REWE Express nieuw shopconcept van EG Group bij ESSO


Foto bij: EG Group

Buitenland- EG Group en REWE gaan in München en Freiburg een viertal nieuwe conveniencelocaties openen onder de naam, REWE Express. Het betreft vooralsnog een pilot. De eerste gemakslocatie is geopend bij ESSO-tankstation München-Schwabing.

REWE is al langere tijd bezig met conveniencestores. Het retailbedrijf wilde 1000 gemakslocaties openen bij Aral-tankstations. Uiteindelijk is de teller blijven steken op circa 500 locaties omdat de winstgevendheid tegenviel en het retailbedrijf de gemakslocaties eerst wilde evalueren. De combinatie met de EG Group, die heeft geleid tot het concept REWE Express is echter nieuw.

REWE Express is een gemakswinkel- en food-to-go-concept dat is ontworpen met het oog op de groeiende on-the-go-markt. Het koffieconcept Cobeo vormt een belangrijk onderdeel van het nieuwe shopconcept. Cobea Urban Coffee is het eigen koffiemerk van REWE.

Naast het koffieconcept vormt ook Back-Frisch een belangrijk onderdeel van het concept. Back-Frisch is in München een begrip als het gaat om bakkerijproducten, variërend van broodjes tot hartige bakproducten. De REWE Express aan de Ungererstrasse in München is de eerste express-locatie in de combinatie van REWE en EG Group. De drie overige vestigingen volgen in juli.

Volgens vakblad Pompshop wordt de pilot beheerd door REWE Group-dochter Lekkerland. Het website-bericht vermeldt dat de nationale en internationale activiteiten van de Convenience-divisie van REWE Group zijn gebundeld in de Lekkerland Groep.

Bron: Pompshop/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

De Broodjesbox opent derde locatie

Petrol – Het Broodjesbox-concept van Jan Knol en Ruud Sievers heeft een derde locatie geopend en een tweede in Almelo. De locatie aan de Sluitersveldsingel is gecombineerd met een BP-tankstation.

Lees berichtNieuwe shopformule van Van Staveren heet Jitha’s

Petrol – Jitha’s heet de nieuwe shop van tankstationorganisatie N. van Staveren, vernoemd naar de directeur Jitha van Staveren van het bedrijf. Zij wilde al jaren een tankstationshop volgens haar eigen visie en naar haar hart neerzetten en dat is nu gelukt.

Lees berichtDe EG Group opent tweede REWE Express in München

Buitenland – De EG Group, eigenaar van verschillende internationale convenienceketens, heeft de tweede van in totaal vier pilot REWE Express-winkels in Duitsland geopend. De conveniencestore is net als de eerste locatie gevestigd in München, alleen deze keer niet in combinatie met een tankstation.

Lees bericht
© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid