Restaurant Roberto’s viert 30ste verjaardag

Jubileum - Het Italiaanse restaurant Roberto’s, gevestigd in Hilton Amsterdam, bestaat 30 jaar. Om dit te vieren, brengt Roberto’s een ode aan de Pura Cucina Italiana, geïnspireerd op de legendarische Italiaanse spaghetti Western 'The Good, the Bad and the Ugly' - 'Il buono, il brutto, il cattivo' - van Sergio Leone.
De gasten van Roberto’s worden de komende maanden ‘getrakteerd’ op een culinair avontuur. De reis begint in oktober in Garfagnana, Midden-Italië. Chef-kok Aurelio Barattini van het eeuwenoude restaurant Antica Locanda di Sesto neemt je mee in de cultuur van zijn regio en deelt authentieke en stoere gerechten. Van half november tot december laat Roberto’s je de beste wijnen proeven van de familie Dogliani - eigenaar van Batasiolo wijnen. Deze worden gecombineerd met typisch Piemontese gerechten waarin natuurlijk de tartufo bianco (witte truffel) een hoofdrol speelt. Van half januari tot half februari is het Venetiaans carnaval. Dan draait het om ‘ombra e cicchetti’, wat staat voor nippen aan wijn en genieten van kleine hapjes. Die worden bereid met chef- kok Ivan Fargnoli van Bacaromi, de bacaro van Hilton Molino Stucky Venice in Venetiё. Als de lente aanbreekt brengt Roberto’s, samen met Ristorante L’Uliveto van Rome Cavalieri Waldorf Astoria, een ode aan de klassieke Romeinse keuken. Deze staat bekend om zijn uitzonderlijke rijkdom en smaken. In mei en juni laten we ons inspireren door Sorrento en het Ristorante L’agrumeto in Hilton Sorrento Palace.
Restaurant Roberto's werd 30 jaar geleden door Roberto Payer, toenmalig general manager van Hilton Amsterdam, opgezet.
Bron: Hilton/@FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Restaurant The Shift is meer dan driemaal daags een ander interieur
Restaurantconcept -The Shift is misschien wel uniek in de wereld. Het restaurantconcept dat enkele weken geleden opende in Den Bosch verandert niet alleen driemaal daags van interieur en menukaart, het biedt daarnaast ook nog eens vegetarische gerechten en een suikervrij frisdrankenassortiment.
Lees berichtSamenwerking Roberto Payer en D&B The Facility Group
Samenwerking - Roberto Payer verbindt zich als Hospitality Ambassadeur aan D&B The Facility Group. Binnen deze rol geeft hij invulling aan de Academy voor D&B talent. Ook zal hij ondersteuning geven bij Learning & Development, Concepting, Business Strategy en Recruitment.
Lees berichtRoberto Payer vindt stijl belangrijker dan service
Interview - Met woorden als kwaliteit en service heeft hij niet zo veel. Die zijn te algemeen en nietszeggend. Het gaat meer om stijl, kennis en attitude. Attitude is het enthousiasme dat je dagelijks laat zien in je werk. Dat je de beste wilt zijn, ook op de momenten dat je je even wat minder voelt. Aan kennis moet je...
Lees berichtAlessio Colavecchio nieuwe General Manager Hilton Amsterdam
Benoeming - Alessio Colavecchio is benoemd tot General Manager van Hilton Amsterdam. Hij volgt in die functie Roberto Payer op die sinds 1 januari 2022 is vertrokken. Colavecchio werkte eerder bij Hilton Amsterdam.
Lees berichtRoberto Payer verlaat na 52 jaar Hilton en Astoria Hotel
Hotel - Met ingang van 1 januari 2022 treedt de 71-jarige Roberto Payer terug als general manager van Waldorf Astoria Amsterdam, onderdeel van Hilton. Na een loopbaan van meer dan 52 jaar beëindigt Payer zijn uitzonderlijk lange dienstverband met Hilton.
Lees berichtGhebresselasie nieuwe hotelmanager Hilton Amsterdam
Benoeming - Maria Ghebresselasie (1978) is de nieuwe hotelmanager van Hilton Amsterdam. Zij neemt de dagelijkse leiding van het hotel aan de Apollolaan over van Alessio Colavecchio, die general manager werd in Hilton Lake Como. Ghebresselasie komt van Waldorf Astoria Jerusalem, waar zij sinds de opening in 2015 director of operations was. Daarvoor bekleedde zij vanaf 2004 diverse (management)functies in verschillende Hilton-vestigingen...
Lees bericht