SEA Water zet zout water om naar drinkwater


SEA Water wordt duurzaam gefilterd uit zeewater

Drinkwater - Aankomende maand lanceert het Nederlandse bedrijf SEA Water drinkwater uit zeewater. Het bedrijf doet dat met behulp van een innovatieve techniek aangedreven door zonne-energie. Hiermee is SEA Water het eerste bedrijf ter wereld dat duurzaam gefilterd zeewater beschikbaar maakt voor de consumentenmarkt.

De oprichters en broers Tammo en Jort Wildschut willen met hun nieuwe merk en product bewustzijn creëren voor de wereldwijde waterschaarste en consumenten stimuleren om lokaal water te drinken. “Het is tijd om op een andere manier naar water te kijken. Zeventig procent van de aarde is bedekt met water, maar toch is waterschaarste wereldwijd een gigantisch en groeiend probleem. Ook in Nederland dreigt er in de toekomst een tekort aan drinkwater”, aldus de oprichters en broers. Door gebruik te maken van de oneindige bron van de zee, wil SEA Water laten zien dat er een betere manier is om water te drinken.

Duurzaam filteren

De techniek van ontzilting bestaat al langer, geven de oprichters aan, alleen gebeurt dat vaak door energie-intensieve installaties die afhankelijk zijn van fossiele brandstoffen. SEA Water maakt gebruik van een nieuwe, energie-efficiënte installatie die volledig wordt aangedreven door zonne-energie. Dankzij deze technologie heeft het proces, waarbij het zout uit het zeewater wordt gefilterd, volgens de initiatiefnemers geen negatieve impact op het milieu.

De eerste installatie van SEA Water is onlangs geplaatst aan de Noordzee. Doel van de broers is om meerdere installaties neer te zetten, zodat drinkwater overal ter wereld lokaal kan worden aangeboden.

Bron: SEA Water/@FoodClicks

De oprichters en broers Tammo en Jort Wildschut

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid