Shell opent ‘toekomstbestendig’ Shell Café langs A16


Petrol - Shell heeft maandag 19 april het eerste ‘Shell Café’ geopend langs de A16 bij Hendrik-Ido-Ambacht. De inrichting en het assortiment van station Sandelingen Oost zijn volledig vernieuwd volgens het nieuwe concept van Shell. Het nieuwe concept straalt meer gastvrijheid uit en heeft een rustgevende, noordelijke ambiance, die ook wordt aangeduid als ‘hygge’.

“Gasten ervaren een heel andere beleving in het tankstation met het moderne Shell Café en geen traditionele pompshop”, aldus Hilmar van den Dool, General Manager Retail Shell en verantwoordelijk voor alle stations van het bedrijf in de Benelux en Frankrijk. “We bieden een ontspannen verblijf voor gasten die bijvoorbeeld ondertussen hun auto opladen.”

Mobiliteit veranderd

Shell zit middenin een transitie en ziet de wereld van mobiliteit ook in razend tempo veranderen. Een tankstation moet op die nieuwe situatie zijn ingericht. Het moet daarom een plek zijn, waar je wilt zijn in plaats van een plek waar je moet zijn. “Dat is hoe we aankijken tegen het station van de toekomst”, aldus Van den Dool. “In de veranderende wereld van mobiliteit gaan de shops van Shell een andere functie  vervullen. Het aandeel elektrische auto’s neemt toe en we zien dat mensen meer verspreid over de dag op weg gaan. Daar spelen we op in. Onze shops worden een ontspannen verblijfslocatie waar je letterlijk en figuurlijk even kunt opladen.”

Vers

Gasten worden bij binnenkomst verwelkomd door een gastheer of gastvrouw. Bij binnekomst direct de verse en nieuwe producten. Shell maakt daarmee de associatie met de open keuken. Gedurende de dag is er steeds een speciaal assortiment. Een briochebol met spiegelei en zalm, bijvoorbeeld, maar ook appeltaart van een meesterpatissier en warme maaltijden zoals de bowl met rendang-vlees en rijst. Er wordt ook meer gewerkt met lokale en veelal biologische producten. Naast complete, verse gerechten maken ook de luxe lunchbroodjes, snacks en zoete tussendoortjes deel uit van het assortiment.

Hygge

Belangrijk onderdeel van het nieuwe shopconcept van Shell is de koffie. Getrainde barista’s maken daarom verse koffie op basis van nieuwe ‘Shell Café’ koffieblends. Die koffie kan dan straks als de coronamaatregelen niet meer gelden gedronken worden in een modern zitgedeelte met een huiskamergevoel , maar waar je als gast ook even kunt rusten, werken of overleggen. De sfeer is ‘hygge’: warm en gezellig. Gasten met wat meer haast kunnen snel afrekenen bij de zelfscankassa’s, zelf koffie maken kan ook, en de 2theloo-toiletten zijn volledig vernieuwd.

Verdere uitrol

De Shell Café-formule wordt vanaf het derde kwartaal van dit jaar verder uitgerold op de snelweglocaties. Na Shell Sandelingen Oost zijn dat Shell ‘Den Ruygenhoek’ aan de A4 bij Rijsenhout en Shell ‘De Hackelaar’ aan de A1 bij Muiden. Over vijf jaar verwacht Shell dat de belangrijkste locaties in Nederland Shell Cafés zijn, de namen deli by Shell en deli2go zullen daarbij steeds vaker van de locatiegevels verdwijnen. Ondertussen blijft Shell ook investeren in snellaadpunten. Eind dit jaar telt Shell zo’n 250 Shell Recharge-laadpunten bij haar stations in Nederland.

Het Shell Café-logo
Een rustige ambiance bij het zitgedeelte (nu nog gesloten als gevolg van de coronamaatregelen)
De selfcheckouts maken een belangrijk onderdeel uit van het concept voor meer snelheid
Aandacht voor vers en een verrassend aanbod

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Shell-winkels steeds belangrijker in transitieproces

Interview - De media staan bol van de berichten over de transitie waarin olieconcern Shell momenteel zit. Het gaat dan om de omschakeling van fossiele brandstoffen naar andere, lees: duurzame, energiebronnen. Parallel aan deze ontwikkeling kijkt Shell ook anders naar de rol van hun tankstations en vooral de shops. Vandaag opende Shell de eerste locatie met het nieuwe Shell Caf...

Lees bericht


Shell opent binnenkort aan A16 nieuwe format ‘Shell Café’

Petrol - Shell opent binnenkort de nieuwe shopformule, waar eatertainment en gastbeleving een centrale rol spelen. Het nieuwe shopconcept voor bemande tankstations dat gepresenteerd wordt onder de naam Shell Café krijgt een zogenaamde ‘hygge-ambiance’ en zal als eerste te zien zijn bij Shell-tankstation Sandelingen Oost aan de A16 bij Hendrik-Ido-Ambacht.

Lees bericht© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid