Restaurant Rijks niet open op 1 juni, maar 1 juli


Joris Bijdendijk opent zijn restaurant nog niet op 1 juni en wacht op 1 juli

Horeca – Chefkok Joris Bijdendijk van restaurant RIJKS in Amsterdam laat weten met zijn resturant niet op 1 juni open te gaan, maar op z’n vroegst pas op 1 juli. Volgens de chefkok kan hij zijn restaurant met maximaal 30 personen, inclusief eigen personeel, niet runnen. Bijdendijk laat dat weten in een tweet.

Nu het Kabinet heeft besloten op 6 mei dat de horeca per 1 juni weer onder strikte voorwaarden open mag, heeft ook RIJKS gekeken welke mogelijkheden er zijn. De beperking van maximaal dertig personen, inclusief eigen personeel, heeft er bij Bijdendijk toe geleid dat opengaan geen optie is. “We hebben het van alle kanten bekeken, maar dat gaat bij ons restaurant niet.”

RIJKS dat vanaf het begin van de lockdown bezig is met take away, wil nu open gaan per 1 juli. Vanaf die datum mogen horecagelegenheden, als alles zich positief blijft ontwikkelen met het bestrijden van het coronavirus, mogelijk opschalen naar 100 mensen. Dat zou voor RIJKS ook het moment kunnen zijn open te gaan.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsBijdendijk en Brandt & Levie lanceren SNERT uit blik

Introductie - Chef Joris Bijdendijk en Brandt & Levie worstmakers lanceren gezamenlijk een soep uit blik: SNERT. De erwtensoep  is geboren uit liefde voor deze Nederlandse klassieker en wil blikvoer opnieuw op de kaart zetten. Daarnaast dient de introductie ook een goed doel; van elk SNERT-pakket wordt namelijk één blik soep aan Voedselbank Amsterdam gedoneerd.

Lees bericht


Joris Bijdendijk gaat koken voor het Smakenrad in Amsterdam

Horeca – Na Den Bosch en Groningen komt het Smakenrad ook in Amsterdam. Op het terrein van de Rai gaat Joris Bijdendijk, executive chef van RIJKS® restaurant van het Rijksmuseum, maaltijden serveren in het grootste reuzenrad van Nederland. De 27 verwarmde gondels worden omgebouwd tot privé restaurants, die in het rad tot 50 meter hoogte komen.

Lees bericht


Caribische sferen in Rotterdamse Maaskantine

Horeca – Een restaurant openen in coronatijd, is een uitdaging op zich. Maar als je die zaak ook nog eens opent in het relatief onontdekte De Esch in Rotterdam-Oost, dan moet je wel heel veel te bieden hebben. En die overtuiging hebben de Rotterdamse ondernemers Ruben Venema en Tjeerd Hendriks met hun Maaskantine. Een overdekt buitenrestaurant in Caribische sferen.

Lees bericht
© 2020 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid