ShareThatKitchen is platform voor samenwerken professionele keukens


Oprichters van ShareThatKitchen.com Jasper Kooijmans, Marcel de Reus en Geordy Kauderer / Foto bij: Sabine Provoost

Platform – ShareThatKitchen.com wil een platform zijn voor vraag en aanbod in professionele keukens voor bedrijven die na de coronaperiode door willen gaan met bezorgen. Het platform voor de dark kitchens is vandaag live gegaan.

Door alle coronamaatregelen heeft delivery en take-away een enorme vlucht genomen. De vraag is of horecaondernemers die productie in de keuken aankunnen op het moment dat de horeca weer helemaal open mag. Kortom: is er dan wel ruimte voor delivery? Een dark kitchen kan dan uitkomst bieden, maar waar vind je zo’n keuken? Om die vraag te beantwoorden is het platform ShareThatKitchen.com opgericht.

In de buurt

Op het platform van ShareThatKitchen komen vraag en aanbod van professionele keukens samen. Horecaondernemers met personeelskrapte of productiegebrek in de keuken, kunnen snel en flexibel opschalen in een dark kitchen. “Onderbezette keukens worden op die manier ineens lucratief”, aldus mede-initiatiefnemer Marcel de Reus. Hij voorzag al tijdens de eerste lockdown een enorme behoefte aan externe keukencapaciteit, voornamelijk voor delivery activiteiten. “Een groot deel van de professionele keukens wordt op dit moment niet volledig gebruikt. En aan de andere kant zoeken horecaondernemers in ‘good food’ naar mogelijkheden voor het voortzetten of starten van hun delivery business. De capaciteit van de bestaande keuken laat het vaak niet toe om het koken voor tafelgasten én delivery met elkaar te combineren. Vanuit die behoefte is ShareThatKitchen.com ontstaan. Jasper Kooijmans en Geordy Kauderer waren direct enthousiast en samen vormen zij het kernteam van ShareThatKitchen.

Delivery coaches

Om het traject van samenwerken bij ShareThatKitchen.com goed te laten verlopen zijn delivery coaches aangesteld. Bij een match tussen huurder en verhuurder zorgen zij voor de duidelijke vastlegging van afspraken tussen huurder en verhuurder. Kooijmans: “Onze delivery coaches kunnen de horecaondernemer daarnaast ook helpen bij het kiezen van verpakkingen, bezorgfietsen, software en tal van andere producten en diensten via het netwerk van onze geselecteerde partners."

Eerste deel Live

Er is een jaar gewerkt aan het inventariseren van de markt en het ontwikkelen van het platform. Vanaf vandaag is het eerste deel van het platform live. Eigenaren kunnen hun keukens registreren en horecaondernemers kunnen hun interesse voor het huren van een keuken kenbaar maken; zij worden als eerste geïnformeerd wanneer er binnenkort op het platform gezocht kan worden naar keukens.

Bron: ShareThatKitchen/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Whiskyplatform Malts.com start in Nederland en België

Gedistilleerd - Malts.com, is het nieuwe online verzamelpunt voor de whiskyliefhebber. Op het platform is alles te vinden over de meest exclusieve Schotse whisky’s, maar kan ook de beginnende whiskyliefhebber terecht. Het platform staat daarnaast in direct contact met de whisky-distilleerderijen, zodat een bestelling plaatsen of zelfs een tripje naar de makers geen probleem is.

Lees berichtVitam opent ‘dark kitchen’ Chef by Vitam

Catering – Vitam opent een ‘dark kitchen’ in Amstelveen, genaamd Chef by Vitam. Hiermee speelt de facilitaire horecadienstverlener in op de veranderende wensen van medewerkers van de Rijksoverheid die hybride werken. Gerechten worden in een centrale keuken voorbereid, die vervolgens worden afgemaakt op de betreffende locatie worden afgemaakt. Hierdoor is het voor Vitam mogelijk om een breder assortiment aan te bieden,...

Lees bericht

Ghost kitchen Casper wil minimaal vijf locaties in Nederland

Dark kitchen - Casper, een succesvolle Belgische bezorg- en afhaalketen, zet voet op Nederlandse bodem. Met een groei-injectie van vijf miljoen euro, geleid door Slingshot Ventures, wil het bedrijf tot 2024 vijftig locaties openen in Europa, te starten met alvast vijf vestigingen in Nederland. De eerste locatie opent in juni in Den Haag.

Lees bericht


Transparante Food&i toont opdrachtgevers de eigen winst

Catering - Het cateringconcept Food&i startte bij het begin van de coronauitbraak als een nieuwe manier van serviceverlening. Niet alleen flexibel, maar vooral ook inzetbaar op een gezondere en duurzame manier van cateren. Daarnaast ook nog eens heel transparant in alles, omdat de opdrachtgever precies weet wat de cateraar verdient. De eigenaren van Facilicom geloofden erin en durfden het...

Lees bericht
© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid