Restaurant Rijks niet open op 1 juni, maar 1 juli


Joris Bijdendijk opent zijn restaurant nog niet op 1 juni en wacht op 1 juli

Horeca – Chefkok Joris Bijdendijk van restaurant RIJKS in Amsterdam laat weten met zijn resturant niet op 1 juni open te gaan, maar op z’n vroegst pas op 1 juli. Volgens de chefkok kan hij zijn restaurant met maximaal 30 personen, inclusief eigen personeel, niet runnen. Bijdendijk laat dat weten in een tweet.

Nu het Kabinet heeft besloten op 6 mei dat de horeca per 1 juni weer onder strikte voorwaarden open mag, heeft ook RIJKS gekeken welke mogelijkheden er zijn. De beperking van maximaal dertig personen, inclusief eigen personeel, heeft er bij Bijdendijk toe geleid dat opengaan geen optie is. “We hebben het van alle kanten bekeken, maar dat gaat bij ons restaurant niet.”

RIJKS dat vanaf het begin van de lockdown bezig is met take away, wil nu open gaan per 1 juli. Vanaf die datum mogen horecagelegenheden, als alles zich positief blijft ontwikkelen met het bestrijden van het coronavirus, mogelijk opschalen naar 100 mensen. Dat zou voor RIJKS ook het moment kunnen zijn open te gaan.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Limburgs Culinair Gala 2021 tijdens BBB Maastricht

Beurzen - Het Limburgs Culinair Gala 2021 vindt plaats op maandag 11 oktober in het geheel vernieuwde MECC Maastricht. Normaal gesproken is het gala altijd in januari, maar door corona kon dat niet doorgaan. Het gala vindt nu plaats op de eerste dag van BBB Maastricht, de oudste horecavakbeurs van Nederland.

Lees bericht


TheFork lanceert eerste podcastreeks: FoodForkast

Podcast - Reserveringssite TheFork lanceert vandaag haar eerste podcastreeks: FoodForkast. The Fork is met de podcast gestart om in deze uitdagende tijd zowel gasten als restaurateurs te inspireren met actuele onderwerpen uit de restaurantindustrie en een blik te werpen op toekomstige ontwikkelingen.

Lees bericht

FrietHoes komt met ludieke actie de Frietwijzer

Formulenieuws – Volgens de patatbakkers van FrietHoes wordt er vanuit de politiek niets gedaan aan wat er echt belangrijk is, namelijk de keuze voor welke friet een horecagelegenheid serveert. Om het de horecamensen wat eenvoudiger te maken om een ‘keuze te maken in het oerwoud van meningen’ heeft het bedrijf de Frietwijzer ontwikkeld. Een ludieke actie om klanten te werven voor...

Lees bericht

Chef-kok Klaver ontwikkelt culinaire gerechten met 3 weken houdbaarheid

Culinair - Smaakvolle, knapperige gerechten van restaurantkwaliteit met een houdbaarheid van twee tot drie weken. Onmogelijk? Chef-kok Nico Klaver van restaurant ’t Kalkoentje in Rhenen, bewijst het tegendeel met Ami Culinaire. In coronatijd ontwikkelde hij een lijn voorverpakte gerechten, die de strijd aankan met een versbereid culinair gerecht op tafel.

Lees bericht


© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid