Remia neemt Belgisch oliën en vettenbedrijf Wouters over


Overname - Sauzenfabrikant Remia in Den Dolder heeft de oliën- en vettenactiviteit van Wouters uit het Belgische Lokeren overgenomen. De overname past in de strategie van Remia om de komende jaren zowel autonoom als door overnames te groeien.

“Wouters heeft een sterke positie in de Belgische foodservicemarkt, waar Remia zelf nu nog een beperkte rol speelt,” aldus algemeen directeur Karel de Rooij van Remia in een toelichting op de overname. De stap betekent een aanzienlijke versterking van de positie van Remia in de Benelux.

Familiebedrijf

Wouters N.V. is een in Lokeren gevestigd Belgisch familiebedrijf, dat al bijna 100 jaar actief is in bakkerijgrondstoffen, oliën en frituurvetten. Het bedrijf verkoopt deze producten voornamelijk in het foodservicekanaal en aan de voedingsindustrie. De producten zijn in de markt bekend onder verschillende merknamen zoals Fribel, Bofri en Palmax. De omzet van de oliën- en vettenactiviteit bedroeg in 2020 circa 20 miljoen euro. Wouters in Lokeren (onderdeel van de Zeelandia groep) blijft zich in de toekomst primair richten op de productie en verkoop van de bakkerijgrondstoffen.

Remia

Remia is een van de bekendste sausmerken in Nederland. Het gelijknamige familiebedrijf produceert sauzen, margarines en vetten voor consumenten, horeca en industriële afnemers. In 2010 nam het bedrijf De Marne mosterd over van het Franse Gyma, waarna in 2011 de sauzenactiviteiten van Van Dijk werden ingelijfd. Het bedrijf voert de merknamen Remia, De Marne, Gouda’s Glorie en Yildriz en is daarnaast actief op het gebied van private label.

Bron: Remia/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Nieuwe website sauzenfabrikant Remia live

Webshop – Sauzenfabrikant Remia in Den Dolder heeft een nieuwe website geopend. De site toont niet alleen een overzicht van het brede productaanbod van het bedrijf, maar geeft ook praktische tips aan de foodprofessional over frituren en het gebruik van sauzen en dressings. Daarnaast heeft de site een handige webshop.

Lees bericht


Foodmaster ontwikkelt samen met Remia frietje kaassaus

Formulenieuws – In januari gaat Foodmaster van start met een nieuwe specialiteit ‘frietje kaassaus’. Het product is ontwikkeld in samenwerking met sauzenfabrikant Remia. Tevens zet de snackformule in maart het vegetarische snacken centraal. Klanten die in januari langskomen krijgen daarnaast een frituurcultuurkalender cadeau. “De kalender is tot stand gekomen door de leuke reacties die we krijgen op onze frituurcultuur spreuken”, zegt...

Lees bericht

Ook de vleeshallen bij Anuga kleuren langzaam groen’

Beurzen - Dat vegan een trend is, zal niemand zijn ontgaan. Dat vegetarisch eten steeds vaker onderdeel uitmaakt van ons dagelijks eetpatroon ook niet. Zelfs de vleesindustrie is daarvan overtuigd. Op de Anuga, de grootste levensmiddelenbeurs ter wereld die deze week in Keulen wordt gehouden, kleuren nu zelfs de vleeshallen groen. Want vegan is waar het in vlees, vleeswaren en...

Lees bericht



Remia verkoopt raffinaderij MaasRefinery aan Zweedse AAK

Verkoop - Sauzenfabrikant Remia uit Den Dolder heeft haar plantaardige olieraffinaderij MaasRefinery B.V. verkocht aan het Zweedse bedrijf AAK. De koop zal naar verwachting 7 maart aanstaande worden bekrachtigd, na toestemming van de havenautoriteiten. MaasRefinery is een raffinaderij gespecialiseerd in het raffineren van kleinere batches van speciale oliën. De raffinaderij heeft een capaciteit van ruim 40.000 Mt en er werken 20...

Lees bericht

Actifood organiseert praktische workshop met Remia, Salomon en @FoodClicks

Workshop – Onlangs werd voor de tweede keer een workshop georganiseerd door Remia, Salomon en @FoodClicks. Deze keer in samenwerking met VHC Actifood in Oosterwolde. Tijdens een goed bezochte bijeenkomst kregen de belangstellenden praktische tips hoe zij op een eenvoudige manier een aantal ‘helden’ in het assortiment kunnen maken, of andere opvallende producten kunnen presenteren, waarmee meer marge is te behalen....

Lees bericht



© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid