Roermondse horeca draagt bedrijfssleutels over aan gemeente


Actie – Maandagochtend draagt horecaondernemer Wim Cox symbolisch alle sleutels over van alle horecazaken in Roermond aan wethouder Angely Waajen van die gemeente. De Limburgse horecaondernemers zijn klaar met alle coronamaatregelen en willen meer steun.

Maandagmiddag om 14.00  is ook de actiedag van de Nederlandse horeca en evenementensector in Den Haag. De actie om maandagochtend de sleutels in te leveren stelt de ondernemers ook in de gelegenheid hun ongenoegen in Den Haag kenbaar te maken. Horecaman Wim Cox doet dat namens het bestuur van Koninklijke Horeca Nederland (KHN), afdeling Roermond. KHN is ook initiatiefnemer van de protestactie op het Malieveld in Den Haag aanstaande maandag.

De horecabedrijven in Nederland en ook die in Roermond, zijn er klaar mee de deuren dicht te moeten houden zonder enig perspectief. Na de eerste golf is de horeca elf weken dicht geweest en nu na de tweede golf zijn de locaties inmiddels al weer acht weken dicht. Een vooruitzicht wanneer de ondernemers hun deuren weer mogen openen is er niet. Inmiddels hebben de ondernemers ook al hun reserves aangesproken. Meer steun en duidelijkheid wanneer zij hun zaken weer mogen opendoen is wat zij nu willen.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsGroeiende zorgen over voldoende horecapersoneel

Onderzoek  - Horecaondernemers hebben grote zorgen over personeelskrapte. Zeker met de lange weekenden met Hemelvaart en Pinksteren voor de deur, vragen horecaondernemers zich af of ze hun gasten wel op de juiste manier kunnen ontvangen door het personeelsprobleem in de sector, maar inzet techniek wordt nog niet gezien als oplossing. Dat laat onderzoek van GROUP7 Professional Community zien.

Lees bericht

Vakbeurs euvend & coffeena 2022 gaat niet door

Vakbeurzen - De Internationale Vakbeurs voor Vending & Office Coffee Service die gepland staat voor 27 tot en met 29 oktober, euvend & coffeena 2022, gaat dit jaar niet door. De reden is dat de organisatie niet een volwaardige afspiegeling van de markt voor vending en koffie kan presenteren.

Lees bericht

Diageo lanceert nieuw B2B-kennisplatform DIAGEO One

Platform - Diageo introduceert DIAGEO One, een B2B-ondersteuningsplatform, waar eigenaren van slijterijen en horeca 24 uur per dag terecht kunnen voor onder meer exclusieve trainingsvideo's, recepten, social media materiaal, speciale aanbiedingen, trends updates. Ook het bestellen van Diageo producten via hun reguliere groothandel kan met DIAGO One.

Lees bericht


Platform voor horeca lanceert marktplaats ‘no waste’

Voedselverspilling - TIPPR, het inspiratieplatform voor de horeca,  lanceert een marktplaats met overschotten en imperfecte producten. Op het platform ‘no Waste’ kunnen fabrikanten en groothandelaren producten aanbieden, die zij niet meer kunnen verkopen, maar voor een horecaondernemer tegen een gunstige prijs nog wel geschikt zijn om te gebruiken.

Lees bericht

Grote inhaalslag horeca in 2022 met ruim 30% volumegroei

Analyse - Gedurende dit jaar vindt er in de horeca een grote inhaalslag plaats met een verwachte volumegroei van 30% tot 35%. Ondanks de forse groei zal de horecasector naar verwachting pas in 2023 volledig zijn hersteld van de coronapandemie. Dit blijkt uit het nieuwe vooruitzicht horeca van ING Research.

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid