Restaurantplatforms Formitable en Zenchef bundelen krachten


Raymond Wilders van Formitable (l) en Xavier Zeitoun van Zenchef

Samenwerking - Het Amsterdamse groeiplatform voor restaurants Formitable en de Parijse ontwikkelaar van restauranttechnologie Zenchef gaan hun krachten bundelen. Door de samenwerking kunnen beide partijen efficiënter innoveren en hun eigen marktpositie in Europa verstevigen.

Beide bedrijven hebben streven er naar om in 2025 gezamenlijk 35.000 restaurants met technologische oplossingen te ondersteunen. In deze fase van de samenwerking opereren beide marktleiders nog zelfstandig, waarbij Raymond Wilders (Formitable) en Xavier Zeitoun (Zenchef) aanblijven als CEO’s. Op termijn zullen zij hun samenwerking verder uitbreiden en hebben zij de ambitie om het grootste platform voor restaurants in Europa te worden. “De restaurantbranche heeft zich sinds Covid enorm geëmancipeerd”, zegt Wilders. “Restaurants over de hele wereld zien nu het ware potentieel van hun merk. Tegelijkertijd staat er opnieuw een crisis voor de deur. Door nu onze krachten te bundelen met Zenchef kunnen we restaurateurs op de lange termijn veel beter ondersteunen met duurzame groei voor hun bedrijf.”

Europese ambities

Samen beschikken de softwaremakers over een netwerk van 11.000 restaurants. Het partnerschap faciliteert de groei van zowel Formitable als Zenchef in belangrijke markten zoals Duitsland, België en de Scandinavische regio. “Onze samenwerking met Formitable is een natuurlijke volgende stap in onze missie om de Europese leider op het gebied van restauranttechnologie te worden”, zegt Zeitoun. “Onze gecombineerde bedrijven zullen een grotere positieve impact hebben op de restaurantbranche dan afzonderlijk.”

Table

Formitable is het groeiplatform voor restaurants, en helpt momenteel meer dan 3500 klanten hun gastervaring te verbeteren en duurzaam te groeien met loyaliteits- en reserveringsoplossingen. Formitable is marktleider met 150.000 gebruikers in Nederland. Het bedrijf is verder actief in heel Europa, met een sterke focus gericht op groei in Denemarken, Zweden, België en Duitsland. Toprestaurants als ***Geranium (Worlds Best 50 nummer 1 van dit jaar), ***De Librije en **Coda gebruiken Formitable’s producten. In 2021 werd Table gelanceerd, een app waarmee gebruikers restaurants kunnen volgen, nieuwe culinaire ervaringen kunnen ontdekken en reserveren.

Bron: Formitable’s/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Horeca gaat speeddaten met talenten

Horeca – Horecabedrijven gaan woensdag speeddaten met talenten. Vanwege het enorme aantal horecavacatures in Utrecht is het voor leerbedrijven van belang zichzelf op de juiste wijze in de kijker te spelen. En dat is precies wat de vertegenwoordigers van ruim 70 horecabedrijven uit de regio Utrecht aanstaande woensdag tijdens de jaarlijkse speeddate op het Horeca & Toerisme College in Nieuwegein zullen proberen

Lees bericht


11.100 horecabedrijven moeten definitieve NOW berekening nog aanvragen

Financieel - Werkgevers in de horeca- en cateringsector, die in de vier aanvraagperiodes tussen oktober 2020 en september 2021 gebruikmaakten van de NOW-regeling hebben in veel gevallen nog geen definitieve berekening van de NOW-regelingen aangevraagd. Het gaat om de NOW-aanvragen NOW 3.1, 3.2, 3.3 en 4. Zo’n 11.100 bedrijven hebben daarvoor nog een kleine maand de tijd. Om de bedrijven daarop te wijzen komt het UWV,...

Lees bericht
Vegan menu groeit in Nederland, maar ook internationaal

Analyse - Onder de vele restaurants die beschikbaar zijn via de Uber Eats app, is er een algemene groei in restaurants met veganistische opties op het menu in 2022. Uber Eats heeft die vergeleken met de cijfers van 2020. En wat blijkt? Daar waar de Nederlandse menukaarten een groei laten zien van iets meer dan 20%, toont Frankrijk een uitschieter van 4600%.

Lees bericht

De Werf Beste Leerbedrijf en Mark Benneker Beste Leermeester

Verkiezing - Restaurant De Werf uit Veere is uitgeroepen tot winnaar van de wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca 2022/2023. Op de tweede plaats staat ’t Voorhuys in Emmeloord, gevolgd door De Hof in Renswoude. Mark Benneker van ’t Kruisselt in De Lutte kreeg de titel Beste Leermeester Horeca 2022/2023 uitgereikt.

Lees bericht© 2023 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid