Rijkskantines zetten gezonde voeding centraal tijdens Dutch Food Week


Actieweek – Cateraars van overheidsdiensten zetten in de Dutch Food Week, van 7 tot en met 16 oktober,  de bedrijfsrestaurants in de spotlight voor gezond en duurzaam eten. Het thema van de week is dit jaar: Wat eten wij vandaag? Vitam grijpt die gelegenheid aan om ook het duurzaamheidsaspect te benadrukken. Cateraar Vitam dat de restaurants doet bij de Belastingdienst en een del van de bedacht een programma dat zowel ingaat op de gezonde als de duurzame aspecten van eten en drinken. Het besef dat eten en drinken invloed heeft op de vitaliteit van mensen, groeit steeds meer bij mensen. Maar de keuzes die mensen maken heeft ook een steeds duidelijkere impact op het milieu. Volgens Vitam gaat gezond en duurzaam eten hand in hand.  Reden om de gasten daarom te verleiden tot een gezonde en verantwoorde levensstijl. Programma Medewerkers van de Belastingdienst en Politie kunnen deze week daarom Vitam’s vegan mayo, een vegetarische cheeseburger en gezonde smoothies proeven. Ook is er aandacht voor groenten en worden gasten geïnspireerd om vaker seizoensgroenten op het menu te zetten. Niet alleen omdat de groenten dan op hun best zijn, het zorgt ook voor variatie én heeft de minste milieu impact. Om die reden koopt Vitam tenminste 95% van haar groenten en fruit in met energielabel A en B, waarvan 75% groente en fruit van Nederlandse bodem. Bron: Vitam/@FoodClicks Actieweek – Cateraars van overheidsdiensten zetten in de Dutch Food Week, van 7 tot en met 16 oktober,  de bedrijfsrestaurants in de spotlight voor gezond en duurzaam eten. Het thema van de week is dit jaar: Wat eten wij vandaag? Vitam grijpt die gelegenheid aan om ook het duurzaamheidsaspect te benadrukken. Cateraar Vitam dat de restaurants doet bij de Belastingdienst en een del van de bedacht een programma dat zowel ingaat op de gezonde als de duurzame aspecten van eten en drinken. Het besef dat eten en drinken invloed heeft op de vitaliteit van mensen, groeit steeds meer bij mensen. Maar de keuzes die mensen maken heeft ook een steeds duidelijkere impact op het milieu. Volgens Vitam gaat gezond en duurzaam eten hand in hand.  Reden om de gasten daarom te verleiden tot een gezonde en verantwoorde levensstijl. Programma Medewerkers van de Belastingdienst en Politie kunnen deze week daarom Vitam’s vegan mayo, een vegetarische cheeseburger en gezonde smoothies proeven. Ook is er aandacht voor groenten en worden gasten geïnspireerd om vaker seizoensgroenten op het menu te zetten. Niet alleen omdat de groenten dan op hun best zijn, het zorgt ook voor variatie én heeft de minste milieu impact. Om die reden koopt Vitam tenminste 95% van haar groenten en fruit in met energielabel A en B, waarvan 75% groente en fruit van Nederlandse bodem. Bron: Vitam/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws




Rebels van Vitam maakt eten van groente eenvoudiger

Catering – Hoe bereik je nu dat mensen meer groente gaan eten? Cateraar Vitam is continu met deze uitdaging bezig en lanceert deze maand het concept Rebels. Een foodconcept dat het eten van groente gemakkelijk maakt, door groente als snack ´to go´ te presenteren.

Lees bericht

Cateraar Vitam verhuist naar groter pand

Catering – Op 20 december verhuist VITAM haar servicekantoor naar een nieuwe locatie aan de Burgemeester Burgerslaan in Den Bosch. Na 16 jaar werd het ‘Schijndelse jasje’ te krap voor de Brabantse cateraar en volgde de zoektocht naar een nieuwe – circulaire - locatie. De verhuizing is noodzakelijk door de groei van de organisatie. Inmiddels is gestart met de verbouwing die  - volledig in...

Lees bericht


Tool Gastronomixs gaat culinaire inspiratie Vitam-chefs borgen

Catering – De chefs van de meer dan 250 restaurants van Vitam krijgen vanaf oktober de tool Gastronomixs ter beschikking om hun eigen recepturen te kunnen borgen. In het online platform waar zij toegang toe krijgen, kunnen zij ook nieuwe gerechten toevoegen of bestaande gerechten aanpassen. De chefs bij de restaurants van Vitam stellen allemaal hun eigen weekmenu samen. Om die gerechten...

Lees bericht

VITAM traint medewerkers tot ‘soepspecialist’

Catering – VITAM wil op alle locaties medewerkers hebben staan die verse soep kunnen maken. Daarom organiseert de cateraar voor zo’n 70 cateringmedewerkers een training tot ‘Vakspecialist Verse Soep’. Soep is niet alleen ideaal om voedzaam te lunchen, maar het is ook een handig gerecht om restjes groenten in te verwerken. Bovendien is soep een product dat vrijwel iedereen lust. 20 medewerkers...

Lees bericht



© 2020 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid