Rotterdamse horecaondernemers willen autovrije zone


Coronamaatregel - Ondernemers in de Witte de Withstraat in Rotterdam pleiten voor een tijdelijke autovrije zone in hun straat. De ruimte zou dan ingezet kunnen worden voor het uitbreiden van de terrassen. Een plan daartoe is ingediend bij de gemeente. Dat meldt Rijnmond.nl vandaag.

Het plan van de ondernemers in deze populaire uitgaansstraat is een van de vele verzoeken die gedan zijn om de horeca, en dan met name de terrassen,  wat meer ruimte te geven. Gemeenten gaan hier verschillend mee om blijkt uit navraag bij ondernemers. Sommige gemeenten werken daar volop aan mee en vragen daarvoor zelfs geen leges of precariokosten, terwijl andere gemeenten juist heel terughoudend zijn. Alles hangt samen met de plaatselijke handhaving, veiligheid en openbare orde.

Rendabele invulling

Het zoeken naar een rendabele invulling van de anderhalvemeter op terrassen en in de horeca, en de beperking ten aanzien van het aantal mensen in het restaurant baart veel ondernemers zorgen of het bedrijf wel rendabel is open te houden. Zij vrezen aanzienlijke omzetdaling tegenover gelijkblijvende kosten. Vandaar dat er veel creativiteit ontstaat om regels en ruimte op te rekken. De eigen gemeenten spelen in het verkrijgen van goedkeuring daarvoor een belangrijke rol.

De ondernemers in de Witte de Withstraat stellen voor om hun straat tussen 10:00 uur en 02:00 uur volledig autovrij te maken. De terrassen kunnen dan met één meter op straat worden uitgebreid. Het plan heeft niet alleen de goedkeuring van de horecaondernemers, maar ook van de bewoners, volgens een ondernemer bij Rijnmond.nl.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

‘Je favoriete terrasplekje reserveren met BarBooking’

Reserveringssysteem – Hoe kun je nu met beperkte ruimte en mogelijkheid toch een plekje reserveren bij je favoriete bar of terras. Die vraag stond centraal bij een tweetal horecaliefhebbers. Om zowel ondernemers te helpen als de mogelijkheid voor de gasten te bieden een plek te reserveren, ontwikkelde zij Barbooking.nl, een platform volgens het principe: zoek, boek en geniet.

Lees bericht

Speciale e-learning: coronasafe ondernemen in de horeca

Opleiding – Speciaal om de horeca te helpen bij de (gedeeltelijke) heropening van de locaties heeft opleider Horeca & Toerisme College van ROC Midden Nederland in samenwerking met adviesbureau Kroonenburg Advies de e-learning ‘Corona safe ondernemen in de horeca (HACCP)’ ontwikkeld.

Lees bericht

App voor corona-checkgesprek van het horecabezoek

Horeca – Voor het verplichte persoonlijke checkgesprek aan de deur voor gasten die een horecabedrijf willen bezoeken, is nu een app ontwikkeld. Een groep techneuten heeft sinds vandaag checkgesprek.nl gelanceerd dat als platform dit verplichte vraaggesprek kan vervangen. Wie klachtenvrij is kan via de app een groen kaart laten zien aan het horecabedrijf, waarmee de toegang gewaarborgd is.

Lees bericht

Oisterwijk biedt horeca hulp met ruimere terrassen

Gastvrij – Zodra de horeca weer gasten op het terras mag toelaten, staat de gemeente Oisterwijk verruiming van de terrassen toe. Horecaondernemers kunnen hun terrassen dan ruimer inrichten en meer mensen een veilige plek bieden. De gemeente sluit zelfs twee straten in de weekenden af om ondernemers extra ruimte voor hun terras te geven.

Lees berichtHoreca na 1 juni meer ruimte, sportkantines pas na 1 september

Coronamaatregelen – De eet- en drinkgelegenheden mogen vanaf 1 juni om 12.00 uur weer open. Voorwaarde is dat mensen 1,5 meter afstand houden, zowel binnen als op het terras, met uitzondering van mensen uit hetzelfde huishouden. Ook maakte het kabinet bekend dat er een maximum zit aan het aantal mensen binnen, dat is maximaal dertig, exclusief eigen personeel.

Lees bericht© 2020 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid