Restaurant The Pantry viert heropening horeca in kerstsferen
Ludiek – Heropenen in kerstsfeer. Dat doet het oer-Hollandse restaurant The Pantry in Amsterdam. Omdat het restaurant niet open kon zijn tijdens ‘een van de gezelligste feestdagen van het jaar’, is nu besloten dat in te halen bij de heropening van de horeca op 5 juni.
De meteorologische zomer mag dan zijn begonnen, bij The Pantry in Amsterdam zijn ze van zaterdag 5 tot en met zaterdag 12 juni in kerststemming. “We gaan alsnog kerst 2020 vieren”, laten de eigenaren Jerome Hoogstraten en zijn vrouw Renate weten. Het restaurant is een week lang in kerstsfeer, compleet versierd met kerstverlichting, kerstballen, een kerstboom, ‘sneeuw’ en bijbehorende kerstmuziek. Voor gasten die komen lunchen of dineren, ligt er een cadeautje klaar.
“Als je ons vraagt wat wij de afgelopen 6 maanden door de tweede lockdown in deze coronatijd het meest gemist hebben, is dat kerst 2020”, aldus Jerome Hoogstraten. Het idee om in kerstsfeer te openen, ontstond direct toen bekend werd dat de restaurants weer open mochten. Kerst neemt binnen The Pantry ook een speciale plaats in. “De gezellige entourage, de muziek en de versiering in het restaurant hebben altijd iets magisch. In ons team is er altijd een speciale stemming in de kersttijd. De sfeer en warmte die je terug krijgt van de gasten die genieten: dat hebben we het meeste gemist in de afgelopen tijd. Daarom dachten we: we vieren gewoon alsnog kerst 2020.”
Bron: @FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Food-startup Greenforce lanceert B2B-platform voor horeca
Platform – Food-startup Greenforce lanceert deze maand een B2B-platform waarmee ze de horeca bedienen met hun plantaardige poedermixen in grootverpakking. Het bedrijf biedt de horeca op die manier de kans om zelf te kunnen experimenteren met plantaardige poedermixen.
Lees berichtABN AMRO: ‘Consumentenbestedingen gaan in 2023 afvlakken’
Analyse - Voedsel is in juni 11,2 procent duurder dan een jaar geleden. Deze ongekende prijsstijging is het gevolg van hogere energie- en grondstofkosten voor ondernemers in de voedingsmiddelenindustrie. ABN AMRO verwacht in een analyse dat de prijstoename nog niet ten einde is, maar dat in 2023 dalende consumentenbestedingen de stijging zullen afvlakken.
Lees berichtABN AMRO: ‘Druk op leisure en food gaat toenemen’
Analyse - Hoewel de economie er nog relatief goed voor staat, verwacht ABN AMRO in een analyse dat de druk op de industrie, leisure, retail, food en bouw in de tweede helft van 2022 gaat toenemen. Rentestijgingen en oplopende prijzen voor grondstoffen liggen aan die druk ten grondslag, net als de dure energieprijs.
Lees berichtGrote inhaalslag horeca in 2022 met ruim 30% volumegroei
Analyse - Gedurende dit jaar vindt er in de horeca een grote inhaalslag plaats met een verwachte volumegroei van 30% tot 35%. Ondanks de forse groei zal de horecasector naar verwachting pas in 2023 volledig zijn hersteld van de coronapandemie. Dit blijkt uit het nieuwe vooruitzicht horeca van ING Research.
Lees berichtZesde vestiging Cannibale Royale opent in Rotterdam
Horecanieuws - Restaurant Cannibale Royale opent de deuren van een nieuwe vestiging in Rotterdam. Het wordt de zesde locatie van de brasserie, maar de eerste in de Maasstad.
Lees berichtSchoondergang Van Zwanenburg breidt directie uit met Antal van Dillen
Benoeming - Per 1 februari zal Antal van Dillen (54) toetreden tot de directie van Schoondergang Van Zwanenburg (SVZ). Van Dillen wordt Directeur Sales & Development voor de werkmaatschappijen Grootkeukentechniek en Service & Onderhoud. In deze werkmaatschappijen heeft Van Dillen ook een belang genomen.
Lees bericht