Rotterdamse Tres en De Pizzabakkers vinden elkaar


Michael van der Kroft (l) weer voor even terug op het oude nest, met naast hem Martijn van De Pizzabakkers

Samenwerking – Restaurant Tres in Rotterdam en De Pizzabakkers gaan een samenwerking aan. De twee totaal verschillende restaurants hebben elkaar gevonden in het ambacht en herkomst van de producten, wat resulteerde in een ‘keuken-take-over’ voor een dag én een culinaire pizza die de hele maand juli bij De Pizzabakkers op het menu staat.

In een lastige periode ontstaan soms de mooiste dingen. In Rotterdam was dat tijdens de lockdown het treffen tussen restaurants Tres en De Pizzabakkers. Een logisch treffen, want twaalf jaar geleden stond Michael van der Kroft dagelijks in de keuken van De Pizzabakkers Haarlemmerdijk, waar hij zich het vak van pizzaiolo eigen maakte. Inmiddels is hij samen met zijn partner Emy Koster eigenaar van restaurant Tres. Hij wordt door de culinaire top van Nederland gezien als aanstormend talent en ontvangt in zijn bijzondere restaurant in Rotterdam een internationaal publiek.

Herkomst

Beide bedrijven hebben als overeenkomst hun focus op ambacht, kwaliteit en de herkomst van producten. De Pizzabakkers bakt pizza’s op traditionele Romeinse wijze in een Italiaanse oven, terwijl Tres zoekt naar innovatieve manieren om culinaire gerechten te creëren met lokale ingrediënten. Waar Tres enkel kiest voor lokale Nederlandse producten, kiest De Pizzabakkers enkel voor lokale Italiaanse producten.

13 gangen

Op woensdag 23 juni was Michael van der Kroft even terug op het oude nest. Hij nam de keuken van zijn voormalige werkgever voor één dag over om de aanwezige gasten zijn eigen interpretatie van het menu van De Pizzabakkers voor te schotelen. De twaalf pizza’s én de pizza van de maand vertaalde hij voor de gelegenheid naar dertien gangen in Tres-stijl: speels, hyperlokaal en alles huisgemaakt.

Pizza di Tres

Een van de dertien gangen die Michael van der Kroft bedacht is de Pizza di Tres. Vanaf 1 juli kunnen alle gasten van De Pizzabakkers deze nieuwe pizza van de maand proeven. De pizza is belegd met mozzarella, tijm, Parmezaanse kaas, gele tomaatjes, ‘nduja, rucola en Lardo di Conca, rugspek van het varken.

Bron: Pizzabakkers/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

De Pizzabakkers komen met plant-based pizza

Formulenieuws – De Pizzabakkers komen in april met een plant-based pizza, die ontwikkeld is met een team van plant-basedspecialisten. De plant-based pizza, met de naam ’Nduja Vegana, staat vooralsnog tijdelijk op het menu.

Lees berichtDe Pizzabakkers opent eerste to go-vestiging

Formulenieuws – De Pizzabakkers, een formule die onder eigen receptuur en op ambachtelijke wijze pizza bakt, gaat in de Jordaan de eerste to-go-vestiging openen. De locatie aan de Leliegracht opent op 15 december. De vestiging heeft geen zitplaatsen binnen en richt zich uitsluitend op het afhalen van pizza's of het direct consumeren van de pizza's. De formule De Pizzabakkers staat bekend om...

Lees bericht© 2023 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid