Restaurantplatforms Formitable en Zenchef bundelen krachten


Raymond Wilders van Formitable (l) en Xavier Zeitoun van Zenchef

Samenwerking - Het Amsterdamse groeiplatform voor restaurants Formitable en de Parijse ontwikkelaar van restauranttechnologie Zenchef gaan hun krachten bundelen. Door de samenwerking kunnen beide partijen efficiënter innoveren en hun eigen marktpositie in Europa verstevigen.

Beide bedrijven hebben streven er naar om in 2025 gezamenlijk 35.000 restaurants met technologische oplossingen te ondersteunen. In deze fase van de samenwerking opereren beide marktleiders nog zelfstandig, waarbij Raymond Wilders (Formitable) en Xavier Zeitoun (Zenchef) aanblijven als CEO’s. Op termijn zullen zij hun samenwerking verder uitbreiden en hebben zij de ambitie om het grootste platform voor restaurants in Europa te worden. “De restaurantbranche heeft zich sinds Covid enorm geëmancipeerd”, zegt Wilders. “Restaurants over de hele wereld zien nu het ware potentieel van hun merk. Tegelijkertijd staat er opnieuw een crisis voor de deur. Door nu onze krachten te bundelen met Zenchef kunnen we restaurateurs op de lange termijn veel beter ondersteunen met duurzame groei voor hun bedrijf.”

Europese ambities

Samen beschikken de softwaremakers over een netwerk van 11.000 restaurants. Het partnerschap faciliteert de groei van zowel Formitable als Zenchef in belangrijke markten zoals Duitsland, België en de Scandinavische regio. “Onze samenwerking met Formitable is een natuurlijke volgende stap in onze missie om de Europese leider op het gebied van restauranttechnologie te worden”, zegt Zeitoun. “Onze gecombineerde bedrijven zullen een grotere positieve impact hebben op de restaurantbranche dan afzonderlijk.”

Table

Formitable is het groeiplatform voor restaurants, en helpt momenteel meer dan 3500 klanten hun gastervaring te verbeteren en duurzaam te groeien met loyaliteits- en reserveringsoplossingen. Formitable is marktleider met 150.000 gebruikers in Nederland. Het bedrijf is verder actief in heel Europa, met een sterke focus gericht op groei in Denemarken, Zweden, België en Duitsland. Toprestaurants als ***Geranium (Worlds Best 50 nummer 1 van dit jaar), ***De Librije en **Coda gebruiken Formitable’s producten. In 2021 werd Table gelanceerd, een app waarmee gebruikers restaurants kunnen volgen, nieuwe culinaire ervaringen kunnen ontdekken en reserveren.

Bron: Formitable’s/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

INTERNORGA wil gastronomie naar hoger niveau tillen

Vakbeurzen – De coveniencebeurs INTERNORGA die van 14 tot en met 18 maart 2025 wordt gehouden in Hamburg wil niet alleen de belangrijkste trends signaleren, maar ook de gastronomie naar een hoger niveau brengen. De beurs is bestemd voor foodprofessionals uit de out-of-homemarkt en de retail.

Lees bericht



Drie nieuwe jonge chefs benoemd tot New Chefs on the Block

Event – Tijdens de tiende jubileumeditie van New Chefs on the Block werden drie jonge culinaire talenten in het zonnetje gezet. De New Chefs zijn Gijs Kemmeren (restaurant Vannu), Peter Bogema (restaurant Sober) en Luca Carli (restaurant Reverie). Zij werden gekozen vanwege hun innovatieve aanpak, focus op duurzaamheid, innovatie en sterke culinaire visie.

Lees bericht



ING gematigd positief over horeca in 2025

Analyse - De vooruitzichten voor de horeca voor 2025 zijn, met een verwachte volumegroei van 3%, gematigd positief. Dankzij een verbeterde koopkracht en ‘gewenning’ aan de hogere prijzen geeft de consument dit jaar volgens de bank weer meer uit in de horeca dan in 2024.

Lees bericht

Winnaars van de Gault&Millau Awards 2025

Award-uitreiking – Tivoli Vredenburg in Utrecht vormde maandag opnieuw het decor voor de gidslancering en de bekendmaking van de Gault&Millau Awards. In aanwezigheid van de top van de Nederlandse restaurantwereld werden zij op het podium bekroond, in 18 categorieën zoals ‘Chef van het Jaar’, ‘Jonge Chef van het Jaar’ en ‘Ontdekking van het Jaar’.

Lees bericht



© 2025 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid