Rotterdamse horecaondernemers willen autovrije zone


Coronamaatregel - Ondernemers in de Witte de Withstraat in Rotterdam pleiten voor een tijdelijke autovrije zone in hun straat. De ruimte zou dan ingezet kunnen worden voor het uitbreiden van de terrassen. Een plan daartoe is ingediend bij de gemeente. Dat meldt Rijnmond.nl vandaag.

Het plan van de ondernemers in deze populaire uitgaansstraat is een van de vele verzoeken die gedan zijn om de horeca, en dan met name de terrassen,  wat meer ruimte te geven. Gemeenten gaan hier verschillend mee om blijkt uit navraag bij ondernemers. Sommige gemeenten werken daar volop aan mee en vragen daarvoor zelfs geen leges of precariokosten, terwijl andere gemeenten juist heel terughoudend zijn. Alles hangt samen met de plaatselijke handhaving, veiligheid en openbare orde.

Rendabele invulling

Het zoeken naar een rendabele invulling van de anderhalvemeter op terrassen en in de horeca, en de beperking ten aanzien van het aantal mensen in het restaurant baart veel ondernemers zorgen of het bedrijf wel rendabel is open te houden. Zij vrezen aanzienlijke omzetdaling tegenover gelijkblijvende kosten. Vandaar dat er veel creativiteit ontstaat om regels en ruimte op te rekken. De eigen gemeenten spelen in het verkrijgen van goedkeuring daarvoor een belangrijke rol.

De ondernemers in de Witte de Withstraat stellen voor om hun straat tussen 10:00 uur en 02:00 uur volledig autovrij te maken. De terrassen kunnen dan met één meter op straat worden uitgebreid. Het plan heeft niet alleen de goedkeuring van de horecaondernemers, maar ook van de bewoners, volgens een ondernemer bij Rijnmond.nl.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Foodservicesector laat stevige groei zien

Analyse – De groei in foodservice zit er stevig in. Over periode 6 en 7, week 21 t/m 28, (23 mei t/m 17 juli 2022) laat de foodservicemonitor een stijging zien van respectievelijk 31% en 16,6%. Het betreft de groei in de toelevering van eten en drinken in Foodservice ten opzichte van vorig jaar. In vergelijking met dezelfde periode vorig jaar staat het groeicijfer van periode 7 op een...

Lees bericht


Inzet diepvries is alternatief voor horeca bij voedselverspilling

Onderzoek – Horeca kan meer gebruik maken van diepvriesproducten in de keuken als duidelijk is dat voedselverspilling daarmee voorkomen kan worden. Met name jongeren hebben minder moeite met het feit dat horecabedrijven meer gebruik maken van diepvriesproducten als zij weten dat daarmee verspilling van voedsel wordt tegengegaan. Dit blijkt uit onderzoek van diepvriesfabrikant Iglo waarvoor @FoodClicks specifieke horecavragen heeft laten meelopen.

Lees bericht
© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid