’s Werelds eerste plant-based Burger King opent in Keulen


’s Werelds eerste plant-based Burger King in Keulen / Foto bij: De Vegetarische Slager

Buitenland - ‘s Werelds eerste plant-based Burger King-restaurant is geopend in Duitsland. De vestiging in Keulen heeft een volledig plantaardig assortiment dat in samenwerking met de Unilever-merken De Vegetarische Slager, Ben & Jerry’s en Hellmans is ingevuld.

De locatie zal ook worden ingezet als proeftuin voor verschillende plantaardige aanbieders van innovatieve producten. Zij kunnen op deze locatie hun producten in de praktijk testen. Een van die producten is de Plant-based Long Chicken Patty, die voor het eerst in Duitsland verschijnt.

De locatie is ook een soort ontmoetingsplek voor verschillende managementleden van de Burger King-organisatie. Burger King werkt samen met de Vegetarische Slager en wil op het gebied van plantaardige voeding een grotere rol spelen.

Sinds september 2020 heeft de hamburgerketen de plant based variant van de klassiek Whopper in het assortiment opgenomen.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Unilever zet volgende stap tegen voedselverspilling

Voedselverspilling – Too Good To Go en Unilever zetten de volgende stap in de strijd tegen voedselverspilling. Voortaan is het mogelijk om via de Too Good To Go app een pakket met producten van onder andere Unox, Knorr, Calvé en Conimex thuis te laten bezorgen, direct van de maker naar de consument. Dat betekent ook voor Too Good To Go nieuwe...

Lees bericht


Unilever geeft drie meest favoriete terrassen investeringsbudget

Verkiezing - Eeterij ‘t Wagenhuis uit Nieuw-Vossemeer, Grand Café De Dominee uit Oldenzaal en Strandpaviljoen Pier 7 uit Vlissingen zijn met hun respectievelijke 1e, 2e en 3e plaats de meest favoriete terrassen van Nederland. De winnende horecazaken gaan naar huis met forse prijzen, namelijk een investeringsbudget van respectievelijk 100.000, 50.000 en 30.000 euro.

Lees bericht


Peter Dekkers nieuwe General Manager Unilever Nederland

Benoeming – Op 1 juli 2022 start Peter Dekkers als General Manager Nutrition Europe, Midden-Oosten en Turkije en Head of Country van Unilever Nederland. Annemarieke de Haan, voormalig General Manager Unilever Benelux, start op die datum als General Manager Home Care Zuidoost Azië.

Lees bericht


Pilot Ben & Jerry’s moet broeikasgas melkveehouderijen halveren

Duurzaamheid – IJsmerk Ben & Jerry’s gaat zich inzetten om de uitstoot van broeikasgassen op vijftien melkveehouderijen tegen het eind van 2024 terug te brengen tot de helft van het sectorgemiddelde. Zodra het project van ‘Mootopia’ zich heeft bewezen, worden de initiatieven uitgebreid naar boerderijen in de wereldwijde zuivel supply chain van Ben & Jerry’s.

Lees bericht

Burger King opent vegan-locatie op Leicester Square

Buitenland – Burger King heeft in de flagship store op Leicester Square in Londen een volledig vegan restaurant geopend. Voor een pilot-periode van een maand spelen op deze locatie producten zoals de Plant-based Whopper en Vegan Royale de hoofdrol. Daarnaast zijn er 15 nieuwe vegan items aan het menu toegevoegd.

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid