bij de gebruikers van Tikkie.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Hema komt met éénpersoonsrookworst

Introductie – Warenhuis Hema komt met een éénpersoonsrookworst van 100 gram. De mini rookworst heeft dezelfde receptuur als de gewone rookworst en is binnen nu en twee weken verkrijgbaar bij alle Hema-vestigingen.

Lees bericht


Jumbo presteert goed, het wachten is op La PLace

Cijfers - Jumbo doet op alle fronten goede zaken, alleen de coronamaatregelen blijven de La Place-restaurants parten spelen. De omzet over het eerste half jaar nam vrijwel volledig autonoom toe met 5,3% ten opzichte van eerste helft 2020 en kwam uit op €5,36 miljard. Een stijging met €268 miljoen. Omdat de groei van 5,3% hoger is dan de gemiddelde marktgroei in de sector van circa 5%,...

Lees bericht


Grolsch en Qredits gaan horeca financieel helpen

Financiering - Bierbrouwerij Koninklijke Grolsch en kredietverstrekker Qredits gaan samenwerken om horecaondernemers vooruit te helpen als zij daar behoefte aan hebben in deze tijd. De twee bedrijven slaan de handen ineen en faciliteren een speciale kredietvorm voor klanten en potentiële klanten van de Enschedese bierbrouwer.

Lees berichtABN AMRO verwacht dit jaar herstel vrijetijdseconomie

Leisure – De vrijetijdseconomie heeft een ongekend zwaar jaar achter de rug, maar vanaf de tweede helft van dit jaar treedt herstel op. Die verwachting noteert ABN AMRO in Sectorprognose Leisure 2021/2022. Maar zo waarschuwt de bank, het herstel verloopt moeizaam.

Lees bericht© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid