Restaria roept formules op tot vereniging bij ProFri


Formulemanager Hans van Ballegooijen van Restaria roept andere formules op tot vereniging bij ProFri

Cafetaria – “De cafetariabranche moet gezamenlijk de handschoen oppakken om de sector toekomstbestendig te maken,” dat zegt Hans van Ballegooijen, formulemanager van Restaria. De formule verlengde het collectieve lidmaatschap bij de Vereniging Professionele Frituurders (ProFri) en roept andere formules op Restaria te volgen.

Van Ballegooijen hoopt dat andere formules volgen. Hij is van mening dat de cafetariabedrijven zich moeten verenigingen willen zij weerwoord kunnen bieden aan een aantal maatschappelijke en politieke uitdagingen. 'Willen we een kans maken, dan moeten we ons verenigen,' zegt de formulemanager.

Net als ProFri maakt Restaria zich zorgen om de vele uitdagingen waar de cafetariabranche voor staat. "Naast wet- en regelgeving rondom zaken als verpakkingen en acrylamide, liggen we zoals bekend onder vuur in het gezondheidsdebat, zowel bij de politiek als in de media. We zijn wat dat betreft een makkelijk doelwit. Als we niets doen, krijgen we het over een paar jaar erg lastig. Nu al zijn er gemeentes die geen vergunning afgeven aan cafetaria's omdat ze als ongezond worden bestempeld.”

Verantwoordelijkheid

Volgens Van Ballegooijen hebben de formules in de branche een verantwoordelijkheid. Hij hoopt dat formules samen met ProFri daarin willen optrekken: “Gezamenlijk moeten we ervoor zorgen dat we niet continu als ongezond en slecht in de hoek worden gezet. Dat is een grote uitdaging, maar niets doen is geen optie."

Afspraken

Restaria heeft met ProFri afgesproken om het collectieve lidmaatschap te verlengen. Daarmee omarmt Restaria de nieuwe koers van de vereniging, waarbij het Goed Gefrituurd Keurmerk vanaf 2024 de basis vormt van het lidmaatschap. De formuleraad van Restaria zou achter deze stap staan. Restaria zal iedere ondernemer benaderen over het lidmaatschap van ProFri en het keurmerk, laat Van Ballegooijen weten. "Met de juiste aandacht en het juiste verhaal, denken we dat een flink aantal ondernemers die stap willen zetten.”

Belangrijke stap

ProFri-directeur Frans van Rooij is blij met de steun van Restaria. “ProFri zet zich in voor de branche, maar kan het niet alleen. De support van Restaria is zeer welkom en met de nieuwe afspraken zetten we weer een belangrijke stap. Als ook andere toonaangevende formules ons steunen, zijn we nog beter in staat om onze doelstellingen te bereiken. De klop op de deur in Den Haag en bij de media zal dan nog luider worden.”

Bron: ProFri/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

ProFri Keurmerk voor Snackpoint De Passage in Wolvega

Cafetaria – ProFri-bestuurslid Marcel van Veen heeft onlangs het Goed Gefrituurd Keurmerk uitgereikt van de vakvereniging aan zijn collega Menno de Koe van Snackpoint de Passage in het Friese Wolvega. ProFri was in De Koe’s bedrijf te gast vanwege een regionale ledenbijeenkomst.

Lees berichtFEBO maakt werk van Landelijke Opschoondag

Actie – Snackbarformule FEBO maakt werk van de Landelijke Opschoondag op 19 maart. Onder het motto ‘Door samen te werken bereik je meer’ roepen ze klanten en andere geïnteresseerden op een stukje van de straat of wijk op te ruimen.

Lees bericht

ProFri luidt noodklok over hoge energierekening frituurders

Cafetaria - De frituurbranche luidt de noodklok vanwege de hoge energiekosten, die door de oorlog in Oekraïne nog verder stijgen. “De rekening is inmiddels onbetaalbaar geworden waardoor veel ondernemers in de problemen komen,” laat de Vereniging Professionele Frituurders (ProFri) weten. De vereniging roept het Ministerie van Economische Zaken daarom op met steunmaatregelen te komen.

Lees berichtHoreca vraagt in spoedoverleg nogmaals om versoepelingen

Actie - Brancheorganisaties in de horeca hebben tijdens een spoedoverleg met minister van Economische Zaken Micky Adriaansens grote zorgen geuit over de situatie die nu ontstaat in de samenleving. Horecaondernemers zijn woedend dat de maatregelen voor onder meer winkels waarschijnlijk worden versoepeld, maar voor horeca niet.

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid