Rijkskantines zetten gezonde voeding centraal tijdens Dutch Food Week
Actieweek – Cateraars van overheidsdiensten zetten in de Dutch Food Week, van 7 tot en met 16 oktober, de bedrijfsrestaurants in de spotlight voor gezond en duurzaam eten. Het thema van de week is dit jaar: Wat eten wij vandaag? Vitam grijpt die gelegenheid aan om ook het duurzaamheidsaspect te benadrukken. Cateraar Vitam dat de restaurants doet bij de Belastingdienst en een del van de bedacht een programma dat zowel ingaat op de gezonde als de duurzame aspecten van eten en drinken. Het besef dat eten en drinken invloed heeft op de vitaliteit van mensen, groeit steeds meer bij mensen. Maar de keuzes die mensen maken heeft ook een steeds duidelijkere impact op het milieu. Volgens Vitam gaat gezond en duurzaam eten hand in hand. Reden om de gasten daarom te verleiden tot een gezonde en verantwoorde levensstijl. Programma Medewerkers van de Belastingdienst en Politie kunnen deze week daarom Vitam’s vegan mayo, een vegetarische cheeseburger en gezonde smoothies proeven. Ook is er aandacht voor groenten en worden gasten geïnspireerd om vaker seizoensgroenten op het menu te zetten. Niet alleen omdat de groenten dan op hun best zijn, het zorgt ook voor variatie én heeft de minste milieu impact. Om die reden koopt Vitam tenminste 95% van haar groenten en fruit in met energielabel A en B, waarvan 75% groente en fruit van Nederlandse bodem. Bron: Vitam/@FoodClicks Actieweek – Cateraars van overheidsdiensten zetten in de Dutch Food Week, van 7 tot en met 16 oktober, de bedrijfsrestaurants in de spotlight voor gezond en duurzaam eten. Het thema van de week is dit jaar: Wat eten wij vandaag? Vitam grijpt die gelegenheid aan om ook het duurzaamheidsaspect te benadrukken. Cateraar Vitam dat de restaurants doet bij de Belastingdienst en een del van de bedacht een programma dat zowel ingaat op de gezonde als de duurzame aspecten van eten en drinken. Het besef dat eten en drinken invloed heeft op de vitaliteit van mensen, groeit steeds meer bij mensen. Maar de keuzes die mensen maken heeft ook een steeds duidelijkere impact op het milieu. Volgens Vitam gaat gezond en duurzaam eten hand in hand. Reden om de gasten daarom te verleiden tot een gezonde en verantwoorde levensstijl. Programma Medewerkers van de Belastingdienst en Politie kunnen deze week daarom Vitam’s vegan mayo, een vegetarische cheeseburger en gezonde smoothies proeven. Ook is er aandacht voor groenten en worden gasten geïnspireerd om vaker seizoensgroenten op het menu te zetten. Niet alleen omdat de groenten dan op hun best zijn, het zorgt ook voor variatie én heeft de minste milieu impact. Om die reden koopt Vitam tenminste 95% van haar groenten en fruit in met energielabel A en B, waarvan 75% groente en fruit van Nederlandse bodem. Bron: Vitam/@FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Het Land van Vitam geeft de eerste oogst
Catering - In het voorjaar ging het Land van Vitam van start en inmiddels is de eerste oogst een feit. Het idee voor het Land van Vitam kwam in stand door Vitam en Schevichoven Groeit! en omvat een samenwerking tussen vier partijen. Het initiatief omvat regeneratieve landbouw, waarbij een bijdrage wordt aan bodemherstel en biodiversiteit, aan de CO2-reductie, koolstofvastlegging...
Lees berichtCirculair snackmerk GRO breidt directieteam uit
Benoeming – Circulair snack- en fingerfoodmerk GRO wil haar groeiambities versnellen en heeft per 1 augustus Edwin Hak en Jesse ’t Lam aangetrokken als Managing Partner. Beiden investeren mee in de toekomst van het bedrijf. Deze buy-in maakt de weg vrij om samen met Wouter Muis en het team van GRO aan een nog grotere ambitie te werken.
Lees berichtVitam vervangt koemelk standaard voor havermelk op Erasmus
Catering - Vanaf 6 mei 2024 start cateraar Vitam op de Erasmus Universiteit Rotterdam met het havermelkproject en serveren zij voortaan standaard havermelk in plaats van koemelk. Voor de havermelk betaalt de gast €2,42. Willen zij toch koemelk dan betalen zij daarvoor extra.
Lees berichtOpsplitsen ZorgTotaal in Zorg & food en Zorg & ICT goede zet
Vakbeurzen - Eigenlijk is er maar relatief weinig ruchtbaarheid aan gegeven, maar van 8 tot en met 11 april worden voor de eerste keer de drie vakevents Zorg & food, Zorg & facility en Zorg ICT gezamenlijk gehouden als opvolger van de vroegere beurs ZorgTotaal. Dat wil niet zeggen dat belangstellenden de weg naar de Jaarbeurs in Utrecht niet wisten te vinden. In tegenstelling....
Lees berichtDutch Food Week voortaan ‘De Week van Ons Eten’
Actie - De tweede week van oktober wordt voortaan ‘De Week van Ons Eten’. Dat heeft de organisatie van de Dutch Food Week besloten. Met het Nederlandstalige vervolg wil de organisatie beter aansluiten bij het Nederlandse publiek om te laten zien wat we in Nederland weten, kunnen en doen op het gebied van ons eten.
Lees berichtBrabantse onderwijsinstellingen stimuleren gezond snacken
Actie – Brabantse onderwijsinstellingen hebben, samen met de provincie Noord-Brabant en ZLTO , de Nationale Groente- en Fruitdag aangegrepen om de studenten van een aantal scholen te voorzien van gezonde snacks. De studenten kunnen op donderdag 12 oktober gratis een appeltje mee pakken bij de ingang van hun school.
Lees bericht