Richard Krajicek eerste klant bij LEON bij Texaco Honswijck


Richard Krajicek is toevallig de eerste klant bij LEON bij Texaco Honswijck

Petrol – De allereerste LEON-locatie langs de snelweg is donderdagochtend geopend langs de A1 bij Muiden. In het Texaco-tankstation Honswijck van de EG Group zit naast het natuurlijke Britse fastfoodconcept LEON dat werd geopend, ook een Go Fresh Bakery en Spar Express. De eerste klant van LEON was – toevallig – voormalig toptennisser en Wimbledon-winnaar Richard Krajicek.

LEON telt drie locaties in Nederland, die allemaal geëxploiteerd worden door HMSHost. Dit landelijk opererende horecabedrijf met vestigingen op de luchthavens, treinstations en outletcenters haalde de Britse succesformule in 2016 naar Nederland. Vorig jaar kocht de EG Group de formule LEON van de Britse eigenaar. De EG Group heeft ambitieuze plannen om de formule LEON te laten groeien. Niet alleen in Nederland, maar ook in de rest van Europa. Vooralsnog staan er in Nederland nog twee locaties gepland om later dit jaar te openen.

Naturally Fast food

Reizigers van en naar Londen kennen de ‘naturally fast food’ keten veelal omdat die op veel plekken is terug te vinden en razend populair is bij – vooral – jonge vrouwen. LEON is scherp gefocust op de ingrediënten van alle producten en wil dat er geen onnodige toevoegingen worden gedaan aan de producten. EG Group en LEON werken ook aan een assortiment dat zich wat meer richt op de Nederlandse markt. Het assortiment van LEON bestaat nu naast diverse salades, uit maaltijden met rundvlees- en kip, bonen en quinoa. Ook diverse groente- en fruitsmoothies staan op de menukaart, net als muffins voor het ontbijt en porridge pots. Die laatste producten voor het ontbijt worden overigens eind februari toegevoegd, als de openingstijden van LEON Honswijck verder worden verruimd.

De eerste klant bij een LEON-vestiging krijgt traditiegetrouw een appel en een boek over de formule. Geheel toevallig was dat bij de Texaco-locatie Honswijck voormalig tennisspeler Richard Krajicek. Hij had zich over laten halen zijn bestelling te doen na een proefbekertje met een salade bij de ingang van het tankstation.

(Meer over de eerste LEON langs de snelweg in de aankomende uitgave van @FoodClicks. Nog geen abonnee? Neem hier een abonnement)

Bron: @FoodClicks

Verschillende soorten soda's bij LEON
Buiten wordt duidelijk gemeld dat LEON is geopend
De LEON-balie is passend binnen de overige foodformats van de EG Group geplaatst

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

SWO De Splinter wijzigt naam in GemaQ en gaat adviseren

Petrol – De wereld van tankstations verandert en dus verandert SWO De Splinter. Niet alleen krijgt de inkoop- en samenwerkingsorganisatie een nieuwe naam, ook de dienstverlening wordt uitgebreid. Er moet meer maatwerk worden geleverd voor de leden, zei voorzitter Rob van Herpen. Voor de nieuwe naam, is een oude naam nieuw leven ingeblazen, namelijk GemaQ.

Lees berichtTotalEnergies ‘Den Ruygenhoek West’ krijgt eazie-formule

Formulenieuws - TotalEnergies-tankstation ‘Den Ruygenhoek West’ aan de A4 bij Hoofddorp wordt de eerste vestiging met een eazie in een tankstation. De Aziatische wokformule richt zich op vers en gezond eten en telt momenteel 27 locaties in Nederland, voornamelijk op high traffic-locaties, zoals treinstation en binnensteden.

Lees bericht

EG Group opent supermarkt in Blackburn

Buitenland – De EG Group, in Nederland bekend van Texaco, ESSO en Spar Express, heeft in de Blackburn, de plaats waar het hoofdkantoor zit, een supermarkt geopend met zo’n 15.000 artikelen. De supermarkt, Euro Grocers, is 1 april opengegaan en moet een breed en divers publiek aanspreken. Producten uit verschillende werelddelen zijn er terug te vinden.

Lees bericht


Groningen krijgt tweede Spare Rib to go

Formulenieuws - Spare Rib Express breidt uit in Groningen met een tweede To Go locatie in de stad. Met deze vestiging aan de Helperzoom opent de foodservice formule haar 74e bezorgrestaurant. De shop is geopend in samenwerking met petrolformule TinQ.

Lees bericht

EG Group opent ‘Texaco foodcourt’ Honselersdijk

Petrol – De opening stond gepland half december, maar dinsdag was het zover; op bedrijventerrein Elsenbosch bij Honselersdijk heeft de EG Group haar nieuwste Texaco-tankstation geopend. Niet als standalone, maar in combinatie met verschillende foodformules. Formules die door de EG Group worden gerund.

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid