Schiphol-reizigers bestellen voortaan via de app eten en drinken


QR-code scannen en je bestelling doen voor achter de security kan vanaf vandaag overal op Schiphol / Foto bij: Schiphol

Luchthaven - Reizigers kunnen vanaf deze week op elk gewenst moment contactloos eten en drinken bestellen via de Schiphol app en hun bestelling ophalen bij de horecaverkooppunten achter de securitycontrole.

Uit een gehouden pilot de afgelopen periode, die samen met horecapartner HMSHost International,  is gehouden, blijkt dat de service bijzonder populair is. Wie een bestelling wil plaatsen klikt daarvoor op de Schiphol app op een banner of scant de QR-code op onder andere de wachttijdschermen voor de securitycontrole. Niet alleen wordt dan de gewenste bestelling geregeld, maar er kan ook gelijk online worden afgerekend en het tijdstip worden gekozen om de bestelling bij een pick-up point op te halen.

Voor de horecalocaties achter de douane betekent het ook dat het aantal contactmomenten omlaag gaat, omdat alle handelingen, van bestellen tot betalen, online plaatsvinden.

Pilot

Eind vorig jaar was het al mogelijk voor reizigers om via een QR-code eten en drinken vooraf te bestellen bij nagenoeg alle horecaverkooppunten in Lounge 1, nu wordt deze service dus uitgebreid. Naast een bestelling plaatsen via de Schiphol app is het nu ook mogelijk om bij horeca in Lounge 2 & 3 vooraf eten of drinken te bestellen.

Samenwerking

Schiphol werkt al sinds 1995 met HMSHost International samen, die de grootste Food en Beverage aanbieder is met 79 horecalocaties op de luchthaven.

Bron: Schiphol/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsReiziger doneert statiegeld Schiphol aan goede doelen

Statiegeld - Amsterdam Airport Schiphol, HMSHost International en Vermaat gaan gezamenlijk het statiegeld voor kleine PET-flesjes doneren aan goede doelen van Amref Flying Doctors en Made Blue. Deze twee goede doelen gaan het geld gebruiken om projecten voor schoon drinkwater in Afrika te financieren, maar ook voor veilige sanitaire voorzieningen en goede hygiëne.

Lees bericht

HMS-Host opent eerste BackWERK-locatie op Utrecht CS

Formulenieuws – Dit weekend opende de eerste BackWERK-locatie die door HMSHost geëxploiteerd gaat worden op Utrecht CS. Beide partijen sloten eerder een overeenkomst om de voormalige Boordzaken en de TRECK-locaties om te bouwen naar BackWERK. Het is tevens de eerste locatie met digitale schermen.

Lees bericht

Slimme, herbruikbaar beker-systeem voor ‘on the go’

Introductie – Paardekooper en tech start-up PackBack introduceren een slim, technologisch herbruikbaar beker-systeem voor ‘on the go’. In combinatie met de 100% recyclebare Zero Waste Cup helpt dit systeem de horeca een flinke stap te zetten naar circulair opereren. Gestart is er met het systeem in Rotterdam, per 1 juli.

Lees bericht


© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid