Rijdend restaurant Hoftrammm viert 5-jarig jubileum
Jubileum - Hoftrammm, het eerste rijdend tramrestaurant van Nederland, viert op 11 mei aanstaande zijn 5-jarig bestaan. Sinds 2014 rijdt de tram door Voorburg, Den Haag en Scheveningen, terwijl er in het rijtuig een 5 gangendiner wordt bereid. Oprichter en eigenaar Bobby van Galen deed zijn inspiratie voor de Hoftrammm op in Melbourne (Australië) waar er meerdere van deze “restaurant op wielen” zijn. “Ik ben geboren en getogen in Den Haag een echte tramstad. Toen ik op reis was met mijn vrouw Marlou, zagen we in Melbourne een rijdend tramrestaurant. Ik vond dat zo bijzonder gaaf”, aldus Van Galen. 300 ritten per jaar De voorbereidingen waren niet eenvoudig. Er moest overleg gevoerd worden met de gemeente Den Haag, de vergunningen moesten er komen, er moest financiering worden gezocht, de tramtocht moest in de dienstregeling worden ingepast. Maar uiteindelijk is het allemaal gelukt en worden er nu 300 ‘culinaire ritten’ per jaar afgelegd. Van Galen werkt samen met tv-kok Pierre Wind: “Ik zag een droom in Bobby zijn ogen. Geen jongen die voor het geld ging, maar voor passie. Het is echt kikkûh om in deze droom mee te rijden en mijn culinaire stempel te kunnen zetten op de gerechten”, de Haagse chef. Bron: @FoodClicks Jubileum - Hoftrammm, het eerste rijdend tramrestaurant van Nederland, viert op 11 mei aanstaande zijn 5-jarig bestaan. Sinds 2014 rijdt de tram door Voorburg, Den Haag en Scheveningen, terwijl er in het rijtuig een 5 gangendiner wordt bereid. Oprichter en eigenaar Bobby van Galen deed zijn inspiratie voor de Hoftrammm op in Melbourne (Australië) waar er meerdere van deze “restaurant op wielen” zijn. “Ik ben geboren en getogen in Den Haag een echte tramstad. Toen ik op reis was met mijn vrouw Marlou, zagen we in Melbourne een rijdend tramrestaurant. Ik vond dat zo bijzonder gaaf”, aldus Van Galen. 300 ritten per jaar De voorbereidingen waren niet eenvoudig. Er moest overleg gevoerd worden met de gemeente Den Haag, de vergunningen moesten er komen, er moest financiering worden gezocht, de tramtocht moest in de dienstregeling worden ingepast. Maar uiteindelijk is het allemaal gelukt en worden er nu 300 ‘culinaire ritten’ per jaar afgelegd. Van Galen werkt samen met tv-kok Pierre Wind: “Ik zag een droom in Bobby zijn ogen. Geen jongen die voor het geld ging, maar voor passie. Het is echt kikkûh om in deze droom mee te rijden en mijn culinaire stempel te kunnen zetten op de gerechten”, de Haagse chef. Bron: @FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Genomineerden ‘Foodservice Award 2022-2023’ bekend
Verkiezing - De genomineerden van de ‘Foodservice Award 2022-2023 verkiezing zijn bekend. Deze editie maken 21 foodservicebedrijven kans op een (categorie)prijs. Tijdens de Horecava op 10 januari worden de definitieve winnaars bekend gemaakt.
Lees berichtZuivelhoeve overall-winnaar ‘Foodservice Awards’ 2022
Verkiezing - De winnaars van de ‘Foodservice Awards’ 2022 zijn bekend. Overall-winnaar werd Zuivelhoeve en werd daarmee verkozen tot het meest favoriete Foodservice bedrijf van de consument. In totaal werden er prijzen uitgereikt in negen categorieën.
Lees berichtRemia Professioneel gaat op zoek naar lekkerste Loaded Fries 2021
Wedstrijd – Wie maakt de Lekkerste Loaded Fries 2021 en wordt daarmee de opvolger van Mitch Kramer van Ter Marsch & Co, die de prijs vorig jaar bij de Horecava in de wacht sleepte? Die vraag stelt Remia Professioneel aan de bedrijven die werk willen maken het trenditem: friet met topping.
Lees berichtOok restaurant Hoftrammm terug op de rials
Horeca – Drie maanden heeft tramrestaurant Hoftrammm in de ‘remise’ gestaan, maar gisteren mocht het restaurant dan toch weer terug op de rails. Vijf dagen per week rijdt het opzienbarende restaurant weer door Den Haag. Met iets minder gasten dan normaal, maar wel zonder mondkapjes.
Lees berichtTrammmhuys laat gast zelf de rekening bepalen
Horeca – Het nieuwe restaurantinitiatief, het Trammmhuys in Voorburg, van Bobby van Galen en Pierre Wind, dat 29 november de deuren opent, kent als concept dat de klant zelf mag bepalen hoe hoog de rekening wordt. Pierre Wind is razend enthousiast over het concept, dat slechts op enkele plekken in Europa wordt gehanteerd: “Dit is totaal vernieuwend: als gast bepalen wat je...
Lees bericht