Restaurant Beluga Maastricht gered van faillissement


V.l.n.r. Bin Li (compagnon van Danny Deng), Danny Deng, Stephanie Tielman en Servais Tielman

Horeca - Restaurant Beluga Loves You in Maastricht heeft een dreigend faillissement afgewend. Het sterrenrestaurant verkeerde in zwaar financieel weer door tegenslagen als gevolg van lockdowns, wateroverlast en brand. Het restaurant heeft een akkoord bereikt met alle crediteuren en een nieuwe partner gevonden in de Limburgse horecaondernemer Danny Deng.

Twee keer forse waterschade wegens overstroming en een brand met bij elkaar miljoenen aan schade, plus lockdowns in de coronacrisis zorgden er voor dat Beluga in de problemen kwam. Het bedrijf was net vijf jaar geleden overgenomen door Servais en gastvrouw Stephanie Tielman. Chef Servais Tielman: “We hadden nog geen vet op de botten en zoveel pech konden we niet dragen. Faillissement aanvragen wilden we niet, want we vonden Beluga nog te veel de moeite waard om voor te vechten. En we wisten dat Beluga levensvatbaar was, want omzetmatig draaiden we goed.“

Akkoord

In een poging het restaurant te redden werd gekeken naar een buitengerechtelijk crediteurenakkoord. Dat akkoord kwam er waardoor de schulden fors afnamen. Ook de Belastingdienst en de verhuurder werkte mee aan een verdere oplossing waardoor het bedrijf weer toekomst perspectief kreeg. Ondanks het verzoek aan de crediteuren om geheimhouding, lekte het nieuws toch uit. Servais Tielman: “We waren daar vanzelfsprekend niet blij mee, maar het leverde ook een golf van berichten, steunbetuigingen en reserveringen op. Een van die berichten was van de Limburgse horecaondernemer Danny Deng, die zijn hulp aanbood, met uiteindelijk als resultaat dat hij mede-eigenaar van Beluga wordt.”

Danny Deng

Danny Deng werd in 2016 uitgeroepen tot Meest Markante Horecaondernemer Limburg en won in 2022 de Parkstad Limburg Economy Award. Hij is eigenaar van Wereld Restaurant Parkstad Plaza in Kerkrade, Azië Tapas en Tokyoto in Maastricht, de fusion fast-casual formule DADAWAN en is master franchiser van het bubble tea concept Möge Tee. Voor Deng was Beluga geen onbekend terrein. Hij kwam er als enthousiaste gast, volgde Servais in zijn carrière en bewonderde zijn strijdlust bij alle tegenslagen. Deng: “Ik heb veel respect voor Servais als topkok, hij staat te boek als betrouwbaar en ik voelde zijn pijn bij alle tegenslagen die hij de afgelopen jaren buiten zijn schuld had.”

Bron: Beluga/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

FSIN: ‘Horeca moet biologische producten meer omarmen’

Onderzoek - Om het gebruik van biologische producten in de horeca te vergroten is faciliterende wetgeving vanuit de overheid nodig, in combinatie met een sterk aanmoedigingsbeleid door het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV). Daarnaast zal de horeca zelf biologische producten collectief moeten gaan omarmen. Verbinding maken is de sleutel voor succes.

Lees bericht


Wijnbar Hemel & Aarde geopend in Utrecht

Horeca - De liefde voor wijnen is bij Restaurant Hemel & Aarde al jaren in ieder glas te proeven. Dar is nu een tweede plek bijgekomen. Het team achter het Utrechtse restaurant opende deze week de wijnbar, een plek om wijnen te proberen en te ontdekken.

Lees bericht

Fastned opent eerste Belgische shop bij snellaadstation

Buitenland - Fastned, het Europese snellaadbedrijf, heeft vandaag zijn allereerste shop en restaurant geopend. De opening van de shop is een volgende stap in Fastneds ontwikkeling, die het elektrische laden nog aangenamer moet maken. De shop ligt aan de E19 tussen Antwerpen en Breda ter hoogte van Brecht.

Lees bericht© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid