Shell en Q-Park gestart met bouw eerste mobility hub


Shell en Q-Park Nederland gaan in totaal vijf mobility hubs bouwen in de grote steden

Mobiliteit – Shell is gestart met de bouw van de eerste mobility hub samen met Q-Park Nederland. Beide partijen gaan in totaal vijf mobility hubs bouwen in de grote steden. De eerste komt aan de Amsterdamse Veerkade in Den Haag.

Na ondertekening van het huurcontract en het verkrijgen van de bouwvergunning, zijn de eerste werkzaamheden gelijk gestart door De Groep, laat Shell weten. De locatie wordt van parkeergarage omgetoverd naar een locatie waar verschillende services en diensten samenkomen onder één dak. Naar verwachting gaat de locatie in Den Haag van de zomer open.

Veranderende behoefte

Q-Park en Shell willen met de mobility hubs inspelen op de veranderende behoeftes bij klanten. De Groep wil dat doen door nieuwe concepten in te voeren en diensten te combineren variërend van snelladen, verkoop van verse etenswaren en drankjes, aanbod van deelvervoer zoals elektrische fietsen, scooters of auto’s en logistieke services zoals pakketdiensten.

Mobiliteit verandert

De vijf locaties komen in Amsterdam, Den Haag, Maastricht en Rotterdam (2). Jeanine Bakx, general manager van Shell Mobility in Benelux en Frankrijk, zei eerder over het gezamenlijke initiatief: “De wereld van de mobiliteit verandert sneller dan we wellicht denken. Als er in 2030 alleen nog maar elektrische auto’s worden verkocht, moeten we ons daar nu al op instellen. Dat doen we onder andere door een uitgebreid laadnetwerk te bouwen aan huis, op straat, bij winkelcentra en bij onze tankstations.”

Koffie en snacks

Shell en Q-Park willen ook de beleving van parkeren en EV-laden veranderen. Terwijl je auto oplaadt, kun je jezelf ook even opladen met een kop koffie, een snack of een broodje. Door te combineren met deelmobiliteit willen beide partijen knooppunten creëren waar reizigers makkelijk kunnen overstappen van de auto naar een andere vorm van mobiliteit, of andersom. Ook logistieke diensten worden er aangeboden zodat een ritje naar het pakketpunt wordt bespaard.

Bron: Shell/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

ISS doneert 1 miljoen kommen soep aan Voedselbanken

Donatie - Facilitair dienstverlener ISS Facility Services is een samenwerking gestart met het sociale soepmerk Soupalicious. Dit partnerschap levert de Nederlandse voedselbanken maar liefst 1 miljoen kommen soep op per jaar. Een prachtige stap om honger door armoede tegen te gaan.

Lees bericht‘Meer aanbod proteïne drinks & bars binnen tankstations’

Ontwikkeling – Steeds vaker worden de tankstationsgezien als aankoop- en verkoopkanaal van proteïne drinks & bars. Ook de tankstationmaatschappijen zelf en de groothandels geloven in deze relatief nieuwe categorie. De Haan Minerale Oliën doet een test met het sterk groeiende merk XXL op een aantal locaties en ook groothandel Lekkerland heeft een aantal producten opgenomen.

Lees bericht

Shell gaat tijdelijk samenwerken met chef Soenil Bahadoer

Tankstation – Shell komt in navolging van de Hollandse helden met het thema ‘Proef de wereldkeuken’. Ieder kwartaal introduceert Shell daarbinnen een nieuw assortiment geïnspireerd door wereldse smaken. Dit kwartaal ligt de focus op de Surinaamse en Indiase keuken en gaat Shell een tijdelijke samenwerking aan met Soenil Bahadoer, chefkok en eigenaar van restaurant De Lindehof met twee Michelinsterren.

Lees bericht


Shell station Oeijenbraak in Brabant wint Shells Barista Cup

Petrol - Voor de vierde keer organiseerde Shell samen met Selecta, Bakerstreet, Lattiz en Alpro de ‘Barista Cup’. De grote finale van de Barista Cup 2022 werd gehouden op 25 januari 2023 bij Selecta waar Baristas van Shell stations uit Nederland, België, Luxemburg én Frankrijk tegen elkaar streden voor de titel ‘Beste Barista op de weg’. Winnaar is Janske van Shell ‘Oeijenbraak’, gelegen...

Lees bericht

Shell breidt vega(n) assortiment dit jaar verder uit

Formulenieuws - Shell gaat dit jaar een groot aantal vegetarische en plantaardige producten toevoegen aan het assortiment. De stap past volgens het bedrijf binnen de duurzaamheidstransitie van Shell, waarbij reizigers steeds vaker een bewustere keuzes kunnen maken.

Lees bericht© 2023 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid