Rotterdamse New Fork experimenteert met smart catering


Catering - Dat werknemers na de coronapandemie deels thuis blijven werken - het hybride werken - en bedrijven minder kantoorruimte aanhouden, heeft een enorme impact op bedrijfskantines en bedrijfscatering. Daarom experimenteert het Rotterdamse New Fork sinds deze week met een nieuwe en slimme cateringpropositie: New Fork pick-up points, waar thuiswerkers vanaf elke plek in Rotterdam op maximaal 15 minuten loopafstand hun zakelijke lunch kunnen afhalen.

Wie ’s middags wil afhalen kan 's ochtends tot 9:30 uur de lunch via de nieuwe New Fork app bestellen. Yorick van Baarsel van New Fork: "Op deze manier voelen thuiswerkers zich betrokken bij kantoor en eten ze een kwalitatieve gezonde lunch zoals op kantoor. Wij noemen dit smart catering omdat voedselverspilling tot het verleden behoort en er gebruik gemaakt wordt van software om de bedrijfsprocessen te managen. Ook is er de keuze waar de lunches geleverd moeten worden: kantoor of op het New Fork Pick-up point. Wij verwachten dat smart catering de toekomst heeft en daarom experimenteren wij met dit soort concepten.”

Om te leren

De horeca in het algemeen heeft het behoorlijk voor haar kiezen gekregen de afgelopen jaren. Maar het ondernemerschap heeft daaronder niet geleden, volgens Van Baarsel. “Wij denken dat het hybride werken blijft en daarom rollen we deze propositie uit in Rotterdam, want van experimenteren kun je leren. Blijkt het een succes dan is het uit te rollen over de rest van Nederland."

Pick-up points

New Fork pick-up points kunnen allerlei soorten horecazaken zijn die het belang van gezonde lunches onderstrepen. Één van de pick-up points is snackbar De Frietboutique van het Rotterdamse ondernemers duo Sammy en Pebbles. In eerste instantie wellicht een vreemde keuze omdat friet niet direct bekend staat als het meest gezonde product. Pebbles van de Frietboutique: “We willen door deze samenwerking een bijdrage leveren aan gezonde bedrijfslunches voor medewerkers die thuis werken. Elke dag friet van de Frietboutique raden wij om gezondheidsredenen niet aan, maar afwisseling van spijs doet eten. Dus na een aantal dagen de gezonde bedrijfslunch van New Fork zal dat frietje op de vrijdag extra lekker smaken.”

Bron: New Fork/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsMarkies en Summa College zetten stappen in verduurzaming schoolkantines

Schoolcatering – Een duurzaam en gezond voedselaanbod, intensief hergebruik van overgebleven producten en het doneren van reststromen aan stadsboerderijen in Zuidoost-Brabant. Dit zijn enkele opvallende ingrediënten van de samenwerking van het Summa College en Markies Catering bij de exploitatie van schoolkantines, die in september ingaat.

Lees bericht


Vitam opent ‘dark kitchen’ Chef by Vitam

Catering – Vitam opent een ‘dark kitchen’ in Amstelveen, genaamd Chef by Vitam. Hiermee speelt de facilitaire horecadienstverlener in op de veranderende wensen van medewerkers van de Rijksoverheid die hybride werken. Gerechten worden in een centrale keuken voorbereid, die vervolgens worden afgemaakt op de betreffende locatie worden afgemaakt. Hierdoor is het voor Vitam mogelijk om een breder assortiment aan te bieden,...

Lees bericht


Hutten winnaar in ‘categorie catering’ in MT500

Verkiezing - In de categorie Catering, schoonmaak, beveiliging en diverse zakelijke dienstverlening van de MT500 staat Hutten dit jaar op de eerste plek. Overall is het horeca- en cateringbedrijf terug te vinden op de elfde plaats. ‘Een fantastisch bericht voor onze organisatie en de branche’, aldus algemeen directeur Drees Peter van den Bosch van Hutten.

Lees bericht

Compass neemt familiebedrijf Maison van den Boer over

Overname – Internationaal cateringbedrijf  Compass Group meldt donderdag dat het een overeenkomst heeft voor overname van Koninklijke van den Boer Groep. Maison van den Boer is een toonaangevende Nederlandse cateraar in het Sport & Leisure segment. Compass Group versterkt hiermee haar positie als één van de grootste cateraars in Nederland.

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid