Restaurants mogelijk 5 juni weer open


Restaurants mogen wellicht 5 juni weer gasten binnen ontvangen / Foto bij: Restaurant Lola

Coronamaatregelen – Het kabinet overweegt om de volgende versoepelingen in de horeca niet op woensdag 9 juni, maar al op zaterdag 5 juni te laten ingaan. Dat laten diverse media weten naar aanleiding van het ‘Catshuisoverleg’ tussen leden van het kabinet en het Outbreak Management Team (OMT) gisteren.

De versoepelingen houden verband met stap 3 van de zogenaamde routekaart van het kabinet voor heropening van de samenleving. Aanvankelijk zou stap 3 op 1 juni ingaan, maar door oplopende besmettingscijfers werd besloten deze naar 9 juni te verschuiven. Omdat de besmettingscijfers en aantal ic-opnames nu structureel lijken te dalen, overweegt het kabinet nu toch een aantal versoepelingen eerder door te voeren.

Meer ruimte

De versoepelingen die horen bij stap 3 betekenen voor de horeca dat het ontvangen van gasten binnen weer is toegestaan. Uiteraard met inachtneming van bepaalde regels, maar het biedt ondernemers wel veel meer ondernemersruimte. Ook zou er aan tafel alcohol mogen worden geschonken. Eerder werd in berichten gemeld dat dit wellicht niet was toegestaan..

Musea open

Verder mogen musea, bibliotheken en andere culturele instellingen de deuren weer openen. Bovendien mogen mensen thuis ook weer meer mensen ontvangen. Het advies zou dan worden dat het aantal naar vier gaat.

Voor de cafés zonder terras en mogelijkheden voor takeaway of bezorging blijven de deuren nog gesloten. De ‘natte horeca’ mag pas weer mensen binnen ontvangen bij een volgende stap.

Middelbare scholen

De middelbare scholen mogen per 31 mei weer leerlingen ontvangen. Het kabinet heeft hier een soort overgangsregeling gehanteerd om scholen gelegenheid zich daarop in te stellen, maar per 7 juni moeten ze open zijn. Veel docenten staan gereserveerd tegenover deze openingsplannen omdat de leerkrachten vaak nog niet zijn gevaccineerd.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Kabinet: ‘Alles kan weer open in 3 stappen’

Coronamaatregelen - Ondanks de hoge besmettingscijfers, blijft het aantal ziekenhuisopnames stabiel. Toch gaat het kabinet versoepelen en wel in een drietal stappen. Waarom? We zijn beter tegen het virus bestand, door vaccinaties en boosterprikken en de opgebouwde immuniteit. Maar tijdens de persconferentie dinsdagavond waarschuwde minister Ernst Kuipers wel, want het zijn grote stappen, die snel achter elkaar.

Lees bericht


‘Mogelijk verdere versoepelingen voor de horeca’

Politiek - Het kabinet is van plan de coronamaatregelen verder te versoepelen. Gezien de cijfers van de ziekenhuisopnamen en de ic-bezetting zou dat ook mogelijk moeten zijn. Er liggen vooral plannen op tafel om sluitingstijd van de horeca en theaters te verruimen.

Lees bericht
OMT adviseert heropening horeca met sluiting om 20.00 uur

Advies - Het Outbreak Management Team (OMT) heeft geadviseerd de horeca- en cultuursector te openen tot 20.00 uur. Het adviesteam acht het op basis van de huidige besmettingscijfers en redelijk stabiele ziekenhuisopnames het verantwoord een aantal maatregelen te versoepelen en de horeca te heropenen tot 20.00 uur.

Lees bericht
© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid