Schouten Europe genomineerd voor Foodvalley Champions 2020


Henk Schouten

Verkiezing - Schouten Europe is één van de drie genomineerden voor de Foodvalley Champions 2020 verkiezing. Schouten Europe is genomineerd in de categorie eiwittransitie. De Foodvalley Champions-prijzen worden uitgereikt tijdens de komende Foodvalley Summits op 13 en 14 oktober in Wageningen.

Schouten is onder andere genomineerd vanwege haar vele innovaties met grote impact. De organisatie omschrijft het Giessense familiebedrijf als volgt: “Schouten Europe, in de jaren negentig pionierende op de markt voor vleesvervangers, heeft de wereldwijde eiwittransitie ‘smaak en kraak’ gegeven, met talloze innovatieve recepten en ingrediënten.”

Pionier

Schouten startte in 1990 als eerste Nederlandse partij met de ontwikkeling van vleesvervangers op basis van plantaardige eiwitten. De producten worden veelal onder private label verkocht. Schouten werkt wereldwijd samen met retailers; fabrikanten van snacks, salades en maaltijden; fastfoodketens en allerlei andere partijen binnen de industriële, intermediaire en institutionele markt.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws



Van Loon Group start nieuw bedrijf No Meat Today Company

Vleesvervangers – Van Loon Group start een nieuw bedrijf dat volledig is gericht op de productie van vleesvervangers,. Het bedrijf No Meat Today Company gaat verdere expansie realiseren in het vleesvervangerssegment met de grondstof FiberFort™ en zal zich daarnaast bezig houden met de ontwikkeling en productie van een breed scala aan non meat producten.

Lees bericht

Schouten Europe introduceert plantaardige vissticks

Plantaardig – Na de introductie van de plantaardige tonijn introduceert Schouten Europe nog deze maand volledig plantaardige vissticks. En het familiebedrijf  Schouten laat het daarbij niet zitten en kondigt aan de komende maanden nog met meer visvervangers op de markt te komen.

Lees bericht



Helft Nederlanders vindt dagelijks vlees eten niet meer van deze tijd

Onderzoek – Bijna de helft (48%) van de Nederlanders vindt dagelijks vlees eten niet meer van deze tijd. En van de mensen die een keer per maand vleesvervangers nuttigen, geeft zelfs 70% aan dat het dagelijks eten van vlees niet meer van deze tijd is. Dat blijkt uit onderzoek van bureau Markteffect, dat tijdens de Nationale Week Zonder Vlees, gekeken heeft naar het...

Lees bericht

ProVeg petitie tegen vegaburgerverbod 100.000 getekend

Actie – De ProVeg petitie tegen het vegaburgerverbod heeft afgelopen zondag de mijlpaal van 100.000 handtekeningen gehaald. Doel van de petitie is het voorkomen dat namen voor vleesvervangers zoals ‘kipstuckjes’ of ‘vegan schnitzel’ niet meer mogen. Een nieuwe EU-wet wil die namen verbieden omdat ze verwarrend zijn met de namen voor echt vlees.

Lees bericht



© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid