REWE opent eerste REWE ready Smart automaat


De eerste REWE ready Smart Automaat telt 230 producten / Foto bij: REWE

Buitenland – Het Duitse REWE heeft de eerste REWE ready Smart automaat geopend. De eerste locatie van dit nieuwe REWE gemaksconcept is te vinden op het EnBW Schnellladepark in het Duitse Bispingen.

De REWE ready Smart automaat is geplaatst op een locatie direct aan de A7 als aanvullende service voor automobilisten die hun wagen willen opladen. Maar daarnaast richt de shop zich ook op klanten die weinig tijd hebben of geen zin hebben in een bezoek aan de supermarkt. Klanten kunnen er verse snacks krijgen zoals sandwiches en wraps, gekoelde dranken en een basisassortiment aan producten.

Volgens REWE bestaat het assortiment van REWE ready Smart automaat  in Bispingen uit iets meer dan 230 producten. Voornamelijk artikelen voor directe consumptie, waaronder yoghurt, ijs en een breed scala aan gekoelde dranken. Daarnaast biedt de automaat geselecteerde goederen aan voor dagelijkse consumptie en die handig zijn op weg naar vakantie of voor huis, zoals spreads, pasta en diepvriespizza. De onbemande winkel heeft de mogelijkheid om tot 500 artikelen aan te bieden. Bestellen gaat via een scherm, waarna de artikel via een band naar het uitgiftepunt wordt geleid.

Onbemand

REWE is al langere tijd bezig met de ontwikkeling van allerlei shopconcepten. Het supermarktbedrijf en moederbedrijf van Lekkerland, heeft talloze REWE-shops gekoppeld aan tankstations, maar daarnaast ook REWE to go locaties in binnensteden. Het retailbedrijf test momenteel ook een ander onbemand shopconcept. Het gaat daar om 'Josefs nahkauf BOX', een onbemande container waar je 24/7 en 7 dagen in de week boodschappen kunt doen.

Bron: REWE/@FoodClicks

Producten kunnen via een orderscherm worden besteld
Vooraanzicht van de onbemande shoplocatie

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Vernieuwde Tony’s Kiosk krijgt eerste locatie in De Bilt

Petrol - Tony’s Kiosk heeft na een pilot in Amsterdam Noord een nieuwe locatie gekregen bij Esso Express De Bilt in Utrecht. Het onbemande shopconcept is een ontwikkeling van De Haan Minerale Oliën (DHMO) en Convenience Retail Solutions (CRS),  een zelfstandig onderdeel van Lekkerland. Na de pilotfase in Amsterdam is het concept verbeterd en vernieuwd geopend in De...

Lees berichtREWE ontwikkelt en test vier to go-shopformats

Buitenland – REWE, moedermaatschappij van groothandel Lekkerland in Nederland, heeft een viertal shopconcepten ontwikkeld, die momenteel in Duitsland worden getest. Het gaat om shopconcepten voor hightraffic-locaties, als treinstations en luchthaven en universiteiten, kantoren en ziekenhuizen. De vier ontwikkelde concepten verschillen in productaanbod en gebruikte techniek.

Lees bericht

REWE test nieuw onbemand shopconcept

Buitenland – Het Duitse REWE is volop bezig met innoveren als het gaat bemande en onbemande convenience stores. De meest recente test die het bedrijf is gestart is ‘Josefs BOX’ in Oberfrankische gemeente Pettstadt.

Lees bericht


Onbemand rukt op, binnenkort eerste onbemande frietkraam

Shopconcept – Onbemande locaties waar eet- en drinkwaren wordt aangeboden rukken op. Niet alleen als stand alone vendingmachines, maar ook steeds vaker als shopconcept. In Nederland is binnen petrol De Haan Minerale Oliën een voortrekker en Albert Heijn binnen de supermarktsector, maar die dreigt te worden ingehaald door Aldi. Nieuw in Nederland is de Lokettaria, een onbemande frietkraam.

Lees bericht

Lekkerland-divisie CRS ontwikkelt Foodservice Wall

Petrol - Convenience Retail Solutions, de recent opgerichte divisie van Lekkerland, heeft voor de tankstationlocaties zonder bakery, of met een beperkt foodservice assortiment, de Foodservice Wall ontwikkeld. De 'wall' is modulair opgebouwd en kan afhankelijk van de tankshop worden vergroot of verkleind.

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid