Rotterdam The Hague Airport krijgt ‘The Kitchen’ van HMSHost


Design van The Kitchen, die HMSHost eind april opent op Rotterdam The Haque Airport / Foto bij: Rotterdam The Haque Airport

Luchthaven – HMSHost is gestart met de bouw van een nieuw restaurant in de vernieuwde vertrekhal van Rotterdam The Hague Airport. De versmarktlocatie die de naam ‘The Kitchen’ krijgt, gaat eind april open.

Het restaurant, waaraan sinds begin dit jaar wordt gebouwd, krijgt een all-day aanbod voor alle reizigers op de luchthaven. Er komt een open keuken, waar gasten aan tafel kunnen schuiven, zoals de Çhef’s Table’ dat ook nog eens een apart aanbod krijgt. De aankleding van het restaurant  is qua sfeer en inrichting geïnspireerd op de steden Rotterdam en Den Haag, zo laat Rotterdam The Hague Airport weten. Commercieel manager Yassin Saddiki van de luchthaven: “Passagiers kunnen straks in de nieuwe versmarkt veel beter hun maaltijd nuttigen. Er zijn meer zitplekken beschikbaar, de beleving wordt flink verbeterd, alles is uitgebreider en je hebt meer diversiteit in aanbod, zoals met halal en vegetarisch.”

Bij de bouw wordt rekening gehouden met duurzaamheidsaspecten. Zo wordt er gewerkt met energiezuinige apparatuur en kijkt HMSHost ook naar andere aspecten, zoals het terugdringen van het gebruik van (verpakkings)materialen. Ook kijkt het horecabedrijf naar de inzet van meer lokale producten. Voorbeelden hiervan zijn pastries van Dudok, Rotterdamse Oude Kaas, lokale koek en chocolade, lokaal bier en andere elementen die nog bepaald zullen worden.

Bron: Rotterdam The Hague Airport/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Omzet horeca mogelijk tien procent hoger dan in 2019

Analyse - Rien de Koning van More2market heeft drie scenario’s opgesteld van te verwachten ontwikkelingen in de Nederlandse horeca. De scenario’s zijn gebaseerd op de cijfers van het Foodservice Instituut Nederland (FSIN) en het CBS. De drie scenario’s laten in alle drie de gevallen een positief beeld zien.

Lees berichtKick-off Week van de horeca tijdens Gastvrij Rotterdam

Actieweek - Na een succesvolle editie vorig jaar wordt ook dit jaar weer de Week van de horeca georganiseerd. De week, die van 19 tot en met 24 september wordt gehouden, staat volledig in het teken van alle horecaprofessionals, ondernemers, leveranciers, opleiders – en studenten binnen de horeca. De week wordt afgetrapt samen met de officiële opening van Gastvrij Rotterdam op 19 september...

Lees bericht

Baro, bohemien kustplaats aan de Amsterdamse gracht

Horeca - Openluchtrestaurant Baro brengt de bohemien flair van badplaatsen op Ibiza en de energie van Tulum aan de Postjesweg in Amsterdam West. Met kleurrijk streetfood en verfrissende tequilacocktails serveert Baro zorgeloze vakantiedagen. Donderdag ging de locatie open.

Lees bericht


CBS ziet forse groei horeca in eerste kwartaal 2022

Analyse - De omzet in de horeca groeide in het eerste kwartaal van 2022 met 9,7 procent ten opzichte van het voorgaande kwartaal. Dat komt vooral door versoepeling van de coronamaatregelen. Vergeleken met het eerste kwartaal vorig jaar lag de horecaomzet 92,2 procent hoger, maar ook dat werd veroorzaakt door een strenge lockdown in het eerste kwartaal 2021. De cijfers zijn afkomstig van het...

Lees bericht
© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid