's Werelds eerste eetbare bushalte open in Breda


De eetbare bushalte was een van de initiatieven van NAGF

Actie – Nationaal Actieplan Groenten en Fruit (NAGF) opende in samenwerking met partijen uit de groente- en fruitsector en maatschappelijke organisaties vandaag de eerste eetbare bushalte ter wereld aan de Karnemelkstraat in Breda. De organisaties wilden op die ludieke manier consumenten aanmoedigen vaker groente en fruit te eten.

Supermarkten, tv-commercials en reclameborden moedigen consumenten vooral aan om te zoet, te zout en te vet te eten, aldus de boodschap. Het is daarom niet verwonderlijk dat de gemiddelde Nederlander niet aan zijn aanbevolen dagelijkse hoeveelheid groenten en fruit komt. Om daarin verandering te brengen werd door Nationaal Actieplan Groenten en Fruit (NAGF) in samenwerking met verschillende partijen de eetbare bushalte bedacht.

Een kleurrijk tafereel vol appels, peren, paprika’s, avocado’s, komkommers en tomaten is er te zien in de bushalte. De telers, en handelaren, gezondheidsfondsen en maatschappelijke organisaties, willen op die manier de landelijke campagne ‘Geef kleur door’ ook een gezicht geven, want het is noodzakelijk dat de Nederlander meer groente en fruit gaat eten.

Geef Kleur door

Hoe ernstig het is met de hoeveelheden die worden geconsumeerd, laten de cijfers zien, aldus NAGF: in 2020 had ruim 50% van de volwassen Nederlanders overgewicht en ongezonde voeding staat hoog in de doodsoorzaken in Nederland. De actie ‘Geef kleur door’ doet er dit jaar (het Internationale VN-jaar van Groenten en Fruit, red.) alles aan om Nederland méér groenten en fruit te laten eten. De bushalte vol vitaminen is de aankomende dagen voor iedereen toegankelijk en alle groenten en fruit mogen worden meegenomen voor jezelf of voor een ander. De bushalte is van 15 tot en met 21 september te bezoeken in Breda.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Speciaalzaken willen vasthouden aan 0% BTW op groente en fruit

Actie - Ambachtelijke Versdetailhandel Nederland (AVN), de brancheorganisatie voor Versspeciaalzaken, roept het kabinet op om niet te tornen aan het voorgenomen besluit om de BTW op groente en fruit af te schaffen. Ondanks de eerdere bevestiging in het regeerakkoord om de mogelijkheden te onderzoeken, staat deze verlaging volgens het AVN nu weer ter discussie.

Lees bericht


Dirk deelt appels uit bij basisscholen om broodtrommels te vullen

Actie - Om kinderen in Nederland een gezonde start op school te geven na de herfstvakantie, deelt Dirk van den Broek deze maandag en dinsdag appels uit bij basisscholen in de buurt van alle Dirk-filialen. De landelijke appeltjesactie is een reactie op het recente nieuws dat steeds meer kinderen in Nederland met een lege broodtrommel naar school moeten.

Lees bericht

Aldi en JOGG rollen pilot ‘Groenteboxjes’ verder uit

Kinderdagverblijven – Het gezamenlijke initiatief ‘Groenteboxjes’ van Aldi en JOGG blijkt in de praktijk goed te werken. Dat heeft onderzoek van Universiteit van Maastricht uitgewezen. ALDI en JOGG werken sinds 2018 samen om een gezonde leefstijl onder gezinnen met jonge kinderen te bevorderen.

Lees berichtWederom meer groente- en fruit gegeten in 2021

Analyse - Gezond eten met groenten en fruit blijft onverminderd in de belangstelling staan. In het tweede coronajaar werd in Nederland 3 procent meer verse groenten en fruit gegeten, zo blijkt uit de analyse van GroentenFruit Huis over 2021.

Lees bericht
© 2023 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid