Restaurant krijgt waarschuwing omdat het de deuren voor publiek opende


Coronamaatregelen – De Kiet in Eindhoven heeft een waarschuwing gekregen omdat het bbq-restaurant zondagavond ondanks de coronamaatregelen toch de deuren opende voor publiek.

Volgens een bericht van het Eindovens Dagblad hadden de twee ondernemers genoeg van de lockdown en wilden zij niet langer toekijken hoe hun zaak afstevende op een mogelijk faillissement. In een videoboodschap op facebook hadden zij melding gemaakt dat het restaurant de deuren zondagavond weer ging openen. Volgens het bericht op de site van ED zat het restaurant rond 20.40 uur ramvol.

De ondernemers zijn van mening dat je als ondernemer  geen vrijheid gaat krijgen, maar dat je het moet nemen. Zij wilden niet langer toekijken hoe horecaondernemers genoodzaakt zijn hun personeel te ontslaan en wilden met hun opening een ondernemersdaad stellen. Na bezoek van de politie hebben zij de deuren toch maar weer dicht gesloten. Bij overtredingen van de coronamaatregelen, zeker bij herhaling, kan een gemeente besluiten tot een forse boete en de horecalocatie voor langere tijd te sluiten, ook voor afhalen en bezorgen.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsKerstomzet restaurants in het niet bij groei omzet supers

Data-analyse - Eindelijk was het weer druk voor sommige restaurants. Veel restaurants die zich tijdens de feestmaand december hadden gericht op de kerstmenu’s deden goed zaken. In veel gevallen overtrof de vraag zelfs het aantal kerstmenu’s. Die menu’s moesten wel zelf worden afgehaald.

Lees bericht
© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid