Rotterdams Williams Canteen is een all day concept


Horeca - In het Witte de With kwartier in Rotterdam is sinds kort Williams Canteen geopend. Een all day concept dat zich richt op ontbijt, lunch en borrel. De zaak verandert dus mee met de behoeftes van de gast gedurende de dag. Het horecaconcept is bedacht door Kim Riekwel, Jamil Sancha en zijn vrouw Stefanie, tevens van Supermercado. De naam verwijst naar de William Boothlaan waar Williams Canteen zich bevindt én naar William Booth, oprichter van het Leger des Heils, zo laten de initiatiefnemers weten. De ‘kantine’ moet namelijk een nieuw toevluchtsoord worden voor de buurtbewoners, expats en toeristen. Interieur Veel aandacht is besteed aan het interieur. De locatie doet denken aan de jaren dertig met messing details, onafgewerkte muren, lambrisering van walnotenhout, een bar met roze marmeren blad en een platenspeler waar je zelf vinyl kunt draaien. Mede-eigenaar Kim Riekwel: “We wilden echt iets unieks neerzetten en het moest tegelijkertijd laagdrempelig en stijlvol zijn.” Eigen coctails De menukaart bestaat voornamelijk uit klassieke Frans-Nederlandse gerechten met een internationale twist. Williams Canteen heeft ook een zeer uitgebreide ontbijt- en lunchkaart met eggs anyway you like, overnight oats of een sandwich pastrami. In samenwerking met de Rotterdamse koffiebrander Man Met Bril werd een speciale koffie voor Williams Canteen ontwikkeld en op de kaart ook verschillende biertjes van de Kaapse Brouwers. Opvallend zijn ook de zelfgemaakte etenswaren die worden ingeblikt en een aantal cocktails die in blik verkrijgbaar zijn zodat je als klant je eigen ‘canned signature cocktail’ kunt maken. Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

‘Help de Horeca’ levert ruim 3,7 miljoen op

Coronasteun - Ruim 80.000 waardebonnen zijn er verkocht voor de actie 'Help de Horeca'. Daarmee heeft het initiatief om de horeca te steunen in coronatijd in ruim elf weken maar liefst 3,7 miljoen euro opgeleverd. De actie is deze week geëindigd.

Lees bericht

ING verwacht nog geen volledig herstel horeca in 2021

Analyse – Volgens het Economisch Bureau van de ING stevent de horeca af op een omzetdaling van 30 tot 40% in 2020. Vooral in de maand april is de sector door een diep dal gegaan. In die maand zagen hotels het aantal gasten met 95% dalen en werd er bij restaurants en cafés 70% minder gepind. Voor eind 2021 verwacht het bureau ook nog geen volledig...

Lees bericht

Horeca en catering blij met verdere verruiming

Coronamaatregelen – Cateraars en horecabedrijven zijn blij met de verdere verruiming die vandaag is ingegaan. Per 1 juli geldt er geen limiet meer voor het aantal bezoekers per bijeenkomst.De anderhalve meter afstand is nu uitgangspunt.

Lees bericht

‘ING verwacht voor 2021 6.500 tot 10.000 faillissementen’

Analyse – ING Economisch Bureau verwacht dat door de coronacrisis het aantal faillissementen in 2021 kan verdubbelen of zelfs verdrievoudigen ten opzichte van 2019. Als 1,5% tot 2,5% van de bedrijven voor 2021 bankroet gaat betekent dit het faillissement voor zo’n 6.500 tot 10.000 bedrijven. In 2019 ging 0,8% van de bedrijven failliet.

Lees bericht


‘Vriesvers vlees als alternatief voor vers, zeker in opstartfase’

Horeca - Vers is in de horeca vaak favoriet. Opstarten en opschalen van de horeca wil je als ondernemer echter het liefst doen met zo min mogelijk risico op derving. Diepvries kan dan uitkomst bieden. Wie overschakelt op vriesvers van Smart Choice zal snel de voordelen zien én de klanttevredenheid behouden, is de overtuiging van Max Maassen, accountmanager Supply Solutions...

Lees bericht




© 2020 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid