Rijdend restaurant Hoftrammm viert 5-jarig jubileum


Jubileum - Hoftrammm, het eerste rijdend tramrestaurant van Nederland, viert op 11 mei aanstaande zijn 5-jarig bestaan. Sinds 2014 rijdt de tram door Voorburg, Den Haag en Scheveningen, terwijl er in het rijtuig een 5 gangendiner wordt bereid. Oprichter en eigenaar Bobby van Galen deed zijn inspiratie voor de Hoftrammm op in Melbourne (Australië) waar er meerdere van deze “restaurant op wielen” zijn. “Ik ben geboren en getogen in Den Haag een echte tramstad. Toen ik op reis was met mijn vrouw Marlou, zagen we in Melbourne een rijdend tramrestaurant. Ik vond dat zo bijzonder gaaf”, aldus Van Galen. 300 ritten per jaar De voorbereidingen waren niet eenvoudig. Er moest overleg gevoerd worden met de gemeente Den Haag, de vergunningen moesten er komen, er moest financiering worden gezocht, de tramtocht moest in de dienstregeling worden ingepast. Maar uiteindelijk is het allemaal gelukt en worden er nu 300 ‘culinaire ritten’ per jaar afgelegd. Van Galen werkt samen met tv-kok Pierre Wind: “Ik zag een droom in Bobby zijn ogen. Geen jongen die voor het geld ging, maar voor passie. Het is echt kikkûh om in deze droom mee te rijden en mijn culinaire stempel te kunnen zetten op de gerechten”, de Haagse chef. Bron: @FoodClicks Jubileum - Hoftrammm, het eerste rijdend tramrestaurant van Nederland, viert op 11 mei aanstaande zijn 5-jarig bestaan. Sinds 2014 rijdt de tram door Voorburg, Den Haag en Scheveningen, terwijl er in het rijtuig een 5 gangendiner wordt bereid. Oprichter en eigenaar Bobby van Galen deed zijn inspiratie voor de Hoftrammm op in Melbourne (Australië) waar er meerdere van deze “restaurant op wielen” zijn. “Ik ben geboren en getogen in Den Haag een echte tramstad. Toen ik op reis was met mijn vrouw Marlou, zagen we in Melbourne een rijdend tramrestaurant. Ik vond dat zo bijzonder gaaf”, aldus Van Galen. 300 ritten per jaar De voorbereidingen waren niet eenvoudig. Er moest overleg gevoerd worden met de gemeente Den Haag, de vergunningen moesten er komen, er moest financiering worden gezocht, de tramtocht moest in de dienstregeling worden ingepast. Maar uiteindelijk is het allemaal gelukt en worden er nu 300 ‘culinaire ritten’ per jaar afgelegd. Van Galen werkt samen met tv-kok Pierre Wind: “Ik zag een droom in Bobby zijn ogen. Geen jongen die voor het geld ging, maar voor passie. Het is echt kikkûh om in deze droom mee te rijden en mijn culinaire stempel te kunnen zetten op de gerechten”, de Haagse chef. Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws





Ook restaurant Hoftrammm terug op de rials

Horeca – Drie maanden heeft tramrestaurant Hoftrammm in de ‘remise’ gestaan, maar gisteren mocht het restaurant dan toch weer terug op de rails. Vijf dagen per week rijdt het opzienbarende restaurant weer door Den Haag. Met iets minder gasten dan normaal, maar wel zonder mondkapjes.

Lees bericht


Trammmhuys laat gast zelf de rekening bepalen

Horeca – Het nieuwe restaurantinitiatief, het Trammmhuys in Voorburg, van Bobby van Galen en Pierre Wind, dat 29 november de deuren opent, kent als concept dat de klant zelf mag bepalen hoe hoog de rekening wordt. Pierre Wind is razend enthousiast over het concept, dat slechts op enkele plekken in Europa wordt gehanteerd: “Dit is totaal vernieuwend: als gast bepalen wat je...

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid