Richard Krajicek eerste klant bij LEON bij Texaco Honswijck


Richard Krajicek is toevallig de eerste klant bij LEON bij Texaco Honswijck

Petrol – De allereerste LEON-locatie langs de snelweg is donderdagochtend geopend langs de A1 bij Muiden. In het Texaco-tankstation Honswijck van de EG Group zit naast het natuurlijke Britse fastfoodconcept LEON dat werd geopend, ook een Go Fresh Bakery en Spar Express. De eerste klant van LEON was – toevallig – voormalig toptennisser en Wimbledon-winnaar Richard Krajicek.

LEON telt drie locaties in Nederland, die allemaal geëxploiteerd worden door HMSHost. Dit landelijk opererende horecabedrijf met vestigingen op de luchthavens, treinstations en outletcenters haalde de Britse succesformule in 2016 naar Nederland. Vorig jaar kocht de EG Group de formule LEON van de Britse eigenaar. De EG Group heeft ambitieuze plannen om de formule LEON te laten groeien. Niet alleen in Nederland, maar ook in de rest van Europa. Vooralsnog staan er in Nederland nog twee locaties gepland om later dit jaar te openen.

Naturally Fast food

Reizigers van en naar Londen kennen de ‘naturally fast food’ keten veelal omdat die op veel plekken is terug te vinden en razend populair is bij – vooral – jonge vrouwen. LEON is scherp gefocust op de ingrediënten van alle producten en wil dat er geen onnodige toevoegingen worden gedaan aan de producten. EG Group en LEON werken ook aan een assortiment dat zich wat meer richt op de Nederlandse markt. Het assortiment van LEON bestaat nu naast diverse salades, uit maaltijden met rundvlees- en kip, bonen en quinoa. Ook diverse groente- en fruitsmoothies staan op de menukaart, net als muffins voor het ontbijt en porridge pots. Die laatste producten voor het ontbijt worden overigens eind februari toegevoegd, als de openingstijden van LEON Honswijck verder worden verruimd.

De eerste klant bij een LEON-vestiging krijgt traditiegetrouw een appel en een boek over de formule. Geheel toevallig was dat bij de Texaco-locatie Honswijck voormalig tennisspeler Richard Krajicek. Hij had zich over laten halen zijn bestelling te doen na een proefbekertje met een salade bij de ingang van het tankstation.

(Meer over de eerste LEON langs de snelweg in de aankomende uitgave van @FoodClicks. Nog geen abonnee? Neem hier een abonnement)

Bron: @FoodClicks

Verschillende soorten soda's bij LEON
Buiten wordt duidelijk gemeld dat LEON is geopend
De LEON-balie is passend binnen de overige foodformats van de EG Group geplaatst

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Shell station Oeijenbraak in Brabant wint Shells Barista Cup

Petrol - Voor de vierde keer organiseerde Shell samen met Selecta, Bakerstreet, Lattiz en Alpro de ‘Barista Cup’. De grote finale van de Barista Cup 2022 werd gehouden op 25 januari 2023 bij Selecta waar Baristas van Shell stations uit Nederland, België, Luxemburg én Frankrijk tegen elkaar streden voor de titel ‘Beste Barista op de weg’. Winnaar is Janske van Shell ‘Oeijenbraak’, gelegen...

Lees berichtShell breidt vega(n) assortiment dit jaar verder uit

Formulenieuws - Shell gaat dit jaar een groot aantal vegetarische en plantaardige producten toevoegen aan het assortiment. De stap past volgens het bedrijf binnen de duurzaamheidstransitie van Shell, waarbij reizigers steeds vaker een bewustere keuzes kunnen maken.

Lees bericht

Eerste onbemande REWE Pick&Go winkel geopend

Buitenland – De Duitse supermarktorganisatie REWE heeft na het openen van twee hybride testwinkels in Keulen en Berlijn, nu ook de eerste volledig onbemande REWE Pick&Go geopend. In de winkel aan de Karlstraße in München kunnen klanten winkelen zonder fysiek af te hoeven rekenen.

Lees berichtTankshopbeurs laat weinig shopinspiratie zien

Petrol – De jaarlijks gehouden Tankstation & Carwash Vakbeurs in Houten toonde deze editie veel techniek en hardwaren, maar inspiratie voor de tankshop was er maar weinig. Slechts een handvol bedrijven lieten producten zien waar je in de tankshop wat mee kunt.

Lees bericht© 2023 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid