Shell opent in 2022 tien nieuwe locaties met Shell Café-format


Het nieuwe Shell Café-concept bij Sandelingen Oost

Petrol – Shell opent dit jaar zeker tien nieuwe Shell Café-locaties. Het nieuwe shopconcept van Shell, dat de primeur beleefde april vorig jaar bij tankstation Sandelingen Oost langs de A16 bij Hendrik-Ido-Ambacht, is succesvol en ‘draait boven verwachting’, aldus woordvoerder Potma van de energiemaatschappij. Het concept heeft sinds de introductie in april wel op talloze punten kleine aanpassingen gekregen.

Volgens Potma presteert het Shell Café ook in coronatijd goed. Dat komt volgens de woordvoerder doordat er nog elke dag aan knoppen wordt gedraaid. “Wij leren nog elke dag en passen zo nodig kleine details aan in bijvoorbeeld menuborden en schapruimtes; allemaal om onze gasten nog beter van dienst te kunnen zijn”, aldus Potma. Het Shell Café-format wordt op termijn uitgerold naar alle Shell-locaties.

Gastbeleving

Gastvrijheid en gastbeleving maken belangrijk onderdeel uit van het Shell Café-concept. Bij binnenkomst is het van belang dat mensen zich in een andere omgeving wanen, dan in een traditioneel tankstation, werd bij de introductie van het nieuwe shopconcept gemeld. Onderdeel van die gastbeleving is de gastheer of gastvrouw die de klanten ontvangt bij binnenkomst. Die gastheer of gastvrouw is een essentieel onderdeel van dit concept en is dus alleen te vinden in dit nieuwe format, laat Potma weten.

Zelfscankassa

Shell Café was een van de eerste shopconcepten binnen petrol waar de zelfscankassa werd ingezet. Eerder werd dat gedaan door BP en Albert Heijn bij enkele gezamenlijke AH to go’s langs de snelweg, maar die zelfscankassa’s werden later weer verwijderd. Bij Shell Café ligt dat blijkbaar anders. Potma: “We zien dat het gebruik van de zelfscankassa toeneemt. Mensen vinden het fijn om zelf te kunnen afrekenen - ten dele vanwege corona - en sneller klaar te kunnen zijn wanneer het druk is.” Mogelijk andere verklaring voor het succes bij Shell zou kunnen zijn dat de zelfscankassa’s niet bij de uitgang staan opgesteld, zoals aanvankelijk bij de AH to go’s, maar juist achterin de shop bij de tabaksverkoop en de koffiebar.

Tien nieuwe locaties

Shell wil het Shell Café-format over vijf jaar op de belangrijkste locaties hebben doorgevoerd. De namen deli by Shell en deli2go zullen in dat transitieproces steeds vaker van de locatiegevels verdwijnen. Shell heeft nu besloten in 2022 de eerste tien snelwegstations om te bouwen naar het nieuwe Shell Café-format. De eerste die daarvoor in aanmerking komt is tankstation de Hackelaar langs de A1 bij Muiden. Deze locatie krijgt na de verbouwing ook een uitgebreider assortiment en Starbucks on the Go-nieuwe stijl. Bij de Hackelaar gaat het om één van de grootste stations van Shell. Eerder werd naast Sandelingen Oost ook Shell ‘Den Ruygenhoek’ aan de A4 bij Rijsenhout genoemd als Shell Café-locatie.

Bron: @FoodClicks

Aandacht voor vers en een verrassend aanbod
Een rustige ambiance bij het zitgedeelte (nu nog gesloten als gevolg van de coronamaatregelen)
De selfcheckouts maken een belangrijk onderdeel uit van het concept voor meer snelheid

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsShell lanceert assortiment vega(n) broodjes en snacks

Formulenieuws – Vanaf woensdag 2 maart kunnen automobilisten langs de (snel)weg genieten van een vega(n) lunch of tussendoortje. Het gaat om producten als focaccia avocado, broodje vega bal en satébroodje. De producten zijn verkrijgbaar bij alle deli2go, deli by Shell en Shell Café locaties in Nederland.

Lees bericht

Shell Hackelaar heropent met shopconcept Shell Café

Formulenieuws – Shell-tankstation Hackelaar langs de A1 bij Muiden is donderdag heropend met het nieuwste Shell-shopconcept, Shell Café. Naast verschillende lokketten voor verse juices, broodjes en snacks staan er ook twee koffiemodules; een counter van Starbucks en van Shell Café.

Lees bericht

Broodjesbox opent eerste rijksweglocatie

Petrol – Het Broodjesbox-concept van Jan Knol en Ruud Sievers heeft de eerste locatie geopend aan de snelweg. Het tankstation waarin het shopconcept is gevestigd ligt aan de A32 zuidzijde Shell Dorpshellen, tussen Heerenveen en Wolvega.

Lees bericht


De Jong Katwijk van Shell naar TotalEnergies

Petrol – De shop Eet & Gerei bij de tankstation De Jong in Katwijk is straks niet meer te vinden bij Shell, maar bij TotalEnergies. De omkleuring is vandaag gestart. Eet & Gerei is het shopconcept dat eigenaar Harold de Jong samen met groothandel Lekkerland de afgelopen jaren heeft ontwikkeld.

Lees bericht

Onbemande tankstations nauwelijks gestegen

Analyse - Het aantal onbemande tankstations is dit jaar nauwelijks verder gestegen. Van de in totaal 4.147 benzinepompen in Nederland, worden er 2.280 zonder shop geëxploiteerd. Dat zijn er 33 meer dan vorig jaar, of te wel 0,1 procent. Bemande locaties zijn met 2 procent licht gedaald. Spectaculaire stijgingen deden zich wel voor bij het aantal (snel)laadpalen en locaties waar CNG, LNG en...

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid