Royal A-ware wil The Dairy Food Group in België overnemen


De overname heeft betrekking op de dagelijkse melkverzameling door BMC (Belgian Milk Company) en de bedrijven Eurodesserts, Limelco, Incopack en Incorock / Foto bij: Luchtfoto Incopack/The Dairy Food Group

Overname - Royal A-ware Food Group is van plan om het Belgische familiebedrijf The Dairy Food Group over te nemen. De overname heeft betrekking op de dagelijkse melkverzameling door BMC (Belgian Milk Company) en de bedrijven Eurodesserts, Limelco, Incopack en Incorock.

De voorgenomen overname is in lijn met de strategie van het Nederlandse familiebedrijf om in België haar zuivelactiviteiten verder uit te breiden en haar positie in dit inmiddels tweede thuisland verder te verstevigen. “Na afronding van het overnametraject kunnen we onze melkverwerking in België verder optimaliseren en zo werken aan nog efficiëntere ketens. Daarnaast kunnen we onze klanten een nog breder productportfolio bieden”, aldus Jan Anker, CEO Royal A-ware Food Group.

The Dairy Food Group ziet door de voorgenomen overname mogelijkheden om de groeiambities sneller te realiseren. “Met deze stap kunnen we bijvoorbeeld de verduurzaming van onze activiteiten versneld doorvoeren. Royal A-ware streeft als familiebedrijf dezelfde waarden na als wij en is daardoor een perfecte match”, aldus Nathalie Nijs, CEO The Dairy Food Group.

De voorgenomen overname wordt zo snel als mogelijk gemeld bij de Europese Commissie. Het streven is om de transactie voor het einde van 2024 af te ronden.

Bron: A-Ware Food Group/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid