Restaurant Rijks niet open op 1 juni, maar 1 juli


Joris Bijdendijk opent zijn restaurant nog niet op 1 juni en wacht op 1 juli

Horeca – Chefkok Joris Bijdendijk van restaurant RIJKS in Amsterdam laat weten met zijn resturant niet op 1 juni open te gaan, maar op z’n vroegst pas op 1 juli. Volgens de chefkok kan hij zijn restaurant met maximaal 30 personen, inclusief eigen personeel, niet runnen. Bijdendijk laat dat weten in een tweet.

Nu het Kabinet heeft besloten op 6 mei dat de horeca per 1 juni weer onder strikte voorwaarden open mag, heeft ook RIJKS gekeken welke mogelijkheden er zijn. De beperking van maximaal dertig personen, inclusief eigen personeel, heeft er bij Bijdendijk toe geleid dat opengaan geen optie is. “We hebben het van alle kanten bekeken, maar dat gaat bij ons restaurant niet.”

RIJKS dat vanaf het begin van de lockdown bezig is met take away, wil nu open gaan per 1 juli. Vanaf die datum mogen horecagelegenheden, als alles zich positief blijft ontwikkelen met het bestrijden van het coronavirus, mogelijk opschalen naar 100 mensen. Dat zou voor RIJKS ook het moment kunnen zijn open te gaan.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsABN AMRO: ‘Consumentenbestedingen gaan in 2023 afvlakken’

Analyse - Voedsel is in juni 11,2 procent duurder dan een jaar geleden. Deze ongekende prijsstijging is het gevolg van hogere energie- en grondstofkosten voor ondernemers in de voedingsmiddelenindustrie. ABN AMRO verwacht in een analyse dat de prijstoename nog niet ten einde is, maar dat in 2023 dalende consumentenbestedingen de stijging zullen afvlakken.

Lees bericht

ABN AMRO: ‘Druk op leisure en food gaat toenemen’

Analyse - Hoewel de economie er nog relatief goed voor staat, verwacht ABN AMRO in een analyse dat de druk op de industrie, leisure, retail, food en bouw in de tweede helft van 2022 gaat toenemen. Rentestijgingen en oplopende prijzen voor grondstoffen liggen aan die druk ten grondslag, net als de dure energieprijs.

Lees bericht

Grote inhaalslag horeca in 2022 met ruim 30% volumegroei

Analyse - Gedurende dit jaar vindt er in de horeca een grote inhaalslag plaats met een verwachte volumegroei van 30% tot 35%. Ondanks de forse groei zal de horecasector naar verwachting pas in 2023 volledig zijn hersteld van de coronapandemie. Dit blijkt uit het nieuwe vooruitzicht horeca van ING Research.

Lees bericht


© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid