Schiphol-reizigers bestellen voortaan via de app eten en drinken


QR-code scannen en je bestelling doen voor achter de security kan vanaf vandaag overal op Schiphol / Foto bij: Schiphol

Luchthaven - Reizigers kunnen vanaf deze week op elk gewenst moment contactloos eten en drinken bestellen via de Schiphol app en hun bestelling ophalen bij de horecaverkooppunten achter de securitycontrole.

Uit een gehouden pilot de afgelopen periode, die samen met horecapartner HMSHost International,  is gehouden, blijkt dat de service bijzonder populair is. Wie een bestelling wil plaatsen klikt daarvoor op de Schiphol app op een banner of scant de QR-code op onder andere de wachttijdschermen voor de securitycontrole. Niet alleen wordt dan de gewenste bestelling geregeld, maar er kan ook gelijk online worden afgerekend en het tijdstip worden gekozen om de bestelling bij een pick-up point op te halen.

Voor de horecalocaties achter de douane betekent het ook dat het aantal contactmomenten omlaag gaat, omdat alle handelingen, van bestellen tot betalen, online plaatsvinden.

Pilot

Eind vorig jaar was het al mogelijk voor reizigers om via een QR-code eten en drinken vooraf te bestellen bij nagenoeg alle horecaverkooppunten in Lounge 1, nu wordt deze service dus uitgebreid. Naast een bestelling plaatsen via de Schiphol app is het nu ook mogelijk om bij horeca in Lounge 2 & 3 vooraf eten of drinken te bestellen.

Samenwerking

Schiphol werkt al sinds 1995 met HMSHost International samen, die de grootste Food en Beverage aanbieder is met 79 horecalocaties op de luchthaven.

Bron: Schiphol/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsHorecasector richt platform op in strijd tegen personeelscrisis

Horecaplatform – Partners uit verschillende hoeken van de horeca sector richten gezamenlijk het platform mijnhorecabaan.nl op. Onder andere HMSHost International, Heineken, Coca Cola, Vrumona, McDonald’s, Restaurant Company Europe, Bidfood en Bram Ladage slaan de handen ineen om de nationale personeelscrisis aan te pakken.

Lees bericht

Tikkie en Butlaroo gaan samenwerken voor horeca

Samenwerking – Betaalapp Tikkie en Butlaroo, marktleider op het gebied van QR-bestellen in de horeca, sluiten partnership om horeca contactloos bestellen én betalen via QR-code aan te bieden. Beide initiatieven zien de samenwerking als een oplossing voor de tijdsdruk en het personeelstekort in de horeca.

Lees berichtBackWERK en Lekkerland verlengen samenwerking

Samenwerking – Ook de komende jaren worden de bakery-cafe’s van backWERK bevoorraad door Lekkerland Nederland. Beide partijen hebben de samenwerking per april 2022 verlengd. De focus komt te liggen op verdere groei van de bakkerijketen.

Lees bericht

Erasmus MC doet gezonde voedingspilot met Health Food Wall

Zorg - De eerste Health Food Wall is nog altijd te zien op Schiphol. Sterker nog: het contract is net verlengd. Maar verder leek het een beetje stil rondom de vendingautomaat met gezonde producten. Totdat Erasmus MC in Rotterdam zich meldde met de installatie van vier automaten als pilot voor een periode van zes maanden.

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid