Schouten Europe bij top innovatieve MKB-foodbedrijven in Nederland


Verkiezing - Schouten Europe heeft een tweede plaats behaald in de prestigieuze KVK Innovatie Top 100. Het Brabantse familiebedrijf mag zich daarmee het meeste innovatieve MKB-foodbedrijf van Nederland noemen. Schouten ontwikkelt en produceert vlees- en visvervangers en behaalde de toppositie met haar plantaardige tonijn. De eerste plaats was voor Grown.bio dat een duurzaam alternatief voor piepschuim ontwikkelde.

De Innovatie Top 100 wordt door de Kamer van Koophandel (KVK) elk jaar georganiseerd. De afgelopen 15 jaar is deze prijs uitgegroeid tot de grootste en belangrijkste innovatieprijs voor het mkb. KVK wil mkb-bedrijven graag stimuleren in hun groeien en innovatie is daarvoor een belangrijke pijler.

Plantaardige tonijn

Na al dertig jaar vleesvervangers te hebben ontwikkeld, introduceerde Schouten vorig jaar haar eerste visvervanger: plantaardige tonijn. De introductie kreeg veel aandacht in nationale en internationale media. “De introductie van onze Vegan Green Tuna is een groot succes geworden. We verkopen het product inmiddels aan meerdere B2B klanten en zijn volop met andere partijen in gesprek over een samenwerking’’, aldus CEO Henk Schouten, de eerste Nederlander die in 1990 begon met het ontwikkelen van vleesvervangers.

Voor de plantaardige tonijn kreeg Schouten Europe uiteindelijk de innovatieprijs. De vegan tonijn heeft een basis van soja en tarwe en kan verwerkt worden in andere producten zoals smeersalades, maaltijdsalades, wraps en kant- en klaar maaltijden. Het product kan tevens dienen als pizza topping.

Bron: Schouten Europe/@FoodClicks

CEO Henk Schouten van Schouten Europe

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsKVK: Ondernemer berekent energieverhoging vaak niet door

Onderzoek - Ruim 4 op de 10 ondernemers geeft aan dat de impact van gestegen brandstofprijzen groot is. Bij gas en elektriciteit is dat circa 3 op de 10. Toch berekenen ondernemers die veel impact ondervinden de gestegen energiekosten vaak niet door aan hun klanten, laat onderzoek van KVK zien.

Lees bericht
KVK signaleert veel starters in levensmiddelengroothandel

Analyse – Het aantal starters groeit weer en het aantal faillissementen neemt af. Dat blijkt uit het KVK Trendrapport Bedrijfsleven over januari 2022. Vooral de groei van het aantal starters in de bouw (+15,7%) en de groothandel (+ 10%) valt op en meer specifiek de levensmiddelengroothandel.

Lees bericht
© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid