Restaurant Instock tegen voedselverspilling breidt uit naar Utrecht


Horeca - Restaurantformule Instock opent aan het einde van dit jaar aan de Vleutenseweg in Utrecht een nieuw restaurant. De opening volgt enkele maanden na die in Den Haag. Met de uitbreiding komt het aantal Instock restaurants in Nederland op drie. De nieuwe vestiging in Utrecht komt in het monumentale Jaffa-gebouw aan de Vleutenseweg in Lombok. De initiatiefnemers verwachten de deuren eind dit jaar te kunnen openen. De uitbreiding naar Utrecht volgt kort na de opening van een Instock in Den Haag. Eind juli opende aan de Buitenhof de tweede vestiging. Het ‘anti-voedselverspillingsrestaurant’ zit ook aan de Czaar Peterstraat in Amsterdam en komt met de uitbreiding naar Utrecht op in totaal drie restaurants. Anders Ten opzichte van een ‘regulier’ restaurant doet Instock veel dingen bewust anders. Zo zet het restaurant voedselverspilling op de kaart. De medewerkers halen dagelijks onverkochte producten op omdat deze een plekje of deukje hebben, vanwege een overschot of een te korte houdbaarheidsdatum. Hier improviseren de chefs creatieve gerechten van voor ontbijt, lunch en diner. De missie van het restaurant is niet alleen om zelf kilo’s met eten te redden, maar ook om bewustwording rondom het onderwerp reststromen te vergroten. Instock doet dit onder meer met het kookboek Instock Cooking en met het in juni geïntroduceerde Pieper Bier, gemaakt van geredde aardappels. Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Verspilling is Verrukkelijk wil met crowdfunding blijven vechten

Voedselverspilling - De ondernemers van Verspilling is Verrukkelijk zijn in 2018 een beweging gestart om zoveel mogelijk eten te redden van de verspilling. Nog altijd wordt bijna een derde van het voedsel verspild. Crowdfunding moet er nu voor zorgen dat het collectief kan blijven vechten tegen voedselverspilling.

Lees bericht

Restaurant Rijks niet open op 1 juni, maar 1 juli

Horeca – Chefkok Joris Bijdendijk van restaurant RIJKS in Amsterdam laat weten met zijn restaurant niet op 1 juni open te gaan, maar op z’n vroegst pas op 1 juli. Volgens de chefkok kan hij zijn restaurant met maximaal 30 personen, inclusief eigen personeel, niet runnen. Bijdendijk laat dat weten in een tweet.

Lees bericht

Makro creëert twee ‘anderhalvemeter’-oplossingen voor horeca

Horeca – Makro Nederland heeft in samenwerking met standbouwer Brandt & Fernhout een tweetal eenvoudige oplossingen bedacht voor de horeca in een anderhalvemetersamenleving. De oplossingen zijn vanaf dit weekend beschikbaar en gericht op het veilig serveren van maaltijden bij afhalen en om beschermd straks te kunnen zitten in het restaurant.

Lees bericht

Dineren bij Mediamatic in tweepersoonskas

Horeca – In Engeland zijn ze er al en heten de ‘quarantainekassen’ lieflijk ‘igloo dinning’, maar feit is dat de tweepersoonskassen bij het Amsterdamse vegetarische restaurant Mediamatic een mooie oplossing zijn voor de anderhalvemeter horeca en gelijk ook in trek zijn bij de gasten; alle kassen zijn na 20 mei volledig volgeboekt.

Lees bericht



Etenover.nl wil foodservicebedrijven helpen met omzet en voorraad

Initiatief - Verschillende producenten en leveranciers aan de foodservicesector starten samen met het communicatiebureau Shoot My Food, Food Inspiration en Foodservice Network het initiatief www.etenover.nl. Deze tijdelijk online marktplaats is ingericht om voedselverspilling bij de foodservicebedrijven tegen te gaan en de financiële schade van producenten te beperken.

Lees bericht



© 2020 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid